Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=realista_9]jeszcze jakbys mogl to prosze facepack do całej ligi hiszpańskiej w stylu cut-out na sezon 2009/10
(chodzi mi dokładnie o te zdjecia co sa odrazu w FM 10 w lidze hiszpanskiej wszystkich druzyn) [/quote]Już kiedyś tu wrzucałem taką paczkę face'ów z pierwszej ligi hiszpańskiej którą to skompletowałem przeczesując net. Bardziej kompletnej paczki do ligi BBVA nie mam.
Facepack - BBVA 2009/2010 wrzucam na 3 hosty:
-RapidShare
-SendSpace
-MegaUpload

W facepacku znajdziesz zdjęcia 854 zawodników (w stylu cut out).

[quote=realista_9]E: chyba qstosh nawet mi kiedys dawales przez gg :)[/quote]Jeśli dostałeś jakieś grafiki do FM'a przez GG to na pewno nie ode mnie. Ja nie mam w zwyczaju wysyłać czegokolwiek poprzez GG.
Aczkolwiek wieeeelokrotnie zdarzyło mi się że ktoś poprzez GG prosił mnie o jakieś grafiki do FM'a. W takiej sytuacji ja zawsze działam tak samo tzn. odpisuję by prośbę o grafikę złożyć tutaj (a jakże by inaczej :P ) i ja wtedy w tym właśnie temacie wrzucam owe grafiki.
Dzięki temu z tych grafik może skorzystać nie tylko osoba o nie prosząca ale także i inni użytkownicy CMREV.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
13.05.2010 12:29    #12112     Sufler - Porady do gry - brak podpowiedzi asystenta
A jeśli chcesz mieć w miarę działające podpowiedzi asystenta w rozmowach motywacyjnych, głównym czynnikiem jest tu atrybut 'motywacja'.

Problem z asystentem może wiązać się też z tym, że krótko pracuje w Twoim zespole. W takiej sytuacji nie ma również jego opinii w opiniach doradców. Albo faktycznie asystent ma bardzo niską wartość wiedzy taktycznej i zwyczajnie nie wie, jakie polecenia zastosować w przypadku unieszkodliwiania rywali.

Zasadniczo jednak działa to tak:
bramkarz rywala - pressing zawsze
środkowi obrońcy - pressing zawsze
defensywny pomocnik - ostry odbiór piłki, ścisłe krycie
środkowi pomocnicy - słabsza noga, pressing
skrzydłowi - odbiór ostry, pressing, słabsza noga, ścisłe krycie nigdy
szybki napastnik - pressing, słabsza noga, ścisłe krycie nigdy
wysoki napastnik - ostry odbiór, ścisłe krycie

To oczywiście tylko schemat, ale nawet jego zastosowanie jako takie wyniki daje i powinno się sprawdzić w sytuacji, gdy nie chcesz rozgryzać takich czynników jak np. ilość goli zdobytych przez napastników lewą nogą, prawą nogą, głową itd.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

tosmielc Partyzant

Witam
Mam taki problem ,że prowadzę polski klub (Legie) 10 lat w FMie 2010. Mozna powiedziec ze odnoszę sukcesy, chociaz LM jeszcze nie wygralem ,a nie wygralem bo wciaz spada mi reputacja. Na poczatku bylo 6000 teraz jest 5115 co mnie ogromnie denerwuje bo coraz mniej zawodnikow chce ze mna podpisac kontrakt. U innych klubow sytuacja wyglada podobnie lechowi spadlo do 4793.Gram na latce 10.3

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=t0tti89]nie wiem jak przeladowac cache skorki :) mozesz wytlumaczyc ?[/quote]Oczywiście że mogę. Tak zwane 'przeładowywanie (odświeżanie) skórki' [nazwy mogą być różne-bo i ja się z różnymi spotkałem] wykonujemy zawsze po tym jak wgramy do FM'a jakieś grafiki (face, loga, kitsy itp) i chcemy aby gra je "widziała". Należy wtedy po uruchomieniu gry (a przed wczytaniem pliku save) wejść w Ustawienia gry i tam w zakładce Dźwięk i obraz w tym miejscu należy:
-zaznaczyć opcję 'Zawsze odświeżaj skórkę po zatwierdzeniu'
-odznaczyć opcję 'Używaj buforowania skórki'
Czyli musi to wyglądać tak, jak na załączonym powyżej screenie.
Po zaznaczeniu/odznaczeniu tych opcji klikasz na 'zatwierdź'

[quote=jasiek1994]Czy mógłby mi ktoś wrzucić DZIAŁAJĄCY link do pobrania facepacka i logopacka angielskiej premiership ?[/quote]-Premiership facepack 2009/2010
-Premiership logopack 2009/2010

[quote=maniutinho]
Proszę o kolejną paczkę face'ów :
Jan Mucha - 143744
Dickson Choto - 713407
Louis Clement Ngwat Mahop - 35007949
Eugene Sepuya - 72000159
Robert Lewandowski - 719601
Jakub Błaszczykowski (kupił go ARSENAL!!!) - 719793
Łukasz Fabiański - 718272
Kibu Vicuna - 67018749
Marek Jóźwiak - 7007
Krzysztof Dowhań - 713863
I herb klubów z dwóch lig Brazylijskich. [/quote]-Face
-Loga

[quote=przemkoo]Ma ktoś pojęcie, czy i gdzie można znaleźć paczkę kitsów do trzeciej ligi polskiej? Mówię, oczywiście, o Football Managerze 2010.[/quote]Proszę bardzo. Wrzucam Ci tu zestawik z jednego z poprzednich FM'ów i są w nim kitsy z najniższych lig polskich jakie udało mi się znaleźć w necie.
Z niższych lig niż to co posyłam to nie mam. Trochę tego tam jest więc może Ci to wystarczy.

[quote=t0tti89]nie wiem.. wogóle nie wyświetla "trzecich" strojów z kazdych lig prawie każdej drużyny a z bundesligi nie ma strojow Mainz,Hannover wogole żadnych.Naprawde nie wiem jak to zrobić juz ;/[/quote]1. Pospisuj sobie te "trzecie" kitsy których Ci nie wyświetla i zajrzyj do katalogu w którym masz wrzucone te kitsy. Sprawdź czy w ogóle masz tam te "trzecie" kitsy. Często w kitspackach wrzucane są jedynie stroje 'home' i 'away' a stroje 'third' są pomijane. Jeśli takowych nie masz - no to logiczne że FM Ci ich nie wyświetli. Jeżeli jednak masz w katalogach "trzecie" kitsy i odświeżyłeś skórkę a mimo to gra ich nie widzi to...przejdź do punktu 2 i 3.
2. W jednym z poprzednich postów posłałem Ci odwołanie do mojego dawnego posta w którym wyjaśniłem jak edytować plik 'config.xml'.
Jeśli w którejś lidze (np niemieckiej) nie wyświetla Ci jakichś trzecich kitsów mimo że masz te koszulki w odpowiednim katalogu i wszedłeś wcześniej do pliku config.xml (w tymże katalogu) i edytowałeś go tak jak wyjaśniałem w moim poście #1376 i podopisywałeś w odpowiednich linijkach owe 2009 (po czym w grze odświeżyłeś skórkę) a mimo to Ci niektóre kitsy nie działają to w tych konkretnych przypadkach kitsow które nadal są niewidoczne (mimo że koszulki masz w katalogu) zastąp w pliku 'config.xml' 2009 na 2008. Nie wiem od czego to zależy ale niektórym użytkownikom działały kitsy po wpisaniu '2008' a niektórym działało dopiero jak w configu powpisywali '2009'.
3. Jeśli zastosowałeś się do porad z punktu powyższego a mimo to kitsów dalej nie widać (a masz je w odpowiednim folderze) to zrób tak:
- odśwież skórkę (tak jak opisywałem wyżej)
- wgraj do odpowiedniego folderu plik fix kits który posłałem Ci tutaj
-Przed rozpoczęciem nowej rozgrywki musisz zaznaczyć tutaj po czym by uaktywnić ten plik zaznacz tu a następnie klikasz na 'zatwierdź'. Dzięki temu plik będzie aktywny w grze.
-Rozpocznij nowa rozgrywkę i sprawdź czy są te kitsy których wcześniej nie było.

[quote=realista_9]prosze o facepacki w stylu cut-out:
Diego Buonanotte- River Plate -ID 962978
Alex Internacional - ID 316715
Mehmet Ekici - Bayern M. - ID 29022517
Adam Matuszczyk FC Koeln ID 35014358
Hatem Ben Arfa Marsellie ID 919707
Slobodan Rajkovic Chelsea ID 5779098
Nemanja Matic Chelsea
Chinedu Obasi Hoffenheim
Mame Biram Diouf Man Utd
Moussa Sissoko - Toulouse - ID 8448722
Darren Bent ID 5102384
Sergio Busquets ID 1510566
Patrick Van Aanholt ID 864168
Vincenzo Fiorillo ID 43009042
Ireneusz Jeleń Auxerre
Dariusz Dudka Auxerre
calego zespolu Auxerre w cut-out
tych co nie wpisalem ID to nie potrzebuje tylko ich same zdjecia
qstosh juz Cie kiedys o nie prosilem ale linki wygasly;|[/quote]-Face cut out
-AJ Auxerre cut out

parachutes Młody aktywista

13.05.2010 09:22    #12115     Sufler - Porady do gry - Stadion Wisły - rozbudowa.
[quote=lukaszalbert]Nie narzekaj. U mnie w Pogoni Szczecin mam stadion na 25 000 miejsc a i oczywiście całkowity brak możliwości rozbudowy. Tak więc ja muszę czekać na nowy. A i też nie wiem czy się doczekam. I miasto chyba też trochę większe od Krakowa? czy nie?[/quote]
Nie powiedziałbym, że Szczecin jest większy od Krakowa :)

[quote=szfedo]Ja w Espanyolu mam 44 tys minimum na mecz przychodzi 41 tys, srednio 42-43 i gmina nie wydaje zezwolenia na rozbudowę :P a Barca tak jakby większa i od Krk i Szcze :P btw jesli gmina nie wydaje zezwolenia to nie ma szans na nowy stadion czy mogę na to liczyć? (fundusze to 250 mln € więc problemu nie powinno być w kwestii finansowej)[/quote]
250 mln € to może być za mało, no chyba że chcesz żeby nowy stadion był mniejszy od obecnego :P
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Vetr Partyzant

13.05.2010 09:16    #12116     Sufler - Porady do gry - Rd4 - nie działająca spacja
Od jakiegoś czasu mam na tym skinie problem ze spacją.
Normalnie powinna mnie przerzucać od okienka do okienka (w sensie, taktyka, polecenia na rywali, rozmowy motywacyjne, a potem przejście do meczu), a jednak nie robi tego. Przestaje działać na etapie poleceń krycia rywali i nie chce ruszyć, przez co muszę robić to ręcznie. Nie, żeby było to dla mnie jakoś frustrujące, ale mimo wszystko coś jest chyba nie tak.
Być może słynne "array access out of bounds" ma coś z tym wspólnego? Bo na moim obecnym sejwie już kilkadziesiąt razy mi wyskoczyło podczas meczu (głównie po przeprowadzeniu zmian/y; pojawia się wtedy minimum cztery razy z rzędu)?

EDIT:

I nagle się samo z siebie naprawiło :f Ale wciąż nie wiem, dlaczego w ogóle mi przestało działać...

szfedo Przodownik pracy

13.05.2010 02:53    #12117     Sufler - Porady do gry - Stadion Wisły - rozbudowa.
Ja w Espanyolu mam 44 tys minimum na mecz przychodzi 41 tys, srednio 42-43 i gmina nie wydaje zezwolenia na rozbudowę :P a Barca tak jakby większa i od Krk i Szcze :P btw jesli gmina nie wydaje zezwolenia to nie ma szans na nowy stadion czy mogę na to liczyć? (fundusze to 250 mln € więc problemu nie powinno być w kwestii finansowej)

undertaker Partyzant

12.05.2010 22:31    #12118     Sufler - Porady do gry - brak podpowiedzi asystenta
[quote=Spinx]To nie jest żaden błąd:) Zmień trenera na lepszego i po problemie;) Zresztą, możesz sam im to ustawić) nic ciężkiego:P

Tak jak napisałem wyżej. Zmień asystenta :)[/quote]

W jaki sposób miałbym to mu ustawić?

Spinx Młody aktywista

12.05.2010 22:23    #12119     Sufler - Porady do gry - brak podpowiedzi asystenta
To nie jest żaden błąd:) Zmień trenera na lepszego i po problemie;) Zresztą, możesz sam im to ustawić) nic ciężkiego:P

Tak jak napisałem wyżej. Zmień asystenta :)

undertaker Partyzant

12.05.2010 22:21    #12120     Sufler - Porady do gry - brak podpowiedzi asystenta
Witam! Rozpocząłem nową grę na łatce 10.3 i natrafiłem na dziwny problem. Mój asystent udziela mi podpowiedziach przy rozmowach motywacyjnych, ale przy instrukcjach indywidualnych dot. przeciwnika już nie. Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.