Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
W Football Manager 2008 są dwie ligi fińskie (ekstraklasa i 1 liga).
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

talvikko Partyzant

Grupa: Użytkownik
Mam pytanie do użytkowników FM 2008:
Ile jest w tej wersji grywalnych lig w Finlandii? (ekstraklasa i 1 liga tak jak w wersjach poprzednich, czy coś dodali?)
Nie wiem, czy ten temat nie wszedł mi dwukrotnie, bo miałem przed chwilą drobny problem z połączeniem, gdy próbowałem przesłać. Jeśli tak, to przepraszam za dwukrotne zaśmiecenie suflera.

rondel Ekspert

14.12.2007 21:40    #6523     Sufler - Porady do gry - Liga Hiszpańska - rejestracja
Studi Studi nie krzycz tak proszę, jeżeli Ci się nie podoba zagraj w konkurencyjne gry, niestety będzie kolejny patch, choć myślałem że już takowich nie będzie no ale trudno, ale nie mów takich rzeczy, gdyby tak naprawde było zrobili by grę która nazywała się English League Manager...
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

Pucek Stachanowiec

14.12.2007 16:04    #6524     Sufler - Porady do gry - Zagrania/Atrybuty/Nauka
Może mają jednego ojca i pokłócili się o spadek? Hehe.

Tak na poważnie to myślę, że taki przypadki dowodzą, że Football Manager 2008 nie jest grą schematów i dopasowywania elementów.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Tzar Przodownik pracy

14.12.2007 03:24    #6525     Sufler - Porady do gry - Konkurencja na rynku transferowym
Co do opcji "publicznie/prywatnie" to owszem, jest, ale tylko kiedy sprzedajesz (klub składa ci ofertę, a ty chcąc nagłośnić sprawę ustawiasz "publiczne";).

Co do list życzeń komputerowych managerów to przecież każdy zawodnik w zakładce /Transfer/ ma wypisane kluby, które się nim interesują. Poza tym ma wtedy obok nazwiska ikonkę /Int/ (obiekt zainteresowania innej drużyny). Ja mam na myśli zawodników nie będących obiektem zainteresowania do momentu, kiedy my złożymy ofertę. Kilka(naście) godzin później taki grajek jest rozchwytywany jak - nie przymierzając - Alexandre Pato.

Muszę jeszcze powiedzieć, że grając dużym klubem możesz wyciągać te same perełki bez obaw, że ktoś ci je podbierze, bo wtedy twoja oferta będzie jedyną i nikt ci się nie będzie wtrącał.

Na koniec dodam, że w FM 2006 (albo 07... nie pamiętam) wystarczyło wysłać skauta, żeby poobserwował kogoś a zanim ten zdążył wsiąść do samolotu, już było za późno, bo nagle pół Bundesligi zapragnęło mieć tego piłkarza u siebie. Ciężkie jest życie managera średniego/małego klubu :(

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

13.12.2007 20:59    #6526     Sufler - Porady do gry - Konkurencja na rynku transferowym
@ 9pucek
zgoda listy życzeń do czegoś muszą być ...ale w końcu każdy z nas jest managerem, lepszym czy gorszym ale zawsze managerem, z własnym scutingiem, jakąś tam wiedzą na temat zawodników itd.
Ale szczerze wątpię aby którykolwiek z nas miał wiedzę większą niż dobra poza kilkoma krajami i był w stanie wyławiać z nic wszystkie perełki ...
a że komp to komp wiadomo - wszech wiedzący i to wykorzystuje to z premedytacją ... więc z góry jesteśmy skazani na porażkę w takiej walce - co wkurza i irytuje !!

masseur Partyzant

13.12.2007 20:05    #6527     Sufler - Porady do gry - realizacja planu
Jeśli klub realizuje plan dwuletni to znaczy że w pierwszym sezonie nie muszę jako manager zrealizować celu, ale muszę to osiągnąć w sezonie drugim. W takim razie jak interpretować sytuację załączoną na obrazku?

eMiKa Młody aktywista

13.12.2007 19:38    #6528     Sufler - Porady do gry - Konkurencja na rynku transferowym
Nie wiem czy zauważyliście panowie,ale podczas wczytywania nowej bazy danych,podczas rozpoczynania pierwszy raz gry pojawia się pasek loadingowy "wczytywanie list życzeń managerów".Wszyscy managerowie mają na swoich listach z góry określone osobistości ze świata piłki(na początku-później są modyfikowane wraz z grą i jej postępem).Więc może ci piłkarze są właśnie na tych listach i owi managerowie nie wystosowują zapytania do klubów do czasu aż ktoś że tak powiem "wejdzie na ich teren".Ja przynajmniej tak to rozkminiam...mogę się mylić...Bless Ya
" Dla Was to tylko piłka... dla Nas, to sens życia - Motorowcy "

Pucek Stachanowiec

12.12.2007 19:01    #6529     Sufler - Porady do gry - Dziwny problem ze skinem Steklo
Spróbuj wyrzucić plik logo z folderu C: Documents and Settings Moje dokumenty Sports Interactive Football Manager 2008 skins steklo graphics main menu

Pucek Stachanowiec

Czasami w przypływie dużej gotówki - kredyty są spłacane szybciej niz zapisano w umowie.
Co do repry Niemiec to sposób Pawisco zadziała dopiero na nowej grze.
Aby nie mieć szaraków w reprezentacji Niemiec usuwasz folder Inc:
D:/Football Manager 2008/data/db/800/Inc - jeżeli grasz na bazie 8.0.0

D:/Football Manager 2008/data/updates/update-801/db/801/lnc - jeżeli grasz na bazie 8.0.1

C:/Documents and Settings/Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/db/Nazwa bazy danych/lnc - jeżeli grasz na swojej bazie.

Jeżeli pobierzesz plik od Pawisco wklejasz go do folderu all w folderze Inc - w bazie danych której używasz.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution