[quote=Godman]parachutes --> ważne jest moim zdaniem jeszcze to, jakim grasz nastawieniem. Jeśli jest to ofensywa, lub przewaga (albo nawet kontrola przy słabszym rywalu) - w polu karnym jest zazwyczaj cała kompania obrońców, stąd ataki skrzydłami mogą być mniej skuteczne. Wysunąłeś obronę, zawęziłeś pole i grasz wolną piłkę - rywale więc komasują się w swoim polu karnym, na domiar złego mają na to czas

)[/quote]
Owszem, jest u mnie wysunięta obrona, zawężone pole, wolna piłka
ale ustawienie kontrataków w poleceniach drużynowych oznacza, że po nagłym przejęciu piłki (mój DM szaleje w obronie), gdy ta trafi do skrzydłowego, on pędzi, mija bocznych obrońców i dośrodkowuje nim jeszcze pojawią się skomasowani w polu karnym przeciwnicy. A że moi skrzydłowi prawie w ogóle nie uczestniczą w obronie..
Wolne rozgrywanie piłki zaczyna się wtedy dopiero, gdy przeciwnik jest w nastawieniu obronnym, a ja rozpoczynam akcję od bramkarza. To się sprawdza i bardzo fajnie działa, gra nie jest jednostajna. Raz atakuję szybko skrzydłem, raz konstruuję atak pozycyjny i szukam prostopadłego podania. Problemem tylko jak do tej pory jest skuteczność gry skrzydłem, w ostatniej fazie akcji.
Najnowsze posty