Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

HotShotCharlie Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. Gram w FM 2013 i już w pierwszym sezonie udało mi się wejść do Ekstraklasy z GKS Tychy. Sporo piłkarzy było z wypożyczenia, a cześć odeszło przez co mam dość duże braki kadrowe.
Potrzebuję:
- lewy ofensywny pomocnik (ewentualnie także prawy, bo mój obecny jest kontuzjowany jeszcze przez 2 miesiące)
- środkowy pomocnik (a najlepiej z 2)
- środkowy obrońca
- napastnik na rezerwę

PS. Dysponuję budżetem w wysokości 12tys. na transfery i 6tys. na płace.

robal15 Młody aktywista

Chyba masz coś nie tak z mózgiem, geniuszu. Nigdy Ci nie uwierzę, skoro oddajesz 7 strzałów na mecz, a przeciw 40. Sama logika mi podpowiada, że to jest nierealne. Jeden mecz tak się da wygrać, ale nie wszystkie.

Lepiej zacznij brać tabletki na pamięć, bo to jest dopiera Twoja pierwsza rozmowa ze mną - no chyba że masz alter ego i dlatego masz zaniki pamięci i nie pamiętasz, że korzystasz z S&L.

Jeśli z Ciebie jest taki kozak, to zagrajmy przez neta: Ty legią; ja Depo. Ja mnie rozjebiesz, to uwierzę, w co wątpię:P
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

rogrip Partyzant

MARKETGLORY jest przeglądarkową grą, społeczno, ekonomiczno, polityczno, wojskową, w której zarobioną wirtualną walutę możesz zamienić na prawdziwe pieniądze.Oczywiście nie uda Ci się to w tydzień czy dwa, ale w dłuższym okresie czasu można mieć z tego niezłe zyski.Jeżeli masz dryg do prowadzenia interesów, potrafisz logicznie myśleć, jesteś wytrwały i masz codziennie chwilę czasu to zapraszam do zapoznania się z opisywaną tutaj symulacją wirtualnego świata.
Zarobione pieniądze możesz wypłacić na swoje konto bankowe lub PayPala, albo zainwestować w grze co właściwie przemyślane z pewnością zwiększy Wasze zyski.

Każdy gracz w Marketglory może pracować, zakładać własne przedsiębiorstwa, zasiąść w rządzie państwa lub tez zająć się walką i zdobywać coraz to wyższe stopnie wojskowe za które będzie miał płacone zyski z areny.
Drogą do sukcesu jest opracowanie własnej strategii rozwoju postaci. W grze nie ma limitu czasu – jedni osiągną swoje cele szybciej, inni później.
Ważne jest, aby być w Marketglory obecnym i rozwijać to co daje satysfakcję w grze. Sukces jest tu wynikiem działania, myślenia i wytrwałości.
W MarketGlory można:
- założyć własną firmę, organizację itp., itd.;
- atakować innych graczy (10 razy na dobę);
- pracować (raz dziennie);
- kupować akcje;
- kupować/sprzedawać dobra materialne oraz naszych niewolników/poleconych;
- wymieniać waluty na inne
oraz wiele innych rzeczy.
pelny opis na
xxx

xxx

rogrip Partyzant

GoalTycoon - Pierwszy poradnik do gry
GoalTycoon jest nowo powstałą grą, twórców znanej MarketGlory. Podobnie jak poprzednia odsłona, GoalTycoon oferuje możliwość inwestycji gotówki oraz ich wypłata. Co więcej, konta pomiedzy MarketGlory oraz GoalTycoon są powiązane, można więc płynnie przesyłać naszą gotówkę.
reklama

GoalTycoon to gra ekonomiczno-strategiczno-sportowa. Naszym zadaniem jest zarządzaniem klubem sportowym. W związku z tym juz na starcie otrzymujemy drużynę składającą się z 20 zawodników, 2 trenerów, oraż klubowy park widniejący na zdjęciu poniżej.

1. Stadion. Miejsce, w którym codziennie o 19:30 czasu miejscowego rozgrywane są mecze (chyba, że gramy na wyjeździe). Jest to nasze największe źródło dochodów. Możemy rozwijać poszczególne elementy - miejsca do dla kibiców (w 3 klasach), nawierzchnię, naświetlenie, dach, bildordy reklamowe - lub ulepszyć stadion całkowicie. Im bogatszy stadion tym większe dochody.
2. Boisko treningowe. Odpowiada za warunki treningowe naszych podopiecznych. Im wyższy poziom, tym bardziej efektywny trening. W tej zakładce mamy również możliwość kupna młodzików oraz trenerów.
3. Widzowie. Nasi oddani kibice. W tej sekcji ustalamy ceny biletów, za poszczególne klasy miejsc siedzących. Oczywiście to nie jest budynek, więc nie możemy kupować ulepszeń
4. Administracja. Każdy kolejny poziom administracji zwiększa odnawianie się naszej popularności. Im wyższa popularność tym więcej kibiców przychodzi na mecz, co analogicznie odpowiada za dochód oraz zadowolenie naszych piłkarzy.
5. Restauracja. Tutaj nasi zawodnicy konsumują jedzenie oraz napoje energetyczne. Produkty te są do kupienia w markecie i służą zwiększaniu energii. Im wyższy poziom restauracji, tym więcej odnowionej energii.
6. Hotel. Tak jak każdy piłkarz musi jeść, tak samo musi regenerować siły w odpowiednich warunkach. Poziom hotelu określa ilość zregenerowanej energii po meczu.
7. Szpital. Wypadki się zdarzają, a zwłaszcza przy ostrej grze na boisku. Jeżeli nasz gracz dozna kontuzji wysyłamy go do szpitala i czekamy na powrót do zdrowia. Im wyższy poziom szpitala, tym szybciej nasi podobieczni zostaną poskładani do kupy.
8. Parking. To miejsce dodatkowo odpowiada za zwiekszenie naszej energii. Odbywa się to tylko podczas meczów organizowanych u siebie. Wyższy poziom = więcej odnowionej energii.

Kolejnym ważnym aspektem dla początkującego gracza jest zakładka trening oraz taktyka. Można powiedzieć, że załorzenia treningowe graczy mają poźniejsze odzwierciedlenie w taktyce całego zespołu. Na samym początku warto jednak powiedzieć troche o statystykach piłkarzy.

[Obrazek: dmxut2.jpg]

Jak widzicie podane są wszystkie dane, które są nam potrzebne. W lewym górnym rogu ilość gwiazdek oznacza poziom talentu danego zawodnika. Na samym dole jest umieszczona najważniejsza informacja, czyli pozycja, na której gra nasz zawodnik. W tym przypadku jest to bramkarz. Statystyki umiejszczone w pierwszej i drugiej kolumnie możemy rozwijać w menu treningu, natomiast te z trzeciej kolumny rozwijaja się samoczynnie przy rozgrywaniu meczy (wyjątek stanowi energia, którą rozwijamy dzięki jedzeniu/energetykom)

Trening:
[Obrazek: vn17vt.jpg]

Tak wygląda przykładowe ustawienie zawodników i trenerów. Należy zwrócić uwagę na wykorzystanie taktyczne zawodników w meczach piłkarskich. Przykładowo, nie ma sensu trenować u zawodnika strzałów głową, jeśli jest on bramkarzem. Radzę również trenować specjalistycznie. Niech dziedziną napastnika będą strzały, a obrońcy umiejętność odbiór piłki. Początkowo mamy również do dyspozycji 2 trenerów i to od was do jakiej grupy zostaną przydzieleni Smile

Taktyka:
[Obrazek: 5xsq61.jpg]

Taktyczne ustawienia są najważniejszą rzeczą w grze. Dobra taktyka jest prawdziwym kluczem do zwycięstwa naszego zespołu. Przede wszystkim wybieramy ustawienie, którym chcemy zagrać i przydzielamy do niej zawodników. Należy przy tym zwracać uwagę, na jakiej pozycji nasz zawodnik czuje się najlepiej. Im dalej ustawiony od tej pozycji tym jego statystyki zostają zmniejszone. Jak widzicie na obrazku, zawodnicy z notką 100 przy koszulce są umieszczeni na ulubionej pozycji i nie otrzymują punktów karnych za błędne ustawienie. Po wybraniu wszystkich zawodników komputer sumuje punkty i pokazuje ogólny wynik całej drużyny. Dzięki temu wskaźnikowi możemy ocenić siłę naszej drużyny w walce z przeciwnikiem. Dodatkowo możemy zwiększyć scoring naszego teamu poprzez podarowanie bonusu za mecz (potocznie nazywa się to metodą na marchewkę Tongue)

reklama

Mój referral. Zachęcam do zostania poleconym. Wspomagacie dzięki temu zarówno mnie, jak i siebie, ponieważ im lepsza pozycja polskich graczy, tym lepsze otrzymujemy bonusy.

KreciKo Partyzant

23.04.2014 11:48    #11025     Sufler - Porady do gry - FM 2013 wyłącza się
Witam, mam pewien problem grałem w FM'a i wszystko było ok, ale ostatnio coś sie stało i teraz gdy gram to za kazdym razem w 20 minucie meczu wyłącz mi się komputer, zrobiłem nową karierę i tak samo, nie patrzyłem na tempertaure PC jaka mam podczas grania, użycie procesora dochodziło do maks 70%.

laveta Partyzant

[quote="robal15"][quote="laveta"]Mam jakieś dziwne wrażenie, że coraz łatwiejsze te FMy robią.

FM 2014 - drugi sezon Legią i już jestem w półfinale LE po pokonaniu wcześniej Milanu (3-0 na wyjeździe!) oraz Sevilli.

http://i.imgur.com/yLlzjU5.jpg[/quote]

Łatwy... chyba nie dla Ciebie.
Liczba strzałów 40 -7 wszystko mówi. Albo miałeś fuksa, albo korzystasz z S&L. Rozumiem, jeden mecz tak można wygrać, ale nie każdy:P

PEACE

pr0 hint: łatwy by był, gdybyś Ty miał 40 strzałów, a Twój przeciwnik 7, ale wtedy i tak za pewne byś dostał w dupę - urok eFeMa.[/quote]

Znowu ty? Poprzednim razem jak wrzucałem moje osiągnięcia, to chyba właśnie ty wyjechałeś od razu z "S&L". Zrozum, umysłowy gimbusie, że nie każdy czerpie radość z oszukiwania w grze.

Jeżeli uważasz, że dojście do półfinału LE (bardzo przeciętną Legią) w drugim sezonie gry nie jest oznaką obniżającego się poziomu FM'a, to nie wiem co innego cię może przekonać.

Dodam też, że w tym samym sezonie grałem w fazie grupowej LM (grupa: Barca, Borussia, Basel), gdzie zabrakło mi 1 pkt do awansu.

buczek93 Młody aktywista

23.04.2014 08:32    #11027     Sufler - Porady do gry - Sędziowie..
12 potrafiła mnie pod tym względem ostro wpienić - bywały mecze, gdzie byłeś na papierze wyraźnie lepszy. Więc co robi komputer? Daje jakiegoś Stiwiego Łondera, który gra na słuch. Czyli cały mecz atakujesz i nic nie wpada, goście jedna kontra, strzał ze spalonego, ale ofc uznany i porażka 1:0. Bywa, na moje nie przeskoczysz, choć każda gra, gdzie sędzia odgrywa szoł, zamiast gwizdać, niesamowicie podnosi ciśnienie...

Maychey Partyzant

22.04.2014 18:07    #11028     Sufler - Porady do gry - Zamiana zespołów
Mam w grze rok 2025 i chciałbym trenować drużyne która jest w grze jako niegrywalna. Jest możliwość dodania/zamiany zespołu do niższej ligi za pomocą FMRTE lub innego podobnego programu.

sanki88 Partyzant

22.04.2014 01:42    #11029     Football Manager - Ogólna dyskusja - PROBLEM !
[quote="pSsi,"]Gra jest prosta tak samo jak i ostatnie produkcje. To pytanie chyba było retoryczne "czy chodzi tu o taktykę, trening, formacje, ustawienie zespołu" prawda ?
Dobrze było jak byś wstawił chociażby swój skład oraz ustawienie, a po za tym bardziej opisz problem.
Po za tym piszesz że nie dawno kupiłeś 14, a napisałeś "Nie ważne jakim klubem gram" co sugeruje że dużo już klubów zwiedziłeś, co także może być problemem, nie zmieniaj zespołu po 10 nie udanych meczach na nowy, tylko staraj się rozwiązać problem, oglądaj swoje spotkania i wyciągaj błędy, a potem je niweluj to naprawdę nic trudnego.[/quote]

Dokładnie :) jest tyle możliwości, można popełnić tyle błędów, że nikt tutaj nie będzie Ci w stanie pomóc. Możemy Ci coś poradzić, ale najpierw musisz zidentyfikować problem. Musisz sam dojść do tego co jest nie tak. W celu potwierdzenia skuteczności taktyki oglądaj całe mecze, a nie tylko kluczowe sytuacje. Obserwuj w jaki sposób najczęściej tracisz bramki i gdzie są dziury w Twojej formacji, patrz co robią konkretni zawodnicy jeśli tracisz piłkę, co jeśli ją odzyskasz i atakujesz środkiem, co jeśli ma ją skrzydłowy itd. Jak coś jest nie tak to zmieniaj ustawienia aż zaczną próbować grać tak jak chcesz.

Jeśli taktyka wydaje się w porządku to szukaj problemu gdzie indziej:
zgranie zespołu, znajomość taktyki, forma piłkarzy (tutaj po prostu potrzeba czasu, zagraj cały sezon i wtedy porównaj osiągnięte wyniki z przedsezonowymi oczekiwaniami).
Twoja reputacja (jeśli zaczynasz jako "niedzielny piłkarz" to masz najniższą możliwą reputację- zawodnicy potrzebują czasu żeby przekonać się do Twoich metod, przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę bo grając jako "reprezentant kraju" da się zauważyć, że początki są trochę łatwiejsze, chociażby piłkarze entuzjastyczniej reagują na rozmowy motywacyjne).
Morale i zadowolenie zawodników też odgrywa bardzo ważną rolę. Stosuj odpowiednie rozmowy motywacyjne w trakcie meczu, pochwal czasem jakiegoś zawodnika, staraj się reagować pozytywnie na prośby piłkarzy. Jak zagrają źle to nie bój się im tego powiedzieć, niech wiedzą, że jednak czegoś się od nich oczekuje.
Trening- tutaj ciężko cokolwiek zepsuć, no ale warto wspomnieć czy coś w ogóle zmieniasz, jeśli tak to co i jak?

Jak widzisz bez żadnych informacji od Ciebie możemy sobie tylko gdybać, prawdopodobnych przyczyn kiepskiej gry jest sporo, a najczęściej zła gra nie jest spowodowana tylko jedną, a nawarstwieniem się kilku w jednym czasie. Wybierz sobie w końcu jakiś klub, stwórz taktykę odpowiednią do poziomu i umiejętności posiadanych piłkarzy, zrób kilka wzmocnień jeśli trzeba, zagraj kilka miesięcy i wtedy ewentualnie będziemy myśleć dalej, wrzucisz kilka screenów i na pewno coś poradzimy.

sanki88 Partyzant

22.04.2014 01:39    #11030     Sufler - Porady do gry - Sędziowie..
Sprawdź u graczy ofensywnych atrybut "gra bez piłki". Druga sprawa to taktyka: jeśli grasz z kilkoma bardzo mocno wysuniętymi, ofensywnie nastawionymi zawodnikami to nie da się uniknąć spalonych przy takim ustawieniu. Mnie gole ze spalonego zdarzają się chyba tylko i wyłącznie w przypadku zamieszania w polu karnym, jakichś przypadkowych pzebitkach, piłkach powrotnych po rzutach rożnych itp., nie przypominam sobie spalonych z normalnej akcji. Jest też taka możliwość, że zawodnik w ulubionych ma umiejętność "gra na granicy spalonego".

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution