Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Mati152 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=LOLECZeX]
Hmm co do twojej taktyki, sądzę, że rozwiązanie jest proste, skoro grasz środkiem i pomocnicy podają do skrzydłowych, to po prostu graj bez nich, zagraj diamentem(tylko bez tzw. fałszywych skrzydłowych, bo znowu będzie to samo) albo z 1 defensywnym pomocnikiem, 3 w środku i 1 ofensywnym, a przed nim napastnik, w ogóle taktyka z skrzydłowymi, gdzie każesz grać środkiem nie bardzo ma sens.[/quote]

Mógłbyś mi przesłać linka do "diamentu" bo nie wiem o jakiej taktyce mówisz.

[quote=realista_9]sprzedaj go i po problemie bedziesz miał ;p[/quote]

O nie, on jest świetny! (mowa o Sadicku Adamsie, tylko nie wiem czy on już był w grze czy jest wygenerowany ale nie ma twarzy więc chyba już był).

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Chociaż może nie powinienem, to podzielę się z Wami taką refleksją, która nasuwa mi się kiedy czytam ten temat. Będą to jednak trochę pytania retoryczne.

Czy nie znacie takiego programu jak FM Genie Scout? Czy macie problemy z jego obsługą, bo może tu tkwi problem? Bo jak przyglądam się temu co piszecie, to wiem, że to wszystko moglibyście wklepać tam w odpowiednie okienka.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
05.02.2010 10:56    #12763     Sufler - Porady do gry - żenujące zachowanie obrońców
Wiesz, nie napiszę Ci, że taka jest piłka... :D. Ale musisz zrozumieć też to, że Football Manager jest programem komputerowym, nie idealnym, któremu przytrafiają się błędy.

Problem raczej dotyczy tego czy to sytuacje wyjątkowe, czy nagminne? Jeżeli nagminne to zależne od posiadanej przez Ciebie zainstalowanej wersji gry. Podczas patchowania, instalacji lub zgrywania plików, ewentualnie tworzenia lub zapisu gry mogły pojawić się błędy, które powodują anomalia.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=pawelbarca1993]wczesniej nigdzie mi sie w oczy nie rzucilo, wiec prosze o kitsy druzyn z nizszych lig angielskich (coca cola championship, league 1 i 2) w stylu SS09[/quote]
Wrzucam Ci tu koszulki w stylu SS'09 aktualne na sezon 2009/2010. W paczce znajdziesz kitsy z następujących lig angielskich:
- Premier League
- Championship
- League 1
- League 2
Kitsy nie są mojego autorstwa.
Pobrać można je tutaj

[quote=gregex]Trzy sprawy, pomocy
1) zrobiłem formata zainstalowałem ponownie fm 2010 dodatek PL Update v0.9.dbc
w tym dodatku dodałem zawodników w IV lidze i przy ładowaniu gry wywala mi polską ligę, pokazując błąd, mimo że przed zapisaniem danych sprawdzam zgodność przepisów. Przed formatem modyfikacja danych nie wywalała tak strasznie gierki
2) skąd mogę pobrać loga ekstraklasy i 1 i 2 ligi polskiej.pobrałem kiedyś megalogopack ale też niemogłem go otworzyć
3) w jaki sposób "opisać" loga aby wklejając je w odpowiedni katalog pokazały się u żądanego zespołu? [/quote]
2. Loga wrzucam Ci tutaj.
Jeśli pobrany przez Ciebie kiedyś MegaPack nie działał to pewnie dlatego że:
- albo wgrałeś go w nieodpowiednie miejsce
- albo jeśli nawet wgrałeś gdzie trzeba, to nie wyłączyłeś w grze buforowania skórki.
Jeśli natomiast pobrany MegaPack był w 1 pliku (zapewne *.fmf) to nie mogłeś go "otworzyć" dlatego, że do jego otwarcia służy specjalny program (dołączony do gry) o nazwie "Resource archiver". Służy on do pakowania i wypakowania plików graficznych z FM'a. Pobranego pliku nie musiałeś wcale wypakowywać ani otwierać. Wystarczyło by żebyś wgrał go do odpowiedniego katalogu i w grze wyłączył buforowanie skórek.

Opis gdzie wrzucać pliki z grafiką do FM'a i jak je uaktywnić w grze znajdziesz TU
3. By prawidłowo opisać loga klubów musisz przede wszystkim znać numer ID danej drużyny której to logo chcesz "opisać". Numer ID możesz poznać:
- albo używając oryginalnego edytora dołączonego do gry,
- albo jakiegoś edytora czasu rzeczywistego,
- albo poprzez zaznaczenie w opcjach funkcji "pokazuj ID" wtedy numer ID drużyny znajdziesz TU.

Odpowiednio "opisać" logo możesz jedynie poprzez stworzenie pliku "config.xml"
Są to na dwa sposoby:
* Stworzyć go "ręcznie" tzn wypisując z pamięci (ja czasem tak robię). Ale jak już wcześniej wspomniałem musisz znać ID klubu.
* Posłużyć się odpowiednim programem. Jest ich kilka. Jeden z nich masz np: tutaj.
Jeśli nie będziesz potrafił obsłużyć tego programu lub będziesz chciał "ręcznie" skonfigurować odpowiedni plik "config.xml" a nie będziesz wiedział jak to zrobić to napisz do mnie (donos lub gg) to wyjaśnię Ci co i jak.

Guezmir Młody aktywista

"Odgrywający

Kluczowe atrybuty: Siła, Wytrzymałość, Skoczność, Gra głową, Gra z pierwszej piłki, Strzały z dystansu, Przewidywanie, Waleczność, Decyzje, Współpraca, Pracowitość

Sławni zawodnicy: Jan Koller, Nikola Zigic, Emile Heskey, Peter Crouch

Choć przykłady podane powyżej są międzynarodowe, to ustawienie na odgrywającego pasuje bardziej do słabszych drużyn niż tych mocniejszych, gdyż zawęża ono możliwości gry ofensywnej. Jednakże dobry odgrywający może zamienić średnią ekipę w dobrą poprzez użycie swojej sylwetki do przerwania linii defensywnej rywali i stworzenie przestrzeni dla partnera z ataku i wspierających pomocników. Chociaż dobra jakość obrony przeciwnika może oznaczać, że nasz odgrywający nie strzeli wielu bramek, a jego rola ograniczy się do wsparcia, to jednak w niższych ligach zamienia się on w maszynkę do zdobywania goli i może być ustawiany w bardziej atakującej roli. Dla niższego, ale uzdolnionego technicznie odgrywającego, który bez problemów gra plecami do bramki (chociażby Mark Hughes czy starszy Alan Shearer) można ustawić podania „Do nogi”. Dla wysokiego, gorszego technicznie zawodnika używamy „Na głowę”. Dla wysokiego, uzdolnionego technicznie piłkarza idealne są podania „Mieszane”.

* Rola zawodnika: wsparcie/atak
* Rajdy z piłką: rzadko/rzadko
* Strzały z dystansu: często/mieszane
* Prostopadłe podania: często/często
* Dośrodkowania: mieszane/mieszane
* Dośrodkowania z: mieszane/mieszane
* Przetrzymywanie piłki: tak"

cytat z TiRT 09
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

sprzedaj go i po problemie bedziesz miał ;p
(L)

Mati152 Partyzant

Mój napastnik ( odgrywający, podania na dobieg) ma około 20 główek w jednym meczu, co mnie niepokoi, gdyż Crouchem nie jest. Jak je ograniczyć? (gram taktyką 4-3-2-1 ze skrzydłowymi, podania środkiem. Schemat wygląda tak - moi środkowi pomocnicy mają piłkę, nie wiedzą co zrobić i podają do skrzydłowych, którzy dośrodkowywują na pole karne)

Szyna9 Młody aktywista

wiesz co powiem ci ze masz naprawde dziwna sytuacje bo np u mnie wartosc lewego w bologni w 3 sezonie wynosila 12,5 mln funtow dostalem nawet oferte z sevilli 20 mln ale nie sprzedalem a jak ja sprzedaje zawodnikow to zawsze za wiecej niz jest wart poprostu proponuje klubom za wysoka cene rzadko udaje sie uzyskac ta cene co oferowalem ale i tak jest git np. ostatnio costly wyceniany na 400 tys proponowany za 2,5 poszedl za 1,3 do catani wiec nie jest zle ;) wiesz co wydaje mi sie ze problemem moze tez byc u ciebie zbyt mala liczba wlaczonych lig

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

Proponuję sobie kupić. Do redakcji - kur** zamknijcie ten temat albo zróbcie jakieś zasady, chociażby typu:
''nie można pisać czegoś takiego:
[quote=jacelinho]Potrzebuje personel i Piłkarzy do York City gram na łatce 10.2 dopiero zacząłem grę ale mam dosyć kasy na transfery [/quote]''
Jak można pytać o piłkarzy i personel? Jacelinho - to twoja gra czy moja? Mam ci podać wszystkich piłkarzy, jakich mógłbyś sobie kupić do klubu? Nie sądzisz, że trochę za wielu będzie wartych polecenia? To samo z personelem?

Ludzie! Macie problem? Piszcie. Ale pod warunkiem, że nie możecie znaleźć jednego-dwóch piłkarzy i na prawdę chcecie pomocy, a nie piszcie gdy nie chce wam się nikogo kupić i prosicie o '''piłkarzy i personel''.

[quote=vivaldi9]Potrzebuję lewego obrońce do Lecha sezon10/11 letnie okienko transferowe. Cena to max 25 mln zł.[/quote]

Lisowski?

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

Dobra, problem się rozwiązał za pomocą pewnego manifestu o taktyce. Teraz po zmianie taktyki nic nie jest chyba wstanie pokonać Barcy (Sevilla 3:0, Fenerbache 3:0, Deportivo 5:2 między innymi). Mimo że ustawienie niektórych graczy jest co najmniej dziwne i niewytłumaczalne to spisują się na tych pozycjach genialnie.

Można zamknąć:)
#TeamTyniec

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.