Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Damiano-pl Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Pisząc "Użytkownik" miałem właśnie na myśli folder z moją nazwą użytkownika. Odkryłem w opcjach te foldery ukryte, próbowałem usunąć cały folder "Sports Interactive" jednak jeden z folderów nie chciał się usunąć, przeczytałem w necie, ze do jego usunięcia będę potrzebował program o nazwie "unlocker". Pomogło, teraz instaluję na nowo Fm'a i mam nadzieję, ze już wszystko będzie w porządku. A u was, czy po usunieciu tego ukrytego folderu problem ustąpił?

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

Witam. Od razu żeby nie było pytań. Mam orginalną grę. Gram na patchu 9.2 w lidze hiszpańskiej. Pojawił się następujący problem. Co jakiś czas pojawiają się w mojej pierwszej(!!!) drużynie jacyś zawodnicy, których widzę pierwszy raz na oczy. Mało tego, zostali dopiero co kupieni z wolnego transferu, zarabiają krocie, a mają umiejętnosći na poziomie przedszkolaków(nie obrażając uczęszczających do przedszkoli). Czasem też przychodzą newsy, że ktoś za kogo nie składałem oferty ją odrzucił i wybrał inną. Przed patchem tego nie było, a jest to dość irytujące, bo pieniądze, które zarabiają ci gracze mogłyby być spożytkowane dużo lepiej. Miał ktoś z was coś takiego?

raca Partyzant

21.12.2008 16:19    #15353     Sufler - Porady do gry - Bramkostrzelność
Sprawdzę taktykę. Jednak jak grałem tą taktyką duzymi czy małymi drużynami ZAWSZE się sprawdzała. Jak grałem Realem z Barceloną, jechałem ich jak chciałem, czasami po 5-0. Teraz gram ManCity a kumpel Newcastle. Ja mam pomocników dobrych. C. Ronaldo, Quaresma, Silva, Riquelme. Rooney, Aguero (na ofensywnym grają). Kumpel ma Kake, Ronaldinho, Robinho, Messiego. Czyli raczej w pomocy problem nie leży.

Co do taktyk, naprawdę zawsze grałem tą taktyką i mi szło bardzo dobrze. Czekam teraz na przesyłkę z Polski z nowym FM09, mam nadzieję że już nie będę miał tego problemu ;)

Aha, Jaramaniak:

Nie mogę ściągnąć tej taktyki

Nastir Partyzant

Witam

Na wstepie chce napsiac ze przewertowalem tematy odnosnie rozdz.wyszukwiarce suflera.

Problem wyglada nastepujaco

Rozdz. na lapku mam ustawiona 1280 x 800, i tylko na tej wyglada wsyztso ok, na innych rozdz. obraz sie pieprzy, jest roziganiete, ikonki niewyrazne, czcionka podwojnie etc. wiaodmo o co biega.

Gdy wlaczam natomiast managera, problem sie ponawia, czyli rozciagniety , nieostry obraz, rozmazana cziconka etc.

Probowalem ustawic gre w oknie, i po kombinacjach w pasku komend (znalezionyhc w suflerze) jest elegancko, aczkolwiek drazni mnie to okno, i fakt ze nie widze wsyztskich statsyk pilkarza od razu (jest suawk przy atrybutach).
Takze wolalbym grac w pelnym oknie.
Czytalem ze niekotrzy maja czarne pasy w grze na full screen i takie cos by mi odpowiadalo, przy eleganckiej reszcie gry.

Probowalem zmienic rozdzielczosc w jakiej wyswietlala by sie gra, ale po wklejeniu odpowiedniej komendy gra wogole nie chce sie uruchowmic, wyskakuje blad w stylu 'unable to open game in this resolution' czy cos takiego.

Jest jakis sposob zeby ominac te problemy>

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
21.12.2008 15:14    #15355     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Ja tu z takim bajkowym problemem, a tam ludzie, na sąsiednim wątku, gry nie mogą uruchomić... heh, to dopiero dramat.

michal24s Młody aktywista

21.12.2008 14:26    #15356     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Nadal problemy ze skutecznością? Grałem Colchesterem United( III liga ang.) (nie mylić z Man Utd) i napastnicy wykorzystywali ok 75 % okazji.

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
21.12.2008 14:15    #15357     Sufler - Porady do gry - Edytor FM09
[quote]Inny edytor czasu rzeczywistego:

http://fmfan(...)XKlG.rar

W tym przynajmniej widać prawidłowe CA/PA, które ponoć można też edytować. FMRTE ma z tym problemy.

http://www.playcm.net/FMEditor.rar
Kolejny edytor, widac Chińczykom się strasznie nudzi.
Tutaj tłumaczenie atrybutów:
http://www.pyvis(...)itor.jpg

W tym, oprócz zawodników, można tez edytować kluby - w tym m. in. frekwencję.?[/quote]
twitter.com/Ceyvol

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
21.12.2008 13:49    #15358     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Na pewno da radę zaobserwować atrybuty fizyczne, czy kreatywność zawodników na boisku. Jest także możliwość zaobserwowania prostych poleceń taktycznych, typu gra wysuniętą linią obronną - wtedy po obserwacji zachowania obrońców zawsze można wprowadzić korekty - które, co ważne, przynoszą przeważnie zamierzony efekt, więc tryb 2D czy 3D może się przysłużyć,
ale fakt, to jest tylko pożywka dla naiwnych, niewspółmierna do celu tej gry - którym jest PROWADZENIE drużyny piłkarskiej.

Problem przez Ciebie opisany - to czarny koszmar kłębiący mi się często objawem lęku pod kopułą - bo najważniejszy dla mnie w FMie jest realizm, i wnioski (podobne do twoich) czasami odbierają mi sens i przyjemność z gry.

gosc1 Partyzant

21.12.2008 13:09    #15359     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
Wedlug mnie problem jest jeden, za to zasadniczy. Dodam od razu, ze ten sam problem jest z trybem 2D niezaleznie od wersji gry (200?), jak i 3D. Problemem jest to, ze silnik meczowy sam w sobie jest stosunkowo prosty, choc wypisuje sie o nim niestworzone cuda, jako o bardzo skomplikowanej maszynerii. Stosunkowo prosty, czyli nie korespondujacy bezposrednio z atrybutami i innymi zmiennymi, a probujacy obejsc to wszystko i symulujacy wynik. To podejzenia, ale gdyby bylo inaczej, gdyby nasza taktyka, atrybuty i inne zmienne byly scisle powiazane z ruchami zawodnikow na boisku, to nie mielibysmy sytuacji, ze napastnik druzyny przeciwnej biegnie do pilki w strone naszej bramki, natomiast nasi obroncy w kupie biegna w zupelnie inna strone, jakby akurat Doda tam sie rozbierala. Ta cala wizualizacja chce nas oszukac, dc nam zludzenie, ze wszystkie te tabelki, nasza taktyka i zaangazowanie, maja jakikolwiek wplyw na wynik meczu(powtarzam, bezposredni, realny wplyw, dajacy sie przewidziec). Po kilku latach obcowania z roznymi wersjami produktu pt. FM BUG dochodze do wniosku, ze jedynym sposobem na unikniecie comeczowego kaca jest nieogladanie meczow. Bo tylko wtedy nie bedzie widac tych wszystkich rozbieznosci pomiedzy liczbami, zalozeniami, a FMowa "rzeczywistoscia". Ponoc widok 2D i 3D to narzedzia analizy taktycznej....taaaak, jedyne, co mozna wywnioskowac dzieki tym narzedziom, to ilosc zawodnikow na boisku. Prawda jest taka, ze zachowanie pilkarzy na boisku w zaden sposob nie daje najmniejszych wskazowek, co tak na prawde sie dzieje z druzyna, jak jej pomoc i co jest w taktyce dobre, a co zle.

Pisze to wszystko pod wplywem emocji, lecz wniski wyciagalem latami. Awansowalem AFC Wimbledon do BSP i zaliczam rekordowa liczbe porazek. Nijak nie ejstem w stanie zmienic wynikow. Druzyna czesto gra dobrze na ekranie, dziesiatki sytuacji, strzalow w niebo, lecz to przeciwnik wygrywa. Probowalem roznych wariantow, granie scementowanym skladem, pozostawienie szkieletu zlozonego z zawodnikow wyroznianych jako potencjalne gwiazdy Coca-Cola League 1 i 2 i dolozenie podobnych nowych i takze nic. W wiekszosci przypadkow nie ma zadnych przeslanek wskazujacych na jakies konkretne bledy w ustawieniu, zalozenia taktyczne. Bo nie mozna nazwac wskazowka rekorodwej ilosci strzalow w niebo, uciekanie obroncow od piliki i przeciwnika, tworzenie przez silnik meczowy niewidzialnego pola silowego wokol zawodnikow druzyny przeciwnej. Chcialbym moc powiedziec, ze silnik jest logiczny i mozna cos z niego wyczytac, ale niestety to nie prawda. Jedynie wynik wskazuje, ze cos jest nie tak, ale tworcy skrzetnie ukryli informacje o ewentualnych niedopasowaniach w taktyce/zespole.

P.S. Zamiast pisac s"silnik meczowy" moze powinienem uzyc okreslenia "wizualizacja silnika meczowego"...lecz jak juz na wstepie wspomnialem, sam silnik tez mi brzydko pachnie.

pavelosss Partyzant

21.12.2008 11:03    #15360     Sufler - Porady do gry - rywale...
W tej grze nie ma nienawiści tak jak nie ma łapówek. Jedynie co może być problemem to kupienie jakiegoś zawodnika od swojego rywala. Rywali raczej nie przybywa bo największych rywali się ma od lat i to się raczej nie zmienia

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution