Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

damian2323 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mam ten sam problem co kolega wyżej . Dostałem dziś wiadomość od scouta tylko że w lidze hiszpańskiej i nie mogę go odczytać bo wyskakuje błąd " Napotkano poważny błąd i aplikacja zostanie zamknięta. Plik z informacjami o błędzie został utworzony w : C:\Documents and Settings \admin.Admin-...\Moje dokumenty \Sports Interactive\Football Manager 2012\crasg dumps ... Co robić ?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

01.07.2012 16:44    #2712     Sufler - Porady do gry - Zrzut ekranu
[quote]Jak wykonać screena?
Screeny z gry robimy dwoma sposobami:
Klikamy jednocześnie Alt F9, screen zapisuje się wtedy w: Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2008/screenshots.
W czasie gry wciskamy klawisz Print Screen, następnie otwieramy dowolny graficzny edytor (np. Paint) do którego wklejamy screen (Ctrl V). Zapisujemy obraz z rozszerzeniem .jpg.[/quote]
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Majesty Partyzant

30.06.2012 19:23    #2713     Sufler - Gra przez sieć - Przekierowanie portów
Witam,
chciałem zagrać z przyjaciółmi w Football Managera 2012, jednakże przy dołączaniu do gry piszę "Bład, nieznaleziono serwera". Po poszukiwaniach w sieci znalazłem iż, jest to wina routera (Livebox 1.1) i braku przekierowanych portów. Problem z tym, że nie wiem dokładnie o jakie porty chodzi, oraz większość portów, które próbowałem nie działały. Ktoś miał podobny problem?

Sadurb777 Partyzant

Witam eFeManiaków ;) Zacząłem swoją przygodę w FM12 klubem Wisła Płock (Polska 1. Liga) - podobał mi się ogromnie, ponieważ: miał ogromny jak na swoją ligę stadion, w miarę dobrych piłkarzy, niezłe finanse i przede wszystkim od jakiś 10 lat jego krzywa wyników w lidze ciągnęła się pod kątem ~45 stopni w dół. Media prognozowały 10. miejsce w lidze, ale klub miał potencjał i z "taktyką idealną", czyli 4-3-1-2 moje pierwsze 4 mecze były wygrane z wynikami typu 4:0, 5:2, 3:1 (a faworytem wcale nie byłem). Niestety głupota wzięła górę, ponieważ po przeczytaniu kilku poradników z tej strony, postanowiłem zacząć jeszcze raz, tym razem robiąc wszystko za mojego asystenta, przebudować sztab szkoleniowy (czego zwykle nie robię) itp. Usunąłem save, zacząłem od nowa no i teraz już jakoś mi nie idzie, nie mam serca do tego klubu. Po prostu to pierwsze wrażenie znikło i nawet nie mam ochoty tym grać.

Po tym długim wstępie wreszcie część główna: szukam klubu z 2/3 ligi jakiegokolwiek kraju (patrz koniec), który mimo dużego potencjału jest słabo oceniany. Moim celem jest stworzenie ze swojego managera takiej światowej gwiazdy, że ludzie będą nazywać ulice moim imieniem. Nieważne czy zrobię to w 5, 10, czy 20 sezonów. Chcę z nieznanego managera zrobić narodowego bohatera. Taki "American Dream" (jak w głupich filmach familijnych gdzie nieznana szkolna drużyna wygrywa finał zdobywając 2 punkty w ostatniej sekundzie meczu) :D

Co do krajów, to wołałbym jakieś słabsze, bo np. co z tego że awansuję w 1 sezonie z adelante do BBVA (Hiszpania) skoro zaraz potem spadnę z powrotem, dziękując facerollom typu FCB czy RM.

Podsumowanie:
- dobra/świetna sytuacja finansowa
- duży stadion i tutaj uwaga: jeśli klub będzie miał stadion który ma 50 miejsc (i to stojących), ale po 1-2 sezonach będzie mnie stać na budowę nowego, porządnego, to również świetnie
- potencjał w graczach (mile widziani gracze w wieku <25 lat, z ambicjami)
- niskie prognozy mediów
- to akurat niekoniecznie, ale fajnie by było gdyby pasował do jednej z 2 taktyk, które widziałem w poradnikach i bardzo mi się spodobały: 4-3-1-2 czyli Kyler, lub 4-2-3-1 czyli Diament.
- również niekonieczne, ale mile widziane słabe ligi, czyli NIE Hiszpania, Włochy, Anglia itp.

Z góry dzięki za każdą pomoc.

#edit
Jednak przemyślałem to i w sumie to kraj jest bez znaczenia, także powinno być łatwiej ;)

Falcon Przodownik pracy

Valdi 91
Nie wiem, nigdy tak nie robilem. Ja zdolnych NG daje na ławkę i powoli ogrywam u siebie

piotrp504
A to już przyjęli Cie jako selekcjonera, czy na razie tylko podanie złożyłes? Daj jakiegoś screena

rajonr
Musisz usunąć folder "settings" z:

Win 7
C--->Użytkownicy--->Nazwa użytkownika--->AppData--->Roaming--->Sports Interactive---> Football Manager 12---> Settings

Win XP
C--->Documents and settings--->Application Data--->Sports Interactive--->Football Manager 2012--->Settings

A tak poza tym to było kilkanaście tematów o tym
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

piotrp504 Partyzant

Ja mam pytanko ale nie wiem czy dobrze umieściłem post
chciałbym jednocześnie grać zespołem klubowym i reprezentacją kraju
więc składam ofertę jest zaakceptowana wszystko ok ale nie ponieważ nic się nie dzieje żadnych wiadomości a jak wchodzę w podgląd reprezentacji pisze brak managera moje pytanie można grac w Fm 12 jednocześnie klubem i reprezentacją
dziękuje za odpowiedzi
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

Valdi91 Młody aktywista

30.06.2012 01:13    #2717     Sufler - Porady do gry - Kwestia reputacji managera
[quote="szynaBKS"]zaczynając z reputacją niedzielny piłkarz po 4 latach w ŁKS-ie gdzie 1 sezon skończyłem na 14 miejscu, 2 na 3, 3 na 4 wraz z pucharem Polski, oraz w czwartym kończąc z mistrzostwem Polski oraz mając za sobą awans do ćwierćfinału ligi europejskiej to gdy zgłaszałem zainteresowanie Wisłą,
Lechem czy Polonią Wwa, zawsze kończyło się wyśmianiem[/quote]

To dziwne, ponieważ ja z doświadczeniem 'niedzielnego piłkarza' po 3 sezonach w Lechii (tyle potrzebowałem, by wygrać wszystkie krajowe trofea) i krótkim epizodzie w reprezentacji dostałem ofertę z Aston, a po 2-3 TYGODNIACH (zdążyłem ledwie zbudować nowy sztab szkoleniowy) poszedłem prosto do Chelsea. Tutaj nie mówię, że mam nie wiadomo jakie reakcje na rozmowy motywacyjne, ale niejednokrotnie odwracali już losy meczu. Najgorzej jest z tym w przerwie, na 'jest dobrze, ale potraficie lepiej' nie reagują w ogóle. Ale jak im spuszczę burę lub pochwalę to reagują prawie wszyscy.

Zgadzam się z kaseta1, prowadząc klub z niższą reputacją, z doświadczeniem 'niedzielnego piłkarza' ciężko od razu przebić się gdzieś wyżej, mimo wysokiej reputacji managera. W innej rozgrywce prowadziłem Tottenham, miałem reputację kontynentalną, ale kiedy mnie zwolnili szczytem możliwości był średniak Championship, o Premier League mogłem zapomnieć. Dziwnie jest to zrobione. Wystarczy spojrzeć co się dziś w piłce dzieje - Villas-Boas o mało co nie pozbawił Chelsea europejskich pucharów, a przecież jest to klub liczący się w walce o mistrza. Mimo to jest faworytem do objęcia zespołu z wysokimi ambicjami i aspiracjami na LM - Tottenham'u. A w FM to wystarczy przeczytać post kolegi nieco wyżej - obfite sezony w Man U, przygoda w polskiej lidze i co się okazuje, powrót na szczyt niemożliwy.

kaseta1 Partyzant

[quote="Valdi91"]W FM 12 zbyt wiele czynników ma wpływ na przebieg meczu, by dało się wygrać samą taktyką. Warunki atmosferyczne, szerokość boiska, morale zawodników i ich premie w kontraktach, nie wspominając już o zagadkach silnika meczowego - to wszystko ma wpływ na grę, co uniemożliwia stworzenie nowszej wersji 'Diablo'.

Może jest tak jak mówisz, że najzwyczajniej w świecie przekombinowałeś te analizy. Pamiętam jak sam grzebałem i grzebałem w tym generatorze taktycznym, starając się dopracować wszystkie szczegóły. Za dużo pierdół, taksa zbyt skomplikowana i sobie chłopaki z nią nie radzili. Teraz mam ogólny, jasno określony zarys, poedytowane zawodnikom niektóre polecenia indywidualne (w szczególności częstotliwość strzałów z daleka i podań prostopadłych) i śmiga aż miło. Najfajniej się gra taktyką, która odpowiada osobistym upodobaniom managera, jednak nie każdy zespół będzie grał tą samą taktyką z taką samą efektywnością, to również trzeba brać pod uwagę.

A co do stylu gry w Twoim Szachtarze, jeżeli nie robisz przebudowy składu w każdym okienku transferowym, to ze stylem 'płynnym' spokojnie powinni sobie poradzić. W połączeniu z dobrą taktyką powinno zaowocować to przede wszystkim skuteczną, jak i ładną dla oka grą. Więc moja rada taka, byś zrobił nową taktykę nie kombinując za dużo, wrzucił im ją np. na okres przygotowawczy przed sezonem i zobaczył efekty. Nie mówię, że od razu wygrasz LM, ale może będzie coś lepiej, a z resztą sam będziesz najlepiej widział gdzie i jakie zmiany wprowadzić, co po jakimś czasie pozwoli Ci ją doszlifować. Robiąc od razu gotową w 100% taktykę ze wszystkimi szczególikami często trudno jest wychwycić co właściwie nie gra, bo mnóstwo rzeczy jest ze sobą powiązanych. Dlatego wpierw stawiasz szkielet, ogólny zarys, a potem dopracowujesz w oparciu o doświadczenia meczowe.[/quote]

To prawda. Taktyka nie może być zbyt skomplikowana. Popatrz na przykład taktyki cygana, tfu, Mourinho. Ma do dyspozycji graczy za 500 mln : Ronaldo, Ozil, Benzema, Di Maria, Alonso, itd. a co nimi gra? Bardzo prostą piłkę: przejęcie i przerzut na skrzydło ( Alonso jest w tym mistrzem), a dalej bazuje na szybkości Ronaldo, błyskotliwości Marii. Taktyka sama w sobie jest bardzo prosta, różnicę robią indywidualne umiejętności zawodników.

Valdi91 Młody aktywista

W FM 12 zbyt wiele czynników ma wpływ na przebieg meczu, by dało się wygrać samą taktyką. Warunki atmosferyczne, szerokość boiska, morale zawodników i ich premie w kontraktach, nie wspominając już o zagadkach silnika meczowego - to wszystko ma wpływ na grę, co uniemożliwia stworzenie nowszej wersji 'Diablo'.

Może jest tak jak mówisz, że najzwyczajniej w świecie przekombinowałeś te analizy. Pamiętam jak sam grzebałem i grzebałem w tym generatorze taktycznym, starając się dopracować wszystkie szczegóły. Za dużo pierdół, taksa zbyt skomplikowana i sobie chłopaki z nią nie radzili. Teraz mam ogólny, jasno określony zarys, poedytowane zawodnikom niektóre polecenia indywidualne (w szczególności częstotliwość strzałów z daleka i podań prostopadłych) i śmiga aż miło. Najfajniej się gra taktyką, która odpowiada osobistym upodobaniom managera, jednak nie każdy zespół będzie grał tą samą taktyką z taką samą efektywnością, to również trzeba brać pod uwagę.

A co do stylu gry w Twoim Szachtarze, jeżeli nie robisz przebudowy składu w każdym okienku transferowym, to ze stylem 'płynnym' spokojnie powinni sobie poradzić. W połączeniu z dobrą taktyką powinno zaowocować to przede wszystkim skuteczną, jak i ładną dla oka grą. Więc moja rada taka, byś zrobił nową taktykę nie kombinując za dużo, wrzucił im ją np. na okres przygotowawczy przed sezonem i zobaczył efekty. Nie mówię, że od razu wygrasz LM, ale może będzie coś lepiej, a z resztą sam będziesz najlepiej widział gdzie i jakie zmiany wprowadzić, co po jakimś czasie pozwoli Ci ją doszlifować. Robiąc od razu gotową w 100% taktykę ze wszystkimi szczególikami często trudno jest wychwycić co właściwie nie gra, bo mnóstwo rzeczy jest ze sobą powiązanych. Dlatego wpierw stawiasz szkielet, ogólny zarys, a potem dopracowujesz w oparciu o doświadczenia meczowe.

Jack Bauer Partyzant

[quote="Robi2009"]Ja kiedyś postanowiłem zagrać karierę jak w "realu" tzn. zacząć na bezrobociu i czekać na oferty, nie przywiązując się do jednego klubu, tylko zmianiać na lepszy jeśli nadarzy się okazja. Zaczęło się od Celty Vigo, którą wyciągnąłem z Segundy, ale po awansie coś się zacięło. Miałem dobrą młodzież, plus kilku weteranów, ale wyniki odbiegały od moich oczekiwać. Spadek mi nie groził, byłem w okolicach 10-12 miejsca, ale uważałem, że mam zespół na 1 połówkę tabeli. Akurat się zdarzyło, że Sevilla miała większe kłopoty (15 miejsce na półmetku!) i zaoferowała mi posadę managera, postanowiłem się podjąć wyzwania. Z 15 wydźwignąłem ich na 5 z awansem do LE. Ale najważniejsze - nie znając dobrze piłkarzy (w międzyczasie trochę się zmienił skład w stosunku do obecnego, prawdziwego) postawiłem także na 4-4-2, delikatnie zmodyfikowane. I to był strzał w "10". Jesus Navas, wystawiony na listę przez poprzedniego pryncypała, nagle zaczął grać jak za najlepszych lat. Tak więc czasem prostsze jest lepsze. Nie ma oczywiście reguły, bo pamiętam jak jeszcze w FM11 prowadząc EC Vitoria w Brazylii wymyśliłem tak dziwaczne ustawienie, że 90 % managerów by się za głowę złapało, ale - o dziwo - w warunkach brazylijskich się sprawdzało =).[/quote]

No to współczuję. Sam myślałem o zaczynaniu od bezrobocia, ale z drugiej strony ja nigdy nie gram tak jak większość, że zmieniam sobie kluby, a czas idzie do przodu. I właśnie na to patrzę, bo chcąc uniknąć gry newgenami i mieć młodych i autentycznych zawodników zawsze rozpoczynam karierę od początku. Sama renoma mojej persony w grze też nie jest kluczowa, bo to głównie od klubu zależy, a to że ktoś tam sobie mnie może lubić czy kochać z grajków to pewnie na niewiele i tak by się zdało:> A teraz tak myślę, czy nie powrócić do sztywnych ram taktycznych i samej taktyki właśnie. Mam więcej doświadczenia z wyspiarskimi zespołami – typowa angielska piłka. Pamiętam jak Bath trenowałem w Blue Square Premier (6 liga) i Stapenhill AKA Swans – totalny amatorski 11ligowiec. To się nazywa radocha wskrzeszać i dawać nadzieję takim mega outsiderom^_^

Btw sorry za spam, ale wkurza mnie ten limit 5k znaków, a nie chcę nikomu ciąć po cytatach.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution