Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
U mnie też. Nie ma z tym najmniejszego problemu. Uważam że dodanie w FM2010 tychże właśnie "poleceń z ławki" to rewelacja. Naprawdę nie jeden mecz wygrałem właśnie dzięki tym poleceniom. Zawsze dokonuję korekt trakcie meczu. Gdy widzę że np piłkarze drużyny przeciwnej zagęszczają środek pola to ustawiam "grę skrzydłami" i lub "zagrania na skrzydła" i "wrzutki w pole karne" lub "podania do napastnika" mimo że mój obecny zespół jest w 2 lidze argentyńskiej a moim graczom daleko do wirtuozów futbolu to jednak dostosowują się do moich poleceń z ławki.
Zagrania "na wolne pole" należą do moich ulubionych ponieważ to właśnie dzięki nim moi gracze zdobyli większość bramek :)
Jednym słowem-Działa :)

Wilimowski Partyzant

Grupa: Użytkownik
to zrób to przez Steam jeśli możesz,pamiętam ze jak instalowałem standardowo FM2008 to miałem jakies problemy ze zwieszaniem się,spróbuj to zrobic przez Steam i w ten sposób grać

qstosh Przodownik pracy

Reakcjonistę nie dostałeś za "prowadzenie dyskusji" jak sugerujesz lecz za nieodpowiednią nazwę tematu.
Przeczytaj § Ostrzeżenia i kary punkt 3.
Poprzednio temat nazywał się z goła inaczej a Grzelo wlepił ci reakcjonistę i jak mniemam zmienił nazwę problemu na odpowiednią.
Właściwa nazwa zakładanego problemu na suflerze pozwala znacząco zmniejszyć jego zaśmiecanie poprzez zakładanie takich samych tematów.
Dlatego właśnie odpowiednie nazwy są tak istotne.

Statusem reakcjonisty się nie martw. Zniknie za 2 tyg. :)

Wilimowski Partyzant

u mnie gra się zawiesza zawsze w jednym momencie-mianowicie kiedy gram mecz 3D to miedzy 1 a 10 minuta pierwszej połowy gra poprostu staje bez ruchu na jakąś minutę,no ale zawsze pózniej idzie dalej,także nie jest to taki grozny problem,zresztą podejrzewam że może to byc też spowodowane tym ze mam właczonych bodajże 26 lig z 21 krajów na wysokiej bazie danych plus wszyscy polacy i anglicy...nie mam pojęcia co moze byc twoim problemem,ktos gdzies kiedyś pisał że gra moze sprawiac problemy jeśli mamy akurat właczony jakis program antywirusowy,ja jak zaczynam grać to zawsze zatrzymuję Avasta,chociaz nie próbowałem co by się stało gdybym tego nie zrobił

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

koles napisał ze ma takie parametry:

"512 mb RAM
1,5 ghz Sempron
I zadnych problemow nie mam :P"

ja mam tyle samo RAMu 2x lepszy procek i nie moge grac bo co nie pogram to znow jest to samo, zawiesza sie PC;/ to moze byc ten bład Memory Leak????? pomózcie
(L)

ElHarnas Młody aktywista

[quote=Wilimowski]Na wynik meczu składa się wiele czynników takich jak choćby pogoda,morale zawodników,ich aktualna forma,rozmowa motywacyjna,przypadki meczowe czyli kartki kontuzje itp,zmiany jakich dokonuja menedżerowie no i oczywisci szczęscie ;)[/quote]
Rozumiem to co piszesz, ale jak widzisz przytoczone przeze mnie pozycje obu zespołów, to można dojść do wniosku, że coś jest nie tak. Utrechtem grałem ponad przeciętność i wygrałem bez problemu. PSV grałem zgodnie z oczekiwaniami i tak samo zachowywał się Utrecht będąc nisko. I co? Dużo bramek i porażki faworyta

Grzelo Partyzant

22.11.2009 11:22    #13247     Sufler - Porady do gry - FM Genie Scout 2007
legia.com | kgrzelak.salon24.pl

maciekigood Młody aktywista

22.11.2009 08:54    #13248     Sufler - Porady do gry - FM Genie Scout 2007
Tutaj:
http://www.cmrev(...)b76.html
http://www.fmsco(...)007.html
Nie wiem skąd problem, w internecie dużo tego jest.

Edit: Tu powinno pójść:
http://rapid(...)2007.zip

Sledziu Partyzant

21.11.2009 20:22    #13249     Sufler - Porady do gry - Liczenie CA
Od dawna nurtuje mnie pytanie, jak policzyć CA. Policzyć, nie sprawdzić, więc na wstępie proszę sobie darować porady w stylu: "Sprawdź w Genie/FMM/Edytorze". Policzyć, bo czasem sam chciałbym zmienić statystyki, a nawet stworzyć zawodnika od podstaw, a każdemu dawać CA 200 - bezsens.

W tym oto temacie: http://www.cmrev(...)bi_.html napisane zostało, iż do CA liczone są tylko atrybuty techniczne. I tej koncepcji trzymałem się, sprawdzając kilku zawodników.

1) C. Ronaldo - na początku gry CA 190, kiedy policzyłem sumę atrybutów technicznych (w oparciu o Genie), wyszło: 190! Po sezonie gry: CA 193, suma: 193! Wydaje się, że wszystko jasne. Otóż nie.
2) Messi. Tu już mniej kolorowo. CA 190, suma atrybutów 189. Powiecie, że to lewie jedno oczko. Ale gdzie to oczko się gubi? Po sezonie gry jest jeszcze gorzej: CA podskoczyło do 193, ale suma wciąż taka sama - 189.
3) Berbatov - coraz większa różnica. CA: 170, suma 164. Po sezonie gry CA podskoczyło - 171, suma atrybutów taka sama.
Po tych 3 przykładach można stwierdzić, że CA to po prostu suma atrybutów technicznych, plus minus 3 - i te plus minus trzeba strzelać. Ale. Dwójka newgenów, wygenerowanych po sezonie gry.
1) Coudert, dla porządku: http://img69(...)bert.jpg
CA póki co skromne: 117. Ale, wystarczy spojrzeć na galaktyczne atrybuty. Po zsumowaniu ich mamy - uwaga - 199! Skąd taka różnica? I rodzi się też następne pytanie - jeśli choć dwa atrybuty wzrosną, co jest nieuniknione patrząc na wiek Couderta, dostaniemy sumę przekraczającą liczbę 200, co całkowicie psuje wnioski wyciągnięte z obserwacji powyższej trójki.
2) Drugi przykład - Vogel: http://img5.(...)aaaa.jpg
CA ciut niższe od Couderta - 115, suma zaś - 191. Przynajmniej zachowuje się stosunek, że im niższe CA, tym niższa suma atrybutów technicznych.

Po zbadaniu 5 piłkarzy dalej jestem w kropce. Czy ktoś wie, jak liczyć CA, skąd bierze się ta magiczna liczba? Liczę, że ktoś chociaż trochę wspomoże lub wyciągnie ciekawe wnioski.

Pozdrawiam.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

[quote=szfedo]No nie wiem czy to właśnie gra, bo mi tak nigdy się nie stało, żeby FM zeżarł cały RAM. Więc póki tego nie doświadczę nie będę tego uważał za krytyczny błąd[/quote]
Tylko Ty szfedo masz 4GB ramu,a kolega realista ma 512MB,a w grze podskakuje do ponad 1GB(w menadzeze zadań) ram wiec Ty nie odczujesz,a kolega realista moze odczuć spokojnie i tu może być problem...nie wiem bym musiał wyjąc 1,5GB i zobaczyć czy u mnie by też muliło. Może ktoś ma tez 512MB ramu to się wypowie,ja np. mam 2GB wiec u mnie jest ok.

P.S.Np teraz na wskaźniku mając włączonego FM-a pokazuje mi na samego FM-a 1.2GB.Wiec wydaje mi się ze własnie kolega realista ma za mało ramu i albo czekać na łatkę albo dokupić z 1GB lub 1.5GB-to tylko moje zdanie.Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.