Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

KibolekLP Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.08.2013 11:56    #1761     Sufler - Porady do gry - Rozgrywka zaczyna "mulić".
[quote="KibolekLP"]Witam, do premiery FM 14, pykam sobie w 06.. Wróciłem po jakimś czasie do świata managera... Kiedyś miałem rok 2034 bodajże, ale zapis mi się spierniczył lekko mówiąc i wszystko szlag trafił...

Ale do rzeczy, jak można się domyśleć z nazwy tematu, rozgrywka zaczyna mi coraz wolniej chodzić. Na początku mi śmigała jak perszing, a teraz im dalej w las, tym gorzej...

Jakiś czas temu, przed spierniczeniem wczesnego zapisu tak nie muliło, a miałem ok 20 aktywnych krajów i jakieś 120 aktywnych lig . Wtedy na rozgrywkę nie narzekałem, a aktualna rozgrywkę mam na 4 kraje i na 10 lig... Mam rok 2014 a już mi zaczyna mulić tak, że tydzień rozgrywam w ciągu 5-7 minut +rozegranie jednego meczu, to tydzień rozgrywam w jakieś 12,13 minut.. To zdecydowanie za długo.

Jest jakiś sposób, by gierka zaczęła szybciej chodzić nie tracąc aktualnej rozgrywki ?

Mam nadzieje,że pomożecie panowie.[/quote]

Nie no, może przesadziłem z tymi krajami, miałem prawie wszystkie jakie są w bazie danych w FM 06 :))

Za bardzo mi nie pomogłeś, bo gra mi chodziła dobrze, tylko teraz mi muli. Nie wiem dlaczego.
TO MY! LECH POZNAŃ TO MY,TO MY! LECH POZNAŃ TO MY...

1910domin Partyzant

20.08.2013 00:13    #1762     Sufler - Inne - Zmiana klubu
a bez dodania nowego managera nie da rady ?

KibolekLP Partyzant

19.08.2013 20:32    #1763     Sufler - Porady do gry - Rozgrywka zaczyna "mulić".
Witam, do premiery FM 14, pykam sobie w 06.. Wróciłem po jakimś czasie do świata managera... Kiedyś miałem rok 2034 bodajże, ale zapis mi się spierniczył lekko mówiąc i wszystko szlag trafił...

Ale do rzeczy, jak można się domyśleć z nazwy tematu, rozgrywka zaczyna mi coraz wolniej chodzić. Na początku mi śmigała jak perszing, a teraz im dalej w las, tym gorzej...

Jakiś czas temu, przed spierniczeniem wczesnego zapisu tak nie muliło, a miałem ok 20 aktywnych krajów i jakieś 120 aktywnych lig . Wtedy na rozgrywkę nie narzekałem, a aktualna rozgrywkę mam na 4 kraje i na 10 lig... Mam rok 2014 a już mi zaczyna mulić tak, że tydzień rozgrywam w ciągu 5-7 minut +rozegranie jednego meczu, to tydzień rozgrywam w jakieś 12,13 minut.. To zdecydowanie za długo.

Jest jakiś sposób, by gierka zaczęła szybciej chodzić nie tracąc aktualnej rozgrywki ?

Mam nadzieje,że pomożecie panowie.
TO MY! LECH POZNAŃ TO MY,TO MY! LECH POZNAŃ TO MY...

Zymon Partyzant

17.08.2013 23:56    #1764     Serwis - Uwagi i propozycje - Depesze i moduł subskrybcji
Nie mogę dodać depeszy ze zdjęciem. Klikam ZE ZDJĘCIEM , UPLOAD (screen z gry), napiszę coś na Napisz, co nowego w Football Managerze, klikam NADAJ DEPESZĘ i nic . Co robię nie tak ?
był - będzie - jest zawsze IKS!

The Jack Partyzant

W ostatnim czasie rozpocząłem karierę na zasadzie wędrówki, czyli idę tam, gdzie mnie chcą. Wiele wczytanych lig i tak się kręci.

Po wielu sezonach, oprócz pracy w klubach, dostałem propozycję objęcia reprezentacji Australii, na którą chętnie przystałem. Zauważyłem, że oprócz menedżera drużyny U-21, w sztabie szkoleniowym kadry nie ma ani jednego pracownika, w tym najważniejszego - asystenta. Z tego tytułu zacząłem proponować kandydatom posady asystenta, trenerów itd. Zawsze gdy prowadzę reprezentację, miejsca w sztabie szkoleniowym proponuję najbardziej znanym ludziom i nawet w zaściankowych reprezentacjach chętnie przystają oni na moje oferty. W przypadku Australii jest jednak inaczej.

Wszyscy bez wyjątku pracownicy o reputacji "Światowa" jak jeden mąż udzielili odmownej odpowiedzi. Z każdą kolejną "turą" ofert zwracałem się do fachowców o coraz niższych reputacjach. Gdy ci z "Lokalną" również nie byli chętni do współpracy, wkurzyłem się i złożyłem propozycje pracownikom z reputacją "Nieznany". Oczywiście również "xxx odrzuca stanowisko, jakie zaproponowała Australia". Dodam, że dane stanowiska proponuję ludziom o odpowiedniej "specjalizacji", więc nie ma czegoś takiego, że proponuję posadę trenera fizjoterapeucie lub próbuję wcisnąć obserwatora na fotel menedżera drużyny U-19.

To jest jakiś bug tej wersji Football Managera? Dodam tylko, że wcześniej próbowałem coś zdziałać z reprezentacją Albanii (!), i tutaj bez problemu ściągałem najbardziej znanych włoskich szkoleniowców. Natomiast do pracy z reprezentacją Australii nie mogę namówić nawet Australijczyków.

PawelJAAS Partyzant

Siema jestem nowy i zarejestriwalem się bo nie czaje fm 2013. W serie managera gram od 2005 roku i zawsze udawao mi sie rozgryźc fm tak ze zadowolony bylem z rozgrywki. statnio grajac w fm 2012 potrafiem 6 7 sezonow z rzedu wygrywac Lechem istrzostwo tym superpuchar i puchar Polski w jednym sezonie i dojsc do cwiercfinalu polfinau LM itp. Schody zaczely sie gdy zainstalowalem fm2013... gram Lechem w pierwszym sezonie awans do grup LE. I odpadniecie z 4 msc. Ale w dobrym stylu. 2 msc w idze 2 pkt do Zaglebia. 2 sezon to juz porazka w Pucharach. odpadniecie w Eliminacjach i 2msc w lidze za Zaglebiem :P. 3 sezon t juz blamanz w eliminacjac. Odpadniecie w 3 rundzie z Litexem i dno grne w lidze. Zawodnikow jak na Polską ige mam takich ze powinni w cuglach wygrywac. A przegrywam obecnie wiekszosc spotkan. Probowalem juz wszystkiego chyba wiec teraz zeby latwiej byo mi dojsc o co chodzi w ty wszystkim cchcialbym odpowiedzi na te pytania. :) Oczekuje profesjonalnych odpowiedzi.

1. Taktyki. Ustawiac 2 3 taktyki. Np: ofensywną, neutralną i defensywną. i dobierac je do kazdego rodzaju przeciwnika. Np na wyjezdzie z ciezkim rywalem ustawic defensywną z kontrami? U siebie z slabiakami ofensywną itd. Czy zrobic jedna taktyke i grac tylko nia? tak robilem w poprzenich wersjach i sie prawdzalo. Ale w fm 2013 szysto jest inaczej... Wiec pytam

2. W taktyce ustawiac wszystko? tzn ustawiac jaki podania gdzie itd. Czy zostawiac domyslnie

3. Zawodnicy i ich instrukcje. Ustawiac wszystkie opcje dla zawodnika jednego czy tylko niektore? A moze zostawic instrukcje da zawonikow w spokoju i w ogoe tego nie ruszac?

5. Co z rozmowami przed meczem. Jaką opcje bym nie ustawil to prakycznie cała drużyna. NIC SZCZEGÓLNEGO

6. O co chodzzi w tym ze na poprzednim zapisie juz w pierwszym sezonie doszedlem do cwierfinalu LE. eiminujac po drodze Bordeaux czy Leverkusen. A w lidze kilka dni pozniej gram z Piastem i dostaje baty 2;0?? :(

Proszę o jakies rady co mogę poprawić jak c robić. Bo na prawde sie meczylem juz jeden zapis Lechem skonczyem :P Bo sie wku...em i usunalem i od nowa. Gra ma sprawiac przyjemosc. A becnie przyprawia mi tylko nerwow... Zasypiajac po wieczornej grze tylk jestem zdenerwowany zamiast podekscytowany i nie mogacy sie doczekac jutrzejszego dnia na dalszą rozgrywke...

Fabers Partyzant

17.08.2013 10:56    #1767     Football Manager - Ogólna dyskusja - Końcówki sezonu
W nowszych managerach nie ma juz jednej formacji ktora była by killerem, nie tak jak w cm 01/02 na jednej taktyce mogles wygrać wszystko. Teraz trzeba taktyki zmieniać, zespoły sie "uodparniają" na twoja taktykę, trzeba kombinowac:)

Nascimento98 Partyzant

16.08.2013 21:46    #1768     Football Manager - Ogólna dyskusja - Barca gra zalosnie
[quote="tidididi"][quote="tts0"]Nie chcę Cię martwić, drogi Kolego, ale ta taktyka nie ma prawa zadziałać w Football Managerze - wiem z doświadczenia. Silnik meczowy po prostu nie pozwala na to, żeby przy dwóch schodzących napastnikach było dwóch środkowych pomocników, którzy mniej lub bardziej mają podłączać się do akcji ofensywnych. W momencie, gdy napastnik schodzi do środka, od razu wpada w tor biegu środkowego pomocnika, który biegnie pod pole karne.
[/quote]

Bzdura, bzdura, jeszcze raz bzdura. Nie umniejszam doświadczenia Szanownego Kolegi w tej grze, ale powyższe jest najzwyczajniej nieprawdą. Nie wiem w ogóle skąd takie wnioski, być może z nieumiejętności ustawienia zespołu w zaproponowany i negowany sposób. Zwalanie wszystkiego na silnik meczowy to szukanie łatwej i taniej wymówki na brak sukcesów.

Ustaw najprościej jak się da, bez zbędnych kombinacji:
Bramkarz- obrona
Obrońca prawy- autoatycznie
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca lewy- automatycznie
Defensywny pomocnik- obrona
Wysunięty rozgrywający- wsparcie
Środkowy pomocnik- atak
Schodzący Napastnik Prawy- atak
Schodzący Napastnik Lewy- atak
Kompletny Napastnik/Klasyczna 10- atak

Bardzo płynnie, kontrola, podania krótkie, duża swoboda taktyczna, intensywny pressing, odbiór łagodny, krycie strefowe, ostre dośrodkowania, szukanie gry.

Polecenie z ławki- Skrócenie pola gry, podania w pole karne, podania między obrońców

Przygotowanie do meczu- gra w ataku

Instrukcje dot. rywali- ustala asystent, Ty dodajesz jedynie pressing Zawsze na każdego przeciwnika.

Gwarantuję Ci że tym sposobem będą grali tak, jak będziesz chciał i tego oczekiwał. Bez szukania wymówek i czarowania.[/quote]

To jest Barca ludziku, twoje ustawienie jest za proste, sorry;)

tidididi Partyzant

16.08.2013 21:39    #1769     Football Manager - Ogólna dyskusja - Barca gra zalosnie
[quote="tts0"]Nie chcę Cię martwić, drogi Kolego, ale ta taktyka nie ma prawa zadziałać w Football Managerze - wiem z doświadczenia. Silnik meczowy po prostu nie pozwala na to, żeby przy dwóch schodzących napastnikach było dwóch środkowych pomocników, którzy mniej lub bardziej mają podłączać się do akcji ofensywnych. W momencie, gdy napastnik schodzi do środka, od razu wpada w tor biegu środkowego pomocnika, który biegnie pod pole karne.
[/quote]

Bzdura, bzdura, jeszcze raz bzdura. Nie umniejszam doświadczenia Szanownego Kolegi w tej grze, ale powyższe jest najzwyczajniej nieprawdą. Nie wiem w ogóle skąd takie wnioski, być może z nieumiejętności ustawienia zespołu w zaproponowany i negowany sposób. Zwalanie wszystkiego na silnik meczowy to szukanie łatwej i taniej wymówki na brak sukcesów.

Ustaw najprościej jak się da, bez zbędnych kombinacji:
Bramkarz- obrona
Obrońca prawy- autoatycznie
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca środkowy- obrona
Obrońca lewy- automatycznie
Defensywny pomocnik- obrona
Wysunięty rozgrywający- wsparcie
Środkowy pomocnik- atak
Schodzący Napastnik Prawy- atak
Schodzący Napastnik Lewy- atak
Kompletny Napastnik/Klasyczna 10- atak

Bardzo płynnie, kontrola, podania krótkie, duża swoboda taktyczna, intensywny pressing, odbiór łagodny, krycie strefowe, ostre dośrodkowania, szukanie gry.

Polecenie z ławki- Skrócenie pola gry, podania w pole karne, podania między obrońców

Przygotowanie do meczu- gra w ataku

Instrukcje dot. rywali- ustala asystent, Ty dodajesz jedynie pressing Zawsze na każdego przeciwnika.

Gwarantuję Ci że tym sposobem będą grali tak, jak będziesz chciał i tego oczekiwał. Bez szukania wymówek i czarowania.

tts0 Partyzant

16.08.2013 17:50    #1770     Football Manager - Ogólna dyskusja - Barca gra zalosnie
Nie chcę Cię martwić, drogi Kolego, ale ta taktyka nie ma prawa zadziałać w Football Managerze - wiem z doświadczenia. Silnik meczowy po prostu nie pozwala na to, żeby przy dwóch schodzących napastnikach było dwóch środkowych pomocników, którzy mniej lub bardziej mają podłączać się do akcji ofensywnych. W momencie, gdy napastnik schodzi do środka, od razu wpada w tor biegu środkowego pomocnika, który biegnie pod pole karne.

Musisz zrobić kilka prostych rzeczy.

a) ustaw dwóch defensywnych pomocników "wsparcie" i przed nimi wysuniętego rozgrywającego "atak".

b) napastnik to koniecznie lis pola karnego!

c) w ustawieniach indywidualnych każdego zawodnika strzały z dystansu na "rzadko", a podania prostopadłe na "często".

d) w ustawieniach zespołu szukanie gry, większa swoboda, ostre dośrodkowania.

Ps. Znajdź dobrych trenerów i dobrego asysystenta(np. Bruno Demichelis), któremu powierzysz rozmowy motywacyjne; nie ma co się w to bawić, bo to zbędny bajer ;)

EDIT: i podania zmień z krótkich na domyślne - gwarantuję, że zaczną lepiej grać, choć nie będzie to tiki-taka:P
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution