[quote5=tosmielc]W niżej dołączonym obrazku jest screen ,ktory przedstawia jakas kolejke LM. W tej kolejce zamienilem faworytom reputacje na 100 a słabszym na 9999. W 6/8 meczach faworyci przegrali. Natomiast do tego ,ze to wyniki powinny wplywac na reputacje a nie odwrotnie ne mam watpliwosci[/quote5]
Ten obrazek dobrze świadczy o tym, co mówiłem wcześniej. Gra robi wałki w kwestiach reputacji. Podobnie jest grając beniaminkiem jakiejś 3 ligi tureckiej czy coś w ten deseń - możesz ściągnąć sobie świetnych zawodników (jak na realia 3 tureckiej), ale i tak nie będziesz wygrywać tak, jak teoretycznie powinieneś. Przyczyna - reputacja. Da się to jakoś równoważyć reputacją managera, ale ona chyba bardziej wpływa na chęć przychodzenia zawodników do Twojego zespołu.
[quote=zolw_ik]Mi się czasem tak zdarza, mimo tego, że nie grzebię w reputacji. Musiałbyś zrobić wiele doświadczeń by coś dowieść.
[/quote]
Mi się też czasami tak zdarza. Ale Olympiakos wygrywający z Sevillą, Bordeaux z Manchesterem, Rubin (!) z Realem itd., i to wszystko w jednej kolejce? Nieee, na pewno nie świadczy to o tym, że FM robi wałki z reputacją..
Problem reputacji ogólnie jest mocno niedopracowany, gdyż moim zdaniem reputacja to tak naprawdę rzeczywista siła zespołu w skali 1 - 10'000. Przynajmniej tak jest traktowana przez grę. Grasz zespołem o reputacji 8'500 i wyżej - masz duży handicap na dzień dobry.
A to, że wyniki powinny wpływać na reputację a nie na odwrót, to prawda. Powinny. Ale niestety nie jest tak różowo.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.
- Bob Paisley
Najnowsze posty