Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

karczu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.04.2010 12:13    #12421     Sufler - Porady do gry - Problem z 10.3
Witam zainstalowalem patha 10.3 i gdy wlanczam gre wszystko ok ale gdy wchodze w podpowiedzi wspol pracownikow => utalentowani juniorzy gra sie wiesza i kaplica.
prosze o pomoc

Craxa fan Młody aktywista

Dokładnie o to mnie chodzi, że łatwiej się połapać widząc flagę danego kraju niż logo federacji. Trzeba niepotrzebnie wtedy czas tracić na sprawdzanie czy np. dany kraj jest byłą kolonią brytyjską i z pozwoleniem o pracę nie będzie problemu. A tak to szybciutko widzę flagę i wiem czy jest unijna czy egzotyczynego kraju. A na logach federacji to ja się nie znam..
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

Craxa fan Młody aktywista

[quote=parachutes]Kumpel może ustawić poprawne wyświetlanie flag, wystarczy że skasuje folder nations z logopacku (mówię z pamięci, więc może być źle lub niedokładnie) i przeładuje w ustawieniach skórkę.[/quote]
Dobra, przekaże mu, bo się męczy chłopak, a tylko robi dobrą minę do złej gry i udaje że się cieszy bo ma wszystko oryginalne. Tylko problem w tym, że angielską ligą gra a tam pozwolenia o pracę obowiązują, więc nieznajomość narodowości grajka może być dużym utrudnieniem...
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

parachutes Młody aktywista

03.04.2010 01:16    #12424     Sufler - Porady do gry - Czy gra skrzydłami ma sens?
[quote=Godman]parachutes --> ważne jest moim zdaniem jeszcze to, jakim grasz nastawieniem. Jeśli jest to ofensywa, lub przewaga (albo nawet kontrola przy słabszym rywalu) - w polu karnym jest zazwyczaj cała kompania obrońców, stąd ataki skrzydłami mogą być mniej skuteczne. Wysunąłeś obronę, zawęziłeś pole i grasz wolną piłkę - rywale więc komasują się w swoim polu karnym, na domiar złego mają na to czas :))[/quote]
Owszem, jest u mnie wysunięta obrona, zawężone pole, wolna piłka ale ustawienie kontrataków w poleceniach drużynowych oznacza, że po nagłym przejęciu piłki (mój DM szaleje w obronie), gdy ta trafi do skrzydłowego, on pędzi, mija bocznych obrońców i dośrodkowuje nim jeszcze pojawią się skomasowani w polu karnym przeciwnicy. A że moi skrzydłowi prawie w ogóle nie uczestniczą w obronie..

Wolne rozgrywanie piłki zaczyna się wtedy dopiero, gdy przeciwnik jest w nastawieniu obronnym, a ja rozpoczynam akcję od bramkarza. To się sprawdza i bardzo fajnie działa, gra nie jest jednostajna. Raz atakuję szybko skrzydłem, raz konstruuję atak pozycyjny i szukam prostopadłego podania. Problemem tylko jak do tej pory jest skuteczność gry skrzydłem, w ostatniej fazie akcji.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

parachutes Młody aktywista

03.04.2010 00:56    #12425     Sufler - Porady do gry - Czy gra skrzydłami ma sens?
kurde, tak się miotam i głowię nad tym ostatnio, bo zauważyłem, że gra środkiem - owszem - oznacza często dobre wykończenie (mam niskich i szybkich napadziorów), ale moi skrzydłowi w taktyce "Dwójka by Seju" wchodzą w rywali jak w masło, nie mają problemu z uwolnieniem się i dobiegnięciem do linii końcowej.. A gra środkiem jednak - tu się z Bobim nie zgodzę - niesie większe zagrożenie kontry (bo 3/4 drużyny zwykle przy ataku pozycyjnym jest z przodu) niż kontra ze skrzydła (gdzie do przodu pruje OP P lub L i napastnicy).

Podsumowując (i uwzględniając moich piłkarzy).
Skrzydło:
+ bardzo dużo okazji
+ mniejsze ryzyko kontry
- bardzo rzadko bramki
Środek:
- mniej okazji
- większe ryzyko kontry
+ lepsza skuteczność

Czekam na więcej uwag i spostrzeżeń, za dotychczasowe dziękuję i plusuję (tylko Bobiemu nie mogę kliknąć, że pomógł, chyba dlatego, że jest redaktorem).
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

03.04.2010 00:48    #12426     Sufler - Porady do gry - Czy gra skrzydłami ma sens?
[quote=paziu] ...a moim odgrywającym jest Artem Milevskyi także powinien częściej strzelać z głowy [/quote]

Tu kłania się kolejny problem - preferencje zawodników. Ja Milevskiego (OT - świetny zawodnik) ustawiłałem jako kompletnego napastnika, lub środkowego, i strzelał bardzo dużo bramek, jako odgrywający jakoś mu nie szło. Role mają w FM 2010 potężną moc. Po 20 kolejkach Lechią byłem na drugim miejscu. Zmieniłem dwie role - przegrałem 3 mecze z rzędu. Powróciłem do starych ról - i gra wróciła do normy.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
03.04.2010 00:41    #12427     Sufler - Porady do gry - Czy gra skrzydłami ma sens?
Ja jestem wyznawcą teorii, że skoczność jest ważniejsza niż gra głową, ale obydwa atrybuty muszą iść w parze, mniej więcej: wartość 19 dla skoczności + 16 dla gry głową. Nie może to zejść poniżej pewnego poziomu.

Co do wybijania piłki przez obrońcę - patrząc na rzeczywistą piłkę: wcale nie tak dużo bramek pada po dośrodkowaniach, może to wynika z tego, że obrońca ma pewną przewagę, w końcu on musi zadbać o przecięcie podania, względnie wybicie jej na aut, jeżeli ma do czynienia ze słabszym napastnikiem, to w ogóle z tym problemu nie ma.

Akurat przy grze słabszymi klubami moim zdaniem znacznie bezpieczniejsza jest gra środkiem - nie narażamy się tym samym na stratę przez skrzydłowego, która może spowodować dwa szybkie podania przeciwnika na skrzydle.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
02.04.2010 23:26    #12428     Sufler - Porady do gry - Foto Managera
A ja uprzedziłem was wszystkich chyba :P

edit.1
Jak mnie nie ma, jak jestem :) Ja jestem nawet, jak mnie nie widać :]

edit.2
Bolsonie to nie magia :) No chyba że magią nazwiesz pomoc na PW :]
Pozdrawiam.

edit.3
Przepraszam że pomagam :P a tak na poważnie to widziałem, że ów Ar2r miał problem i..nikt w ciągu kwadransa nie dał mu pełnego wyjaśnienia jak rozwikłać problem, ;) więc postanowiłem pomóc. W sumie nie zdążyłem napisać że pomogłem i Ar2r sam napisał że problem rozwiązany w chwilę po tym, jak mu wyjaśniłem jak ma zrobić to face. aha no i configa mu też posłałem gotowego z jego numerem ID :)

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
02.04.2010 23:26    #12429     Sufler - Porady do gry - Foto Managera
[quote=Ar2r]Ok, problem rozwiązany :) Podziękowania dla qstosh, za pomoc! Temat w sumie do usunięcia.[/quote]
Gdzie ty tu znalazłeś qstosha? Ja wiem, że on jest zawsze i wszędzie, ale tu go raczej nie ma ;D
E1: No to jakaś magia jest ;]
E2: Ale jak tak szybko? I w ogóle nie ma tu posta Twojego! Jakie czary^^
E3: To jak już pomagasz to pisz tutaj, żebyśmy my nie musieli ;)
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

02.04.2010 23:23    #12430     Sufler - Porady do gry - Foto Managera
i nie zapomnij zebys w pliku confing mial taka sama nazwe jak zdjecie... w razie problemow pisza na priv pomoge
(L)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution