Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
05.11.2016 18:53    #3181     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
[quote="Ceyvol"]Steam pobiera wersję gry w zależności od Twojego systemu, więc raczej nie bardzo.[/quote]
Racja. Zrobiłem profilaktyczny reinstall, a potem wywaliłem ponad 20 GB zdublowanej grafiki i jest spoko.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

qbacaki Partyzant

Grupa: Użytkownik
05.11.2016 18:43    #3182     Sufler - Gra przez sieć - Gra przez sieć w FM 17
Cześć,

Wraz z premierą nowej części FM, jak co roku chciałem razem z znajomym rozpocząć karierę przez sieć, jednakże po połączeniu się gra na komputerze, na którym nie stoi serwer jest niemożliwa.
Ładowanie poszczególnych ekranów trwa nawet ok 2 min.

Obydwoje mamy sprzęt spełniające wszelkie wymagania(jeden komputer 5 gwiazdek, drugi 3,5), sieć UPC 120 mb/s jednakże wspólna gra jest niemożliwa, przez to, jak gra chodzi.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problem lub ma jakiś pomysł, jak temu zaradzić?

PS. Nie gramy po LAN, ale przebywamy w tym samym mieście.

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

05.11.2016 16:37    #3183     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
[quote="Pucek"]Mam śmieszny błąd na konferencjach prasowych. Swego czasu jakoś złośliwie skomentowałem zwolnienie Grzegorza Nicińskiego z Arki Gdynia i teraz pomimo tego, że z nim nie gram, to dziennikarze ciągle pytają o to samo.

http://i.imgur.com/hp9iGWR.jpg[/quote]

Ja tam miałem coś takiego, tylko mniej irytującego, w FM 15. Przeszedłem do Leicester City i co okienko pytali mnie "Jak blisko klubu był Diego Tardelli?". Co okienko. Przez 3 lata. Gościa nawet nie chciałem (widocznie poprzednik go chciał), zdążył przejść na emeryturę, a tu dalej dziennikarze swoje ;)

Pucek Stachanowiec

05.11.2016 16:03    #3184     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
Czy to możliwe, że po przejściu bety w pełną wersję gra przeskoczyła mi z 64-bitowej wersji na 32-bitową?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

machlak Partyzant

05.11.2016 11:53    #3185     Sufler - Porady do gry - Powrót po latach- Pomocy
A ja bym z checia zaczal grac w CM 01/02 z jakas grupka starszych graczy multiplayer ;)

swansea Partyzant

05.11.2016 11:42    #3186     Sufler - Porady do gry - Powrót po latach- Pomocy
Można się odnaleźć, gra się przednio, zaczynałem od CM 01/02. Potem wszystkie FM, może dlatego , że nie odczulem takiego przeskoku. Wiek mam już dość poważny, przy was to ja wapno już.

josiu Partyzant

05.11.2016 11:08    #3187     Sufler - Porady do gry - Powrót po latach- Pomocy
[quote="rapechuck"][quote="josiu"]Może to efekt tego, że człowiek się postarzał, ale głównie chodzi mi o to, że w natłoku opcji gra nie przynosi tyle radości co stare,dobre CMy, gdy grając w nie człowiek zapominał, że w nocy powinno się spać :).[/quote]

Dokładnie tak, jak piszesz. Młodsi wiekiem, jak i stażem, będą nasz sceptycyzm zrzucać na nasz wiek, żeśmy wapniaki (w moim przypadku dopiero od niedawna trzeci krzyżyk), ale Twoja diagnoza jest trafna.
Radość, tudzież wszelkie inne emocje z rozgrywania meczów i przeprowadzania transferów gubią się w natłoku - często i gęsto zupełnie niepotrzebnych - opcji. Nie daj się zwieść też "radom" młodszych, że dla takich jak my jest FM Classic (w tej edycji jest to FM Touch), bo to nie o to chodzi ;)

Niemniej jednak przypuszczam, że skoro jest to Twój pierwszy manager od czasów CM00/01 (serio?), to po przebrnięciu przez początkowy szum informacyjny i odfiltrowaniu badziewia (dużą część obowiązków można zrzucić na barki nie tylko asystenta, ale całego sztabu szkoleniowego) będziesz wiedział na czym się skupić, zarówno skupiając się na tym, co rzeczywiście ma wpływ na osiągane wyniki i równocześnie na tym, co daje radość z klikania.

Poradniki - owszem - są, ale do samego FM17 chyba jeszcze nie. Z drugiej strony spokojnie możesz wziąć poradniki do FM14 lub FM15 - tutaj praktycznie nie ma wielkich zmian. Nawet poradnik do FM13 powinien zadziałać :)
Za jakiś czas poszperam i podrzucę tutaj kilka linków.[/quote]
Pomyliłem CMy..Grałem w CM01/02( nie 00/01) jeszcze w tym roku z uaktualnionymi składami, ale chciałem poczuć w końcu coś nowego. W FM 17 grałem na razie krótko ale jestem rozczarowany. To nie to samo ( w sensie radości z gry) Choć tak jak mówiłem muszę się w tym odnaleźć. Tłumaczę to tym, że wiadomo nic nie zastąpi 30 latkom wspomnień z młodości hehe.

rapechuck Trybun Ludowy

05.11.2016 10:26    #3188     Sufler - Porady do gry - Powrót po latach- Pomocy
[quote="josiu"]Może to efekt tego, że człowiek się postarzał, ale głównie chodzi mi o to, że w natłoku opcji gra nie przynosi tyle radości co stare,dobre CMy, gdy grając w nie człowiek zapominał, że w nocy powinno się spać :).[/quote]

Dokładnie tak, jak piszesz. Młodsi wiekiem, jak i stażem, będą nasz sceptycyzm zrzucać na nasz wiek, żeśmy wapniaki (w moim przypadku dopiero od niedawna trzeci krzyżyk), ale Twoja diagnoza jest trafna.
Radość, tudzież wszelkie inne emocje z rozgrywania meczów i przeprowadzania transferów gubią się w natłoku - często i gęsto zupełnie niepotrzebnych - opcji. Nie daj się zwieść też "radom" młodszych, że dla takich jak my jest FM Classic (w tej edycji jest to FM Touch), bo to nie o to chodzi ;)

Niemniej jednak przypuszczam, że skoro jest to Twój pierwszy manager od czasów CM00/01 (serio?), to po przebrnięciu przez początkowy szum informacyjny i odfiltrowaniu badziewia (dużą część obowiązków można zrzucić na barki nie tylko asystenta, ale całego sztabu szkoleniowego) będziesz wiedział na czym się skupić, zarówno skupiając się na tym, co rzeczywiście ma wpływ na osiągane wyniki i równocześnie na tym, co daje radość z klikania.

Poradniki - owszem - są, ale do samego FM17 chyba jeszcze nie. Z drugiej strony spokojnie możesz wziąć poradniki do FM14 lub FM15 - tutaj praktycznie nie ma wielkich zmian. Nawet poradnik do FM13 powinien zadziałać :)
Za jakiś czas poszperam i podrzucę tutaj kilka linków.

machlak Partyzant

05.11.2016 06:36    #3189     Sufler - Porady do gry - Powrót po latach- Pomocy
[quote="josiu"]Może to efekt tego, że człowiek się postarzał, ale głównie chodzi mi o to, że w natłoku opcji gra nie przynosi tyle radości co stare,dobre CMy, gdy grając w nie człowiek zapominał, że w nocy powinno się spać :).[/quote]
No dokładnie coś w tym jest kiedyś się grało dzień i noc nie było tyle opcji i wszystkiego a gra dawała mega fun ;) Ale nic trzeba się przestawić na nowe czasy i nowe FM i jakoś żyć ;)

Iruke90 Partyzant

05.11.2016 00:00    #3190     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam, szukam osób chętnych do gry w FM 2017 !!!

- Liga obojętnie jaka ( Mogę zagrać nawet polska ligę)
- Dostepny jestem w godz. 18-23
- szukam ludzi na dłuższą rozgrywkę nie na jeden dzień !!
- Moje gg.51791897 -

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution