Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Rustin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Jako ten manager, który jest w grze, na pewno nie zagrasz. Jedynie tak jak napisał kolega wyżej, usuwasz tego "prawdziwego" i tworzysz swojego z jego wszystkimi danymi. Ja gram od CM 03/04 i do dziś mi się nie znudziło grać jako ja sam :)

robal15 Młody aktywista

[quote="laveta"]Mam jakieś dziwne wrażenie, że coraz łatwiejsze te FMy robią.

FM 2014 - drugi sezon Legią i już jestem w półfinale LE po pokonaniu wcześniej Milanu (3-0 na wyjeździe!) oraz Sevilli.

http://i.imgur.com/yLlzjU5.jpg[/quote]

Łatwy... chyba nie dla Ciebie.
Liczba strzałów 40 -7 wszystko mówi. Albo miałeś fuksa, albo korzystasz z S&L. Rozumiem, jeden mecz tak można wygrać, ale nie każdy:P

PEACE

pr0 hint: łatwy by był, gdybyś Ty miał 40 strzałów, a Twój przeciwnik 7, ale wtedy i tak za pewne byś dostał w dupę - urok eFeMa.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

cools Partyzant

Witam,

czy jest może jakaś możliwość aby rozpocząć grę istniejącym już managerem, jak np. Diego Simeone, Jose Mourinho czy Jurgen Klopp? Ewentualnie czy można skądś pobrać jakichś wymyślonych managerów wraz ze zdjęciami? Nudzi mnie ciągła gra i prowadzenie kolejnych klubów, jako ja sam, dlatego poszukuję odskoczni. Wiem, że można sobie stworzyć równie dobrze fikcyjnego managera, ale nie mam na to pomysłu.

Pozdrawiam

arvanis Partyzant

[quote="herbu3"][quote="arvanis"]
1. NIGDY nie kryj indywidualnie. Nie kryj 1 na 1 (chyba, że kryjesz "napastnikiem", co jest niegłupie, jeśli grasz ultradefensywnie). Unikaj ścisłego krycia jak ognia.
[/quote]

Większych głupot nie słyszałem. Cały sezon stosuję krycie indywidualne przeciwko każdemu rywalowi i jakoś dziwnym trafem mam najmniej straconych bramek w lidze. To chyba logiczne, że jeśli obrońca ma wysoki atrybut "krycie" należy to jak najczęściej wykorzystywać i nawet jeśli napastnik ma szybkość i przyspieszenie bliskie 20 a nasz obrońca na poziomie 7-8, napastnik będzie całkowicie odcięty od podań jeżeli obrońca będzie miał wysoki atrybut "ustawianie się". Gram już 3 sezon takimi instrukcjami i efekty są rewelacyjne. Polecam krycie indywidualne jeśli masz do tego odpowiednich obrońców.

[quote="arvanis"]
3. Przeciwko mocnych przeciwnikom zagęszczaj pole (unikaj zbyt dużych odstępów między liniami obrony i pomocy, jeśli trzeba, graj wysoką defensywą).
[/quote]

Kolejny dziwny wymysł. Przeciwko mocnym zespołom najlepiej jest grać znacznie głębszą linią obrony żeby zapobiegać prostopadłym podaniom, które kończą się sytuacjami sam na sam.[/quote]

Przy składzie, który podałeś parę postów niżej, to choćbyś kazał piłkarzom grać ultradefensywnie i poprzydzielał im możliwie najgłupsze instrukcje, i tak będą mieść każdego po 5:0. Żaden wyczyn wziąć drużynę, która jest potęgą i trzaskać trofeum za trofeum. Taka gra służy chyba tylko podreperowaniu samooceny gracza, że w końcu udaje mu się w czymś wygrywać.

Chcesz się przekonać, czym naprawdę jest gra w FMa i ile czasu trzeba poświęcić na własnoręczne konstruowanie drużyny (składu, taktyki, struktury klubu) to weź zespół ostatniej ligi angielskiej, ściągnij paczkę z IV ligą polską albo przynajmniej weź jakiegoś przeciętniaka z zaplecza ekstraklasy i zapomnij o technice save&load jako metodzie przechodzenia sezonu. I przekonasz się, że grając słabym zespołem iście kretyńskim pomysłem jest krycie 1 na 1, bo lepszy piłkarz przeciwnika i tak zgubi Twojego obrońcę jak Bale Bartrę i żaden z Twoich pozostałych defensorów go nie zaasekuruje, bo na tym właśnie polega indywidualne i ścisłe krycie. To samo z wysokością defensywy. Murując bramkę z silnym przeciwnikiem i głęboko osadzając defensywę zapomnij, że jesteś w stanie powalczyć o zwycięstwo. Skromne 1:0 raz na 10 spotkań to wszystko, na co możesz liczyć.

Zagęszczenie pola i wyższe ustawienie defensywy utrudnia przeciwnikowi rozgrywanie piłki, zwiększa szansę na niecelne podanie i Twój przechwyt, utrudnia rywalowi rozpędzenie się w jakimś zabójczym rajdzie i sprawia, że nawet jeśli już ktoś zacznie dryblować i "przechodzić" Twoich obrońców, zawsze jest szansa, że jeszcze jeden z Twoich zawodników będzie akurat "w pobliżu", zdąży się wrócić i ratować sytuację.

A zostawianie pola słabym zespołom rozciąga ich obronę, luzuje szyki i daje Twoim zawodnikom miejsce na konstruowanie akcji, centrowanie, rajdy. Do Twoich graczy nie będzie doskakiwało od razu 2-3 przeciwników, a nawet jeśli, oznaczać to będzie, że inny z Twoich piłkarzy właśnie zgubił krycie i śmiało można go szukać podaniami.

PatrykW Partyzant

18.04.2014 12:04    #11065     Sufler - Porady do gry - Sprzedaż Messiego
Witam . Mam obecnie rok 2017 i prowadzę Barcelone w FM 2014 . Mam problem z Leo i zastanawiam się nad jego sprzedażą .Dlaczego? Przez 2 ostatnie lata zagrał 15 meczy , bo miał zerwane wiązadła w kolanie i złamane śródstopie . Problem w tym , że jak go chcę sprzedać za 20-30 mln nikt się nie zgłasza i nikt nie jest zainteresowany . Ma niestety kontrakt do 2020 roku i ciągnie sporo kasy . Jak zainteresować inne kluby?

Rogal1000 Partyzant

fm 2014

w sezonie 2017/2018 osuch sprzedal zawisze typowi z indii, zawisza w tym sezonie spadla za chwile z ligi. jako druzyna pierwszej ligi zaczela kupowac pilkarzy za mega kase i z mega wynagrodzeniem na poziomie 300k pln tygodniowo

po awansie dalej sie bujaja i w letnim oknie transerowym wydali prawie 20 mln euro z wynagrodzeniami na poziomie 70k euro na tydzien, jestem ciekaw co z tego bedzie, bo ja wlasnie odszedłem z widzewa i dostalem robote w tottenhamie (zawisza placi swoim pilkarza na poziomie mojego tottenhamu) :)

ps. nie robilem zadnych mykow w edytorach, gram na rozszerzeniu z iv liga polska

Tom88 Partyzant

Wiadomo że w opcjach jest żeby nie było czynne pierwsze okno transferowe(letnie) a czy jest jakiś dodatek albo jakaś możliwość żeby zimowe też pierwsze nie było aktywne? Wtedy będzie bardziej realna gra.

Inko90 Partyzant

Oczywiście Lechia to nie Barcelona, Grzelczak to nie Messi, a Vranjes to nie Xavi. Wiadomo to już nie od dziś. Ale przecież Dolcan to nie Real Madryt, Miedź nie gra jak Bayern, a Cracovii daleko do Chelsea...

Nie oczekuję od moich piłkarzy, że w każdym meczu będą grali na notę "10". Nie mam w planach wygrywania każdego meczu po 5/6:0. Po prostu chciałbym, żeby piłkarze realizowali moją wizję. Chciałbym, żeby w 100% realizowali moje założenia taktyczne. Zatem może zacznę odpowiadać na pytania.

Po pierwsze jak ustawić krycie 1na1 obojętnie jakiemu zawodnikowi? W poleceniach nie ma takiej opcji. W poprzednich wersjach ta opcja była, a teraz jej nie widzę.

Co do tych wznowień piłki przez bramkarza to mam ustawioną ściślejszą dyscyplinę. Bramkarz ma ustawione krótsze podania i zagrania do wskazanego zawodnika czyli lewego obrońcę. Mimo to jakieś 97% wybić kończy się wyjazdem do przodu.

Owe prostopadłe podania zagrywane są praktycznie zewsząd. Skrzydło, środek pola. Czasem nawet prostopadłe zagranie z własnej połowy kończy się minięciem moich wszystkich obrońców... Praktycznie 90% goli tracę po wrzutkach w pole karne, albo prostopadłych podaniach między obrońców. Boczni pomocnicy, a przede wszystkich boczni obrońcy są tak bierni w atakowaniu przeciwnika, że aż szok. Pozwalają im na wszystko. I nie ważne jest to czy gram z jakimś mocarnym przeciwnikiem, czy zwykłym ligowym średniakiem. Zresztą co ja się będę produkował. Wystarczy zobaczyć mój ostatni mecz, żeby wiedzieć o co mi chodzi. Pojedynek z Jagą (drużyna okupująca zazwyczaj miejsca 12-16) wygrała ze mną 4:2, a gole padały z wrzutek i prostopadłego podania. https(...)R8Qa3KZE

Prodigy666 Partyzant

Nie ważne jakim gram systemem ani jaką drużyną, w każdym spotkaniu rywal robi 5-6 akcje ala gol Neymara na 1-1 w meczu LM z Atletico, piłka pomiędzy bocznego a stopera, po prostu żenada ;/

Prodigy666 Partyzant

@Sanki, ja też jestem wielkim fanem grania 3 napastnikami, w FM 12 po prostu gniotłem każdego, ale niestety w tej edycji się tak nie da ;/, też chciałem robic autostrade na bocznych obrońców ale mnie strasznie dziabali z kontry bo zostawało dwóch stoperów plus DM więc średnio to wyglądało, tylko w Rennes mi wyszedł sezon ale tam grałem na 3 fałszywe 9, plus kontrola,zagrania na obieg,wolne tempo, od cholery asyst mieli środkowi pomocnicy,

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution