Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

dZiX Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Nowa kariera, to samo - tylko niecały miesiąc później.
Nigdy się tak nie działo... Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Tysqie24 Partyzant

28.07.2016 23:05    #1222     Football Manager - Ogólna dyskusja - Długi a scouting
Witam , mam pytanie . Otóż nigdy nie miałem z tym problemu , ale akurat Wisła Kraków w FM 2016 to ewenement . Juz nie bede sie rozpisywal , ale mimo usilnych staran , fundusze leca na leb na szyje i po pol sezonu dlug klubu wynosi 1,5 mln euro . Zaczynałem gre w FM bodajze od FM 2006 lub 2007 i nigdy nie wpadalem w dlugi i dopiero teraz takowy mam , mimo jak juz wyzej napisalem , usilnych staran aby to zmienic ale to juz zostawmy. Przechodzac do meritum , chodzi mi o to , otoz przy dlugu 1,5 mln euro nie moge nigdzie wysylac skautów ... Obstawiam tak , ze to wlasnie przez owy dług ale kieruje pytanie do osob , ktore potwierdza to na 100% czy przez dlugi w klubie , zarzad blokuje wysylanie skautow ? Nigdzie , takiej informacji nie bylo , i zdziwilo mnie to , bo nigdy z tym problemem nie mialem , nawet w fm 2009 bodajze , grajac deportivo la coruna , przez zmiane zarzadu , prezesa itd itp klub popadl w straszne dlugi , wielka wyprzedaz itp ... i choc klub byl na skraju bankructwa , bez problemu wysylalem skautów w roznorakie zakatki kontynentu. I reasumujac , czy w FM 16 , gdy klub jest zadluzony , blokuje nam sie z automatu mozliwosc wysylania skautow do jakiekolwiek kraju ? Kiedy wybieram skauta , aby przeanalizowal jakis kraj , to wybor owej zakladki jest "zablokowany" i napis jest "szarawy" , ktory informuje nas o tym , ze guzik sobie mozemy z tym zrobic :) Prosze o wlasnie doswiadczenia z takowym... problemem ? Bo w sumie to logiczne , ze wyslanie skauta to jakiś tam koszt ale zeby az blokowac mozliwosc wysylania i skautowania czegokolwiek ? To zarzad moglby w sumie zwolnic wszystkich skautow , zostawic jednego aby analizowal nastepnego przeciwnika i by sie cieszyl bo nie trzeba oplacac 5 skautow :D

Pozdrawiam

Obvious Partyzant

28.07.2016 15:53    #1223     Sufler - Problemy techniczne - Zawodnicy
Witam. Z góry chciałbym napisać, że przepraszam, jak wybrałem niewłaściwy dział. Planuję kupić FM 16, lecz na razie nie mam kasy na to, ostatnio dużo wydatków. W sumie nie wiem czy kupować 16, czy poczekać już na 17. Problem w tym, że chciałem bardzo sobie pograć w FM i pobrałem pirata. Lecz w piracie są wygenerowani piłkarze. Czy jest możliwość, żeby były normalne nazwiska piłkarzy ? Czy raczej bez oryginalnej się nie obejdzie ?
Pozdrawiam.

Grimmnir Partyzant

28.07.2016 09:30    #1224     Sufler - Edytor - Edycja zasad krajowych - problem
Witam!
Mam taki mały problem. Chce zwiększyć kasę za zajęte miejsca w lidze + za transmisje TV. Zmieniam co trza w zasadach krajowych, weryfikuje , zapisuje i... lipa, w grze bez zmian ;/
Napisze krok po kroku co robię, może coś gdzieś pominąłem.

A więc tak:
1. Wczytuje dane edytora
2. Wybieram dodaj zasady krajowe - dodaj niższe ligi i puchary...
3. Wchodzę w opcje "Konwertuj na reguły zaawansowane"
4. Tu zmieniam tylko rozliczenia za transmisje i typowa nagroda pieniężna
5. Klikam "Testuj zasady" - wcześniej zapisz jako...
6. Test przebiega pomyślnie (chyba) - nie wyskakują żadne błędy
7. Ponownie zapisz/zapisz jako

Przed rozpoczęciem nowej gry zaznaczam oczywiście edytowany plik .

Może ktoś coś poradzi?

Z góry dzięki

czestochowa1991 Partyzant

28.07.2016 07:01    #1225     Sufler - Problemy techniczne - Wczytywanie
Witam. Mam problem z moim efemikiem. Ogólnie problem polega na braku wczytania się gry. Po kolei: Odpala się steam, łączy się z moim kontem i jest wszystko oki, później włącza się gra i zwiesza się w punkcie gdzie jest wczytywanie w różnych językach. Czy wiecie w czym jest problem? Nic nie było majstrowane przy FM, gra nie była odpalana od około dwóch tygodni. Bardzo proszę o odpowiedz bo nie powiem, że zrobiłbym parę transferów i wygrał/przegrał parę meczyków.
Pozdrawiam

Naimon Partyzant

Cześć, to znowu ja i znowu z kolejnym problemem Kappa. Sytuacja wygląda tak: Włączam FM-a, wczytuję save'a Styczeń 2017 rok. Do tej pory było wszystko okej z procesorem, ale od tego właśnie miesiąca sama bezczynność zżera 50% procka. (i5-2500k)

Bazę danych mam dużą (ok. 120 tyś piłkarzy gdy rozpoczynałem karierę).

Gdy wczytuję save z inną karierą wszystko jest w normie.

Proszę o pomoc. Jestem mocno zafascynowany obrotem wydarzeń w mojej karierze i chciałbym dalej śledzić jej perypetie, ale z takim zużywaniem procka nie ma szans.

englishman Partyzant

Dzięki za stroje @Lukkas10! A mógłbyś podesłać ten herb w pełnym wymiarze i w miniaturce, abym sobie mógł w grze podmienić?

P.S W drugich wersjach jako sponsor jakiś bukmacher? Da radę?, o ile to nie problem.

Dagome Partyzant

25.07.2016 11:07    #1228     Sufler - Edytor - Problem z testowaniem reguł rozgrywek
Witam

Podczas testowania reguł rozgrywek po zrobieniu zmian wysokości premii pieniężnych za miejsca w tabeli i transmisje TV w polskiej Ekstraklasie w bazie z wgranym dodatkiem FM Revolution Polska Liga Update 2016 v1.1 wyskakuje mi komunikat o treści: "Błąd w przepisach krajowych: Need a minimum of 128 and a maximum of 144 teams when organising teams in the Polska III Liga - found 146 teams."

Wie ktoś jak to naprawić ?

Kubski145 Partyzant

23.07.2016 00:57    #1229     Sufler - Porady do gry - Kilka pytań na temat transferów
Witam, mam takie pytania na temat transferów:

1. Rzadko, który klub chcę mi sprzedać zawodnika za jego wartość transferową. Nawet jak zawodnik ma status rotacji w zespole to jest z tym ciężko. Co w tym przypadku zrobić? - Dorzucać jakieś klauzule, lub do oferty dorzucić zawodników swojego klubu?
2. Czy jeśli zawodnik, za którego złożyłem ofertę będzie niezadowolony z decyzji swojego klubu za odrzucenie mojej oferty to może on wpłynąć jakoś na klub, żeby pozwolili mu na transfer? - Ostatnio miałem taką sytuację z Ozilem, dałem za niego 60mln euro, oni zaproponowali 200 oczywiście ją odrzuciłem i Ozil był bardzo niezadowolony z decyzji swojego klubu, że nie przyjęli tej oferty. Niestety po ponownej ofercie, dalej klub się nie zgodził ;p

3.Właściwie to nie jest dla mnie wielki problem, ale jednak chciałbym zapytać, dlaczego inne kluby nie kupują za duże pieniądze tych największych piłkarzy? - Bo z tego co widziałem, za każdego praktycznie kluczowego zawodnika kluby żądają sobie przynajmniej 1,5 razy większej kwoty niż większa wartość zawodnika. Mi zawsze tak kluby proponują, a jednak widzę że innym klubom udaję się kupić zawodnika za 30-40mln, który powinien przejść do klubu według realnego futbolu za około 80-100mln. Wgl w czasie mojej przygody z serią FM największy transfer jaki widziałem innych klubów to 60mln euro ;p - Zawsze to ja wydawałem więcej niż inne kluby.

dZiX Partyzant

Po 22 kwietnia (w grze) wyskakuje mi Crash Dump. Czy może to mieć związek z nową aktualizacją? Wcześniej takich problemów nie było. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie tego kłopotu?

Od razu powiem, że sprawdzałem spójność plików gry, usuwałem folder Crash Dumps i dalej nic.
Nie da się też ominąć tego dnia przez pójście na urlop - też wywala do Windowsa.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution