Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Flame333 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.01.2010 19:26    #12891     Sufler - Porady do gry - Instrukcje dot. rywala
Mam do was sprawę. Otóż ostatnimi czasy mój asystent identycznym składem, identyczną taktyką wygrywa mecz z danym przeciwnikiem, podczas gdy ja mam z tym ogromne problemy. Na pewno duży problem leży w instrukcjach dot. rywala, nie potrafię zupełnie ich ustawiać. Jasne, do tego dochodzą jeszcze interwencje w taktyce w trakcie meczu, ale moim zdaniem, to właśnie podany w temacie czynnik jest największym szkopułem w mojej karierze. Proszę was więc o jakieś porady, co do tego zagadnienia, albo o inne wytłumaczenie tego problemu.

A podobno to asystenci są debilami.

sanki88 Partyzant

16.01.2010 18:55    #12892     Sufler - Porady do gry - Brak gry fair play
No rzeczywiście nie ma tego. Mi się nawet zdarza, że zawodnik leży w polu karnym albo w jego okolicach, a gra idzie dalej i pada gol. Trzeba napisać na forum SI, aktualnie jest wysyp podobnych tematów przed wydaniem nowego patcha, to może coś z tym zrobią i łatka to poprawi.

BTW z tego co pamiętam to we wcześniejszych wersjach był ten sam problem, nawet po zainstalowaniu wszystkich poprawek.

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

1. Ustaw temu skrzydłowemu częste dośrodkowania ( jeżeli tak lubisz ) lub nie, ale ustaw w tym przypadku, by zagrywał z linii końcowej. Jak mówisz, gdy zawodnik przejdzie danego obrońcę, to wtedy jest pewność. W takim razie ustaw rajdy z piłką na często ( jeżeli zawodnik ma +12 drybling ). Wtedy powinien szukać dryblingu, szybkiego zejścia do linii i dośrodkowania, co na pewno Cię ucieszy. Dodatkowo daj większy trening opanowania piłki i strzałów skrzydłowym chociaż o "1" punkt. To może przynieść efekty w postaci większej dokładności zagrań i wydanych przez Ciebie poleceń.
2. Ustaw najlepiej skaczącego i silnego ( także powinien mieć +12 gra głową ) przy bramkarzu, tak by go w jakimś sensie podtrzymywał pod presją. Następnie szybkiemu zawodnikowi ( +15 szybkość i przyspieszenie ) wejście w krótki słupek. Powinien on szukać piłek, które będą kierowane nisko lub z mocną szybkością. Przed polem karnym ustaw dwóch zawodników z dobrymi strzałami i koncentracją, tka by każda odbita piłka mogła zakończyć się strzałem. Dobrze grającego głową i dość skocznego ustaw na długi słupku, a dobrze skocznego na nabieganie na długi słupek. To powinno pomóc.
3. Tutaj dużą rolę gra doświadczenie zawodnika i koncentracja, która w przypadku obrońców jest niesamowicie ważna. Spróbuj jednak ustawić im "tył w razie potrzeby" i dość ofensywne nastawienie oraz oczywiście granie przy przeciwniku, czyli tzw. pressing. To powinno zminimalizować ten błąd, choć jest on ciężki to 100% wyeliminowania, bo to też zależy od charakterystyki zawodnika.
4. Ustaw zawodnikom środka pola mocny pressing, czyli ciągłe granie przy przeciwniku i atakowanie jego. Możesz też zwęzić pole gry, choć nie wiem dokładnie, czy może to pomóc. Oczywiście krycie strefowe i dobrze wyznaczone nastawienie przy każdym zawodniku powinno pomóc i uporać się z tym problemem.

Robi2009 ---> ustaw bramkarzowi nastawienie dość ofensywne ( około 13 ) i długie podania. Musi mieć też oczywiście w 100% ograniczoną swobodę taktyczną. Dobra koncentracja i decyzje muszą tutaj podziałać dobrze. Na wszystkie aspekty silnika meczowego są rozwiązania. Trzeba ich tylko szukać i obserwować i testować.

Jakieś pytania ?

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
15.01.2010 20:58    #12894     Sufler - Porady do gry - reprezentacja niemiec
Np. to

Na przyszłość pytaj tutaj
lucasinho.blox.pl

Fenix Partyzant

15.01.2010 14:52    #12895     Sufler - Porady do gry - Zepsuta grafika w edytorze
Witam...
Mam dziwny problem. Otóż jakiś czas temu (wydaje mi się że wraz ze ściągnięciem ostatniego aktualnienia przez tego zakichanego Steama) mój edytor do FM 2010 zmienił grafikę. I to na taką fajną, że nie nic nie widac - tło jest jasne, a pola są białe, więc nie widzę ile zawodnik np. ma reputacji, nie widzę nawet rzeczy które wpisuje w wyszukiwarkę. Kogoś musiało nieźle pyknąc, żeby takie tło zrobic. MIeliście już coś takiego? Nie wiecie jak temu zapobiec?? W grze też się grafika jakoś zmieniła i to na gorsze. Wcześniej edytor miał normalną, przejrzystą grafę a teraz jakieś gówno. Pomóżcie!

Kiyo Partyzant

15.01.2010 14:50    #12896     Sufler - Porady do gry - problem z wygasającą umową
Witam, zakontraktowalem na poczatku gry Legią Ebiego Smolarka, minal pierwszy sezon, i mam z nim kontrakt wazny jeszcze przez rok, co teraz zrobic? probowalem przedlużyć kontrakt lecz niestety mi odmówił, wystawienie go na liste transferowa spowoduje bunt w klubie, zaproponowanie go innemu klubowi podejrzewam tez moze sie dla mnie zle skonczyc...? istnieje jakis zloty środek?

mikelewkosciele Partyzant

15.01.2010 12:49    #12897     Sufler - Porady do gry - Problem ze Steamem
Wie może ktoś z Was czy jest możliwość przekopiowania całego folderu Valve wraz ze Steamem i wszystkimi zainstalowanymi grami na inną partycję (bez konieczności ponownej instalacji gier)?

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

Dlaczego ten temat został zamknięty??? http://www.cmrev(...)___.html Nie było w nim rozwiązania problemu i na suflerze trzymam sie długo i sporo osób ma ten problem wiec prosze o przywrocenie mojego tematu...
(L)

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

[quote=fmanager92]ściągnąłem sobie 2 skórki do FM 2010, zrobiłem wszystko według instrukcji a gra w dalszym ciągu nie odczytuje mi tych plików.
Wie ktoś może w czym leży problem ?[/quote]

masz wyłączone buforowanie i włączone odświeżanie skórki? i pokaż ścieżkę dostępu do katalogów ze skinami
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

fmanager92 Partyzant

ściągnąłem sobie 2 skórki do FM 2010, zrobiłem wszystko według instrukcji a gra w dalszym ciągu nie odczytuje mi tych plików.
Wie ktoś może w czym leży problem ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution