Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

zolahc Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Btw... Trochę dziwna sprawa, ale... odpalam rano gierkę 7/8 meczów zwycięskich, odpalam po południu - 1/8 meczów zwycięskich z jakimś słabiakiem w pucharze i spadek z drugiego miejsca na jedenaste. Jakieś wyrównanie czy co? :D do tego sporo obramowań przy stosunkowo niewielkiej liczbie okazji - 10 w ostatnich sześciu meczach, które oczywiście mocno wpłynęły na wyniki jak już wcześniej wspomniałem. Miał ktoś podobne problemy?

Adam_eM Partyzant

Witajcie,

Dziś stałem się posiadaczem FM2017. Z serią nie miałem do czynienia od edycji 2014 i widzę, że wiele się pozmieniało a także zauważyłem parę błędów, mam w związku z tym parę pytań.

1) Nie mogę wpisywać polskich liter w FM. Czy to kwestia ustawień, czy może "problem wieku dziecięcego" gry?
2) W związku z powyższym musiałem swoje dane wpisać bez "ogonków" - i teraz powstaje pytanie: czy da się jakoś zmienić nazwisko menedźera? (np. za pomocą jakiegoś edytora hex lub czegoś podobnego). Wiem, że to pierdoła, ale mnie irytuje, a nie chcę zaczynać od nowa gry.
3) Jak włączyć domyślnie pokazywanie meczów (kluczowe sytuacje). Teraz gra generuje mi po prostu wynik i ew. mogę sobie później obejrzeć sytuacje. Kiedyś było tak, że domyślnie przechodziło się do symulacji meczowej...
4) FMa mam w packu FM+FM touch. Czy FM Touch obsługuje save'y z FM w chmurze? Druga rzecz - jak taką wersję aktywować np na iOS - mam wersję steamową. Jak to wygląda jeśli chciałbym pograć na mobilkach?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

wiecu Partyzant

[quote="Offal"]dzięki za wrzutę ale swoją drogą myślisz ze nie bedzie problemu z rozgrywką jeśli nie ustawileś granic lig regionalnych?ja własnie dodaje 4 ligi i bawię sie w ligi regionalne.Pamiętam że w FM 2015 gdy nie ustawiłem granic po pierwszym sezonie gry następny niechciał wystartowac.czas normalnie płynął puchar polski i inne rozgrywki startowały poza polskimi ligami.[/quote]

zgadza się, przesymulowałem do 2062 roku i jest totalny miszmasz w III lidze ze względu na brak granic regionalnych
swoją drogą jakby ktoś chciał save z któregoś roku między 2016-2061 to mogę podesłać (tylko 4 polskie ligi)

Adonim85 Partyzant

Witam. Czy ma ktoś problem z grą w oknie z FM-em 17?

Bo ja takowy mam. Jak ustawie grę w oknie to jest kaplica. Gra nie przełącza sie w ten tryb. Wychodzi do pulpitu. Widać tylko jakby kawałek paska z gry, w lewym górnym rogu i tyle.
Nic nie mogę zaś zrobić. Mysz (kursor) się porusza po pulpicie, ale nie reaguje na żadne polecenia i nie mogę wrócić do samej gry. Jedyna opcja wtedy to restart komputera.

Gram na:
Core i7-2600K @ 4.7 GHz
16 GB DDR3 1866 MHz
GeForce GTX 780 3GB
dysk SSD 240 GB Intel 520 240 GB

Offal Partyzant

dzięki za wrzutę ale swoją drogą myślisz ze nie bedzie problemu z rozgrywką jeśli nie ustawileś granic lig regionalnych?ja własnie dodaje 4 ligi i bawię sie w ligi regionalne.Pamiętam że w FM 2015 gdy nie ustawiłem granic po pierwszym sezonie gry następny niechciał wystartowac.czas normalnie płynął puchar polski i inne rozgrywki startowały poza polskimi ligami.

Rafik5544 Partyzant

Nie no spoko,net będzie włączony cały czas więc nie ma problemu,tylko chodzi o to czy oprócz tego będę musiał coś dodatkowo instalować czy nie? Głupie pytanie ale dopiero zaczynam hehe

Slayer666 Partyzant

1.To co mówi menadżer to świętość,nie mogę po prostu pojąć jaki problem ma wonderkid z technicznymi atrybutami po 16-17 żeby np zaczął podawać w uliczkę albo dyktować tępo gry.I jeszcze ten tekst"pomimo wielu godzin wysiłku na treningu nie udało mu się opanować gry z klepki" serio? to awykonalne zadanie dla przyszłej gwiazdy reprezentacji Francji i lidera środka pola ?
2.Druga sprawa to gra środkiem,niestety ale jest to samo co w 16,wszystko opiera się na bocznych obrońcach,którzy nawet pomimo gównianych atrybutów są gwiazdami w zespole.Jak zmieniłem na bardzo sztywną kontrole i zadania dla bocznych na obrone i gre środkiem dla drużyny to może raz czy dwa po prostu "wklepali" piłkę do bramki,w reszcie sytuacji rozgrywający ma gdzieś moje zalecenia i po prostu szuka jak tu przerzucić w imbecylski sposób piłkę do bocznego obrońcy zamiast KLEPAC z kolegą

mario1979 Partyzant

Mam problem bo FM 16 miałem wydajność komputera 5 gwiazdek a ogólną szybkość rozgrywki 4,5 gwiazdki. Zawsze mam włączone 7 lig z 5 krajów. Mimo, że w FM 17 mam grafikę 5 gwiazdek to przy tych 7 ligach wydajność mam 0,5 gwiazdki, szybkość 1-2 gwiazdki. Czasem wskakuję mi 3 gwiazdki wydajność ale to i tak za mało na tyle lig i w porównaniu do FM 16. To nowy komp. Na starym i3 4 gb ramu jest 4,5 gwiazdki wydajności sprzętu. Nic innego nie mam włączonego (obciążenie CPU kilka procent ok 3 ghz. Mój komp to I5 5200U 8 gb Ramu, Windows 10, grafika Nvidia 920M. Zepsuty mam komp ?

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
[quote="10swistak"][quote="MatiasekF1"]Mam pytanie, czy liga angielska nadal jest tak OP jak w poprzednich odsłonach? Chodzi mi o to, że często w półfinale LM potrafi grać 3, czasem nawet 4 drużyn z Anglii. Po 2-3 latach są pierwsi we współczynnikach ligowych i klubowych deklasując resztę co mija się z rzeczywistością.[/quote] u mnie Tottenham wygrał LM w pierwszym sezonie :d chyba ktoś odleciał przy projektowaniu bazy. Zresztą zawsze coś jest nie tak. Messi nie strzela więcej niż 15 goli. To samo CR7...[/quote]
Bramki Messiego i Ronaldo - to też zawsze był problem, bo nawet wymaxowani nigdy nie będą odstawać od innych piłkarzy w grze tak, jak w formie odstają od przeciwników w rzeczywistości. Stąd mają w sezonie normalniejsze liczby goli, a nie te kosmiczne 80-90 na rok. Ich geniusz w FM-ie raczej odzwierciedla się w średniej ocenie, która często długimi sezonami nie schodzi poniżej 8.0. Zauważcie, że ta dwójka mogła w poprzednich FM-ach do późnej starości zbierać Złote Piłki, choć rzadko kiedy w ogóle kręcili się przy Złotym Bucie. Ich tegoroczne liczby faktycznie lekko dziwią, ale może mieć to związek z polepszoną grą obronną AI.

Z Tottenhamem się zgadzam - u mnie też wygrał LM. Ktoś tam lekko odleciał.
twitter.com/Ceyvol

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
To wszystko wina tego, że FM zachowuje się logicznie. Tylko czy faktycznie można go za to winić?

EPL nie jest na sterydach w FM-ie, tylko w rzeczywistości. To prawdziwa forsa, nie jakaś wyimaginowana - po prostu w FM-ie robi ona większą różnicę, bo AI lepiej nią zarządza, do tego nie są obecne problemy nielogiczne z punktu widzenia atrybutów - brak ambicji zarabiających za dużo piłkarzy czy różnego rodzaju wypalenie (np. Mourinho). Mentalność ligowa/narodowa to nigdy nie było coś, w czym ta gra była dobra, no ale gdyby była, to Polska do tegorocznego FM-a nie weszłaby na żaden duży turniej, ani żaden polski klub do Ligi Mistrzów. A jednak dawały radę. Dlaczego? Bo w FM-ie nie było naszych znamion frajerstwa i gra bardziej kompetentnie zarządzała naszymi zasobami ;) To są wszystko rzeczy na zdrowy rozum nie do odzwierciedlenia.

Inna sprawa, że takie trendy w Europie zmieniają się non stop - jeszcze w 2008 grały trzy angielskie kluby w półfinale LM. Teraz ileś lat dominuje Hiszpania, ale za moment CR7 i Messi się postarzeją, Realowi czy Barcelonie braknie lidera, po czym np. okaże się, że renesans przeżywają pompowani chińskimi pieniędzmi Włosi, z jakimś wyciągniętym z Atletico Simeone. Albo angielska forsa wspierana zagraniczną myślą trenerską odpali. W FM17 odpala bardzo szybko, bo przy takiej przewadze finansowej jest to logiczne.

Co do klasyfikacji UEFA, ponownie - kwestii mentalności, jak odpuszczanie przez kluby LE, FM nigdy nie przeskoczy. Dlatego tyle dużych firm w grze wygrywa te rozgrywki.
twitter.com/Ceyvol

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.