Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
Odczułeś, że gra działa wolniej? Może to tylko błąd odczytu i gwiazdki źle przedstawiają możliwości komputera.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

mario1979 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Mam problem bo FM 16 miałem wydajność komputera 5 gwiazdek a ogólną szybkość rozgrywki 4,5 gwiazdki. Zawsze mam włączone 7 lig z 5 krajów. Mimo, że w FM 17 mam grafikę 5 gwiazdek to przy tych 7 ligach wydajność mam 0,5 gwiazdki, szybkość 1-2 gwiazdki. Czasem wskakuję mi 3 gwiazdki wydajność ale to i tak za mało na tyle lig i w porównaniu do FM 16. To nowy komp. Na starym i3 4 gb ramu jest 4,5 gwiazdki wydajności sprzętu. Nic innego nie mam włączonego (obciążenie CPU kilka procent ok 3 ghz. Mój komp to I5 5200U 8 gb Ramu, Windows 10, grafika Nvidia 920M. Zepsuty mam komp ?

PavS Partyzant

[quote]Z Tottenhamem się zgadzam - u mnie też wygrał LM. Ktoś tam lekko odleciał.[/quote]

Czy ja wiem, piłkarzy mają świetnych, przynajmniej na papierze, a jak pisałeś wyżej, FM średnio oddaje chybione transfery czy diametralny zjazd formy po przejściu do większego klubu (jak dobre atrybuty przejdą do dobrego klubu, to o ile będą grały to będą wykręcały "liczby";), a nawet olewanie słabszych przeciwników w grupie LM i przekładanie ligi ponad te rozgrywki. Taki urok tej gry i w sumie ciężko ją za to winić.

Swoją drogą, o ile sam dobrze prowadzisz zespół, da radę spokojnie wywieźć Anglików po 10-15 sezonach. Sam obecnie w 16 prowadzę Rennais już 10 sezon bazując głównie na wychowankach i wraz z PSG i o dziwo Saint Etiene, wywiozłem Ligue 1 na pierwsze miejsce w rankingu. Wiadomo, że w lidze o słabszych "parametrach juniorskich" byłoby ciężko, ale nie taka Anglia straszna.

MatiasekF1 Partyzant

Rok 2008 to już odległa przeszłość, ale mniejsza o to. Doskonale rozumiem Twoje argumenty. Za to nie podoba mi się liniowość FM pod tym jednym względem. Liga angielska dominuje nie przez kilka lat, lecz kilkanaście, a pewnie i kilkadziesiąt gdyby tyle grać. Niedawno skończyłem karierę w FM 16 Kotwicą Kołobrzeg i miałem rok bodajże 2035, Anglia znajdowała się na pierwszym miejscu we współczynnikach praktycznie od dwóch dekad. Przykład Tottenhamu to pokazuje. No nic przykro mi z tego powodu, będzie trzeba użyć edytora do "znerfienia" Premier League :D.

Mościak Partyzant

Niby chcesz skupic sie na posiadaniu pilki, ale role pilkarzy i druzyny zupelnie temu przecza. Napastnik odgrywajacy? Wysoko ustawiona linia obrony? Duza przestrzen miedzy liniami obrony i ataku? To sie bardziej nadaje do silowej gry, gdzie pila lata caly czas wysoko nad ziemia. Dam Ci kilka rad na poczatek.
1. Cofnij druzyne, daj szanse rozegrac akcje od poczatku, wciagnij ofensywnych pilkarzy przeciwnika.
2. Ustaw skrzydlowych blizej gry, a nie wysoko pod linia obrony rywala. Tam ich nikt nie odnajdzie.
3. Pomoz rozgrywajacemu. Daj mu ofensywnego pomocnika, skrzydlowych, bocznych obroncow. W Twoim ustawieniu pozostaje mu grac do tylu.
4. Pokaz do gry napastnika. Niech sciagnie na siebie obroncow, niech sie pokaze, jako slup w tej taktyce wiele nie zrobi.
5. Chcesz byc kreatywny, a ograniczasz pilkarzy. Sztywny styl gry zupelnie nie pomaga. Daj im troche swobody.
6. Badz cierpliwy. W tej taktyce przy odpowiednim ustawieniu i wykonawcach wynik moze przyjsc w bolach, ale ktoressetne podanie w koncu otworzy droge do bramki.

Po pozdro

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
Kilka możliwości:
- sprawdź spójność plików gry w Steam.
- wyczyść bufor w Ustawieniach gry.
- skasuj folder Preferences w C:/Users/[Your Windows Username]/AppData/Local/Sports Interactive/Football Manager 2017
(będziesz musiał ustawić sobie opcje w grze od nowa).
- spróbuj usunąć dodatki graficzne albo skiny, jeśli jakichś używasz.

[quote="romantico"]Gdyby nic nie pomogło - wyrzuciłeś właśnie 150 zeta w błoto.[/quote]
Idź być toxikiem gdzie indziej.
twitter.com/Ceyvol

Ceyvol Premier Rewolucji

[quote="10swistak"][quote="MatiasekF1"]Mam pytanie, czy liga angielska nadal jest tak OP jak w poprzednich odsłonach? Chodzi mi o to, że często w półfinale LM potrafi grać 3, czasem nawet 4 drużyn z Anglii. Po 2-3 latach są pierwsi we współczynnikach ligowych i klubowych deklasując resztę co mija się z rzeczywistością.[/quote] u mnie Tottenham wygrał LM w pierwszym sezonie :d chyba ktoś odleciał przy projektowaniu bazy. Zresztą zawsze coś jest nie tak. Messi nie strzela więcej niż 15 goli. To samo CR7...[/quote]
Bramki Messiego i Ronaldo - to też zawsze był problem, bo nawet wymaxowani nigdy nie będą odstawać od innych piłkarzy w grze tak, jak w formie odstają od przeciwników w rzeczywistości. Stąd mają w sezonie normalniejsze liczby goli, a nie te kosmiczne 80-90 na rok. Ich geniusz w FM-ie raczej odzwierciedla się w średniej ocenie, która często długimi sezonami nie schodzi poniżej 8.0. Zauważcie, że ta dwójka mogła w poprzednich FM-ach do późnej starości zbierać Złote Piłki, choć rzadko kiedy w ogóle kręcili się przy Złotym Bucie. Ich tegoroczne liczby faktycznie lekko dziwią, ale może mieć to związek z polepszoną grą obronną AI.

Z Tottenhamem się zgadzam - u mnie też wygrał LM. Ktoś tam lekko odleciał.
twitter.com/Ceyvol

Ceyvol Premier Rewolucji

To wszystko wina tego, że FM zachowuje się logicznie. Tylko czy faktycznie można go za to winić?

EPL nie jest na sterydach w FM-ie, tylko w rzeczywistości. To prawdziwa forsa, nie jakaś wyimaginowana - po prostu w FM-ie robi ona większą różnicę, bo AI lepiej nią zarządza, do tego nie są obecne problemy nielogiczne z punktu widzenia atrybutów - brak ambicji zarabiających za dużo piłkarzy czy różnego rodzaju wypalenie (np. Mourinho). Mentalność ligowa/narodowa to nigdy nie było coś, w czym ta gra była dobra, no ale gdyby była, to Polska do tegorocznego FM-a nie weszłaby na żaden duży turniej, ani żaden polski klub do Ligi Mistrzów. A jednak dawały radę. Dlaczego? Bo w FM-ie nie było naszych znamion frajerstwa i gra bardziej kompetentnie zarządzała naszymi zasobami ;) To są wszystko rzeczy na zdrowy rozum nie do odzwierciedlenia.

Inna sprawa, że takie trendy w Europie zmieniają się non stop - jeszcze w 2008 grały trzy angielskie kluby w półfinale LM. Teraz ileś lat dominuje Hiszpania, ale za moment CR7 i Messi się postarzeją, Realowi czy Barcelonie braknie lidera, po czym np. okaże się, że renesans przeżywają pompowani chińskimi pieniędzmi Włosi, z jakimś wyciągniętym z Atletico Simeone. Albo angielska forsa wspierana zagraniczną myślą trenerską odpali. W FM17 odpala bardzo szybko, bo przy takiej przewadze finansowej jest to logiczne.

Co do klasyfikacji UEFA, ponownie - kwestii mentalności, jak odpuszczanie przez kluby LE, FM nigdy nie przeskoczy. Dlatego tyle dużych firm w grze wygrywa te rozgrywki.
twitter.com/Ceyvol

romantico Partyzant

Wczytaj ge od nowa/ zacznij grę od nowa/ odinstaluj grę i zagraj od nowa przy czym sprawdz spojnosc plików (wierze ze umiesz to robić) - jak to nie pomoże to czekaj na patcha. Gdyby nic nie pomogło - wyrzuciłeś właśnie 150 zeta w błoto.

10swistak Partyzant

[quote="MatiasekF1"]Mam pytanie, czy liga angielska nadal jest tak OP jak w poprzednich odsłonach? Chodzi mi o to, że często w półfinale LM potrafi grać 3, czasem nawet 4 drużyn z Anglii. Po 2-3 latach są pierwsi we współczynnikach ligowych i klubowych deklasując resztę co mija się z rzeczywistością.[/quote] u mnie Tottenham wygrał LM w pierwszym sezonie :d chyba ktoś odleciał przy projektowaniu bazy. Zresztą zawsze coś jest nie tak. Messi nie strzela więcej niż 15 goli. To samo CR7...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution