Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
04.01.2012 20:33    #3001     Sufler - Porady do gry - Zawodnik i atrybuty fizyczne
Na to wygląda. Waga też jest wartością bez znaczenia w świecie Football Managera.

[quote=Paul Collyer]
Jumping is used to decide the maximum height at which a player can head a ball.

Heading is used to decide how effectively he can head it.

Ariel ability for keepers is used to decide the maximum height at which a player can catch or punch a ball[/quote]

Czyli na nasze - Skoczność określa maksymalną wysokość na jakiej gracz może zagrać piłkę głową.

Gra głową określa jak efektywnie zagrywa głową [z innego źródła: określa zarówno siłę jak i celność tego zagrania]

Gra w powietrzu dla bramkarza określa maksymalną wysokość na jakiej bramkarz może złapać albo wypiąstkować piłkę, przy czym nie wiem czy tu się coś nie zmieniło i czy skoczność za to też nie odpowiada teraz, a ten atrybut za jakieś tam inne elementy bramkarskiego rzemiosła.

Więc, przy całym szacunku do Mirka, ale dla mnie Paul Collyer>Brudi w kwestii znaczenia poszczególnych atrybutów.

No to macie zagadkę tak btw, jaki atrybut odpowiada za to jak daleko dany gracz może wyrzucić piłkę z autu?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Rafał9595 Revolution Update Team

[quote=ag-25]Piszcie na temat!

Mam problem, pojawiają się crashe podczas meczów. Bywa tak, że pojawi się w 80 min, raz w 50. Gdy włącze ponownie grę to jest szansa, że dogram mecz do końca. Nie jest to stały crash. Zazwyczaj, gdy miałem przygody z crashami były one permanentne w danym momencie i nic sie nie dało zrobić, a tu za drugim podejściem udaje się dograć mecz. Zdarza się też od samego początku po zainstalowaniu FM-a, że moja Vista wyświetla komunikat po zamknięciu gry, że aplikacja fm przestała działać.

Wcześniej mialem problemy z C , ale przeinstalowalem grę, biblioteki C i było ok, do czasu...

Gdzieś na angielskim forum przeczytałem, że powodem crashów jest zbyt duża baza danych. Ja mam w granicach 200 tysięcy piłkarzy i jeden kraj grywalny (zawsze tak grałem) i nigdy dotąd nie miałem większych problemów. Jest to w ogóle możliwe, by przyczyną cashów była za duża baza?

Jedyna moja przygoda z crashem to wersja 2010, ale miałem to szczęście, że na drugi dzień cudownie wyszedł patch, zainstalowałem go i mogłem dalej grać. Teraz jest to uciążliwe.

Prośba. Jakieś pomysły jak temu zaradzić? Co może pomóc?
Chodzą po głowie mi myśli, by przeinstalować system.
[/quote]

Spróbuj odinstalować folder "carsh dumps" z: moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager [wersja, nie napisałeś jaka] albo skorzystaj z tego: http://www.cmrev(...)247.html

[quote=repus]Witam, mam problem z zapisywaniem gry. Kiedy chcę zapisać wyskakuje "Zapisywanie gry zakończone niepowodzeniem" czy jakoś tak (sens taki sam).
Jest to FM 12 w którego mam dużą ochotę zagrać.
Miejsca na dysku mam sporo. Robiłem dopiero co format dysku .
Oryginał.
Proszę o odpowiedz.[/quote]

Jakbyś mógł to podeślij screena i załóż osobny temat w suflerze, bo tu się pisze ws. crashów ;)
Filozofia nic nie daje, niepotrzebnie stwarza dodatkowe pytania zamiast na nie odpowiadać

Rafał9595 Revolution Update Team

03.01.2012 20:57    #3003     Sufler - Porady do gry - editor data
To, że nie masz tego folderu to nie oznacza problemu :) Tak jak koledzy u góry radzili-stwórz ten folder tu: Moje Dokumenty/Sports Interactive/ Football Manager 2012
Filozofia nic nie daje, niepotrzebnie stwarza dodatkowe pytania zamiast na nie odpowiadać

Demonir Partyzant

Grupa: Użytkownik
@Up - zakładam, że chodzi ci o najnowszego FM-a. Skoro nie chcesz grać w czołowych ligach europejskich, to rozejrzyj się W Turcji np (Sivasspor), Rosji (Tierek Grozny), albo możesz spróbować zagrać np. w drugiej lidze Szkockiej i spróbować dołączyć do wielkiej dwójki tej ligi, czyli Glasgow Rangers i Celticu Glasgow.

----------------------------------------
Teraz ja chciałbym się was doradzić odnośnie drużyny, jaką mógłbym rozpocząć karierę.
Chodzi o Football Managera 2008.
Planuję zacząć rozgrywkę w trzeciej lidze niemieckiej, lecz kompletnie nie mam obeznania co do tej gry i dopiero uczę się w nią grać.
Który zespół z trzeciej ligi niemieckiej ma młody i perspektywiczny skład?
Chciałbym, żeby mieli choć jednego gracza, który by się wyróżniał i był znaczącym liderem zespołu.

PanMagik Młody aktywista

02.01.2012 21:16    #3005     Sufler - Porady do gry - SPRZEDAM ORGINAŁY
Nawet na polskim allegro masz 01/02 za cenę 30 ZŁOTYCH.

http://alleg(...)748.html

PanMagik Młody aktywista

02.01.2012 21:08    #3006     Sufler - Porady do gry - SPRZEDAM ORGINAŁY
http://www.ebay.(...)058c724b

Nie pierdziel farmazonów, ZIĄĄ.

Kleyo Ekspert

02.01.2012 19:28    #3007     Sufler - Porady do gry - Logo
Kopiujesz do folderu logos [domyślnie Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2011/graphics/pictures/logos], następnie uruchamiasz grę lub odświeżasz skórkę jeśli grę masz włączoną.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Matek95 Partyzant

Witam, gram w manager 2012 i niedawno zacząłem grać drugoligowym Birmingham City. Z uwagi na kontuzję Zigicia i Kinga poszukuję taniego, bramkostrzelnego napastnika do 1. składu. Kwota to maksymalnie 500 tyś. euro. Macie propozycję ?

yankes750 Partyzant

30.12.2011 22:39    #3009     Sufler - Porady do gry - Jak grać w FM 2008
Dzisiaj przeniosłem się w starą wersję Football Managera, a konkretnie do wesji 2008.
Moje pierwsze wrażenia z gry, to takie że piłkarze mają bardzo wysokie atrybuty. Bynajmniej takie jest moje odczucie. W drugiej lidze polskiej możemy spotkać kilku piłkarzy, którzy atrybutami dorównują graczom z np. bundesligi FM12.
Gram Górnikiem Zabrze, przeprowadziłem kilka transferów, ustawiłem treningi, sztab szkoleniowy itp.
Gdy ustawiałem taktyke, wszystko jest niby podobnie, lecz pierwsze dwa sparingi przegrałem z o wiele słabszymi zespołami. Dokonywałem lekkich poprawek w taktyce, lecz nic z tego.
Zmiany personalne również nic nie dały.
Ostatecznie na 5 sparingów nie wygrałem ani jednego. Jeden jedyny raz zremisowałem 0:0. Strzeliłem tylko 2 bramki, tracąc ich aż 9.
Możecie mi podpowiedzieć na co zwracać uwagę, jakie warianty dobrze się sprawdzają w tej wersji?

dawid190 Młody aktywista

30.12.2011 21:27    #3010     Sufler - Porady do gry - Nowa posada.
Jeszcze rada odemnie,jeżeli chcesz zobaczyc jakie kluby sa obecnie bez managera wejdz w "Biuro pracy"

Powodzenia w szukaniu roboty :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution