Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Kamilq120 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam mam problem ponieważ zainstalowałem Football Manager 14 i wgralem do niego
Fm14 Kit Pack
[FM 2014].Logo.Pack.TAS.14
[FM 2014].Cut.Out.Faces.Megapack.6.0

i gdy zanstlowalem ten patch fm fix 14.1.3 i gdy wchodzę do gry nadal nie mam aktualnych skladow a reszta dziala

Prosze o pomoc

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

03.05.2014 19:36    #10932     Sufler - Inne - Forma
2 sezon zawsze jest trudniejszy od pierwszego, wszyscy się już poznali na twojej taktyce. Tak chyba wszystkim działa gra, że po awansie jest łatwiej niż w 2 sezonie po awansie.

Gordon Partyzant

Krótkie podania, utrzymanie piłki, podania w pole karne, rozegranie piłki po ziemi, szukanie gry, zagrania na obieg. Co do tempa, to raczej nie jest to szybkie, choć owszem - wraz ze zdobywaniem terenu rośnie. To na pewno, generalnie najważniejsze rzeczy w tej taktyce to gra piłką i wychodzenie na pozycje, żeby wyglądało to płynnie. Ja tak często grałem w FM'ie i od razu Ci mówię, że niekoniecznie jest to dobra taktyka, tzn. Jeśli masz super graczy, to i tak swoje zrobisz, ale w słabszych zespołach często jest to klepanie bez sensu i tak naprawdę do niczego nie prowadzi. No, ale jak chcesz, to w ustawieniach indywidualnych daj: Mniej centr, mniej bezpośrednich podań, mniej ryzykownych podań, szukanie gry. - Tu oczywiście weź pod uwagę to, jak twoi gracze grają bez piłki i jakie mają umiejętności techniczne.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

w sumie proste ale jak gra się normalnie to nie można się stać "ot tak" trenerem repry, komuś się udało?

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
[quote="sanki88"]Miałem podobnie tyle że w 13 jak grałem Lechią Gdańsk. W pierwszych 2 sezonach super, dostałem nawet napastnika(PA 170), który z miejsca wskoczył do składu, a w wieku 18 lat dostawał już regularnie powołania do reprezentacji. A później lipa, mimo ulepszenia infrastruktury, lepszych trenerów i sukcesów w Europie. Zrobiłem kiedyś nawet test. Zapisałem grę dzień przed przyjściem juniorów do klubu i patrzyłem na genie scoucie co mi przyszło. Ani razu PA nie przekroczyło 130, kiedy w poprzednich latach dostałem takich zawodników w każdym sezonie przynajmniej 2-3. Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia od czego to zależy, chyba tak już po prostu jest, że tak jakby w pierwszych dwóch sezonach dostajemy od gry trochę więcej niż powinniśmy, no bo nie ma się co oszukiwać- zawodnicy z potencjałem większym niż 130 to już solidni zawodnicy, a tacy w Polsce co sezon się raczej nie trafiają.[/quote]

Losowanie newgenów (a także rywali w pucharach) odbywa się (o ile mi wiadomo) wcześniej niż jeden dzień "przed". Taka ciekawostka.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

KrajziCinek Partyzant

03.05.2014 16:31    #10936     Sufler - Dodatki do gry - Zmiana piłki w FM 2008
Witam,
Drodzy maniacy FM piszę z prośbą o pomoc w kwestii zmiany piłki w FM 2008...gram od miesiąca w najbardziej grywalną moim zdaniem wersję Football Managera, dzisiaj zacząłem czwarty sezon zmagań w Niemczech...chciałem zmienić standardową piłkę w trybie 2D...niestety po pobraniu i instalacji Match Balls Installer 4 piłka w trybie 2D nadal jest standardowa...
Kombinowałem z tym MBI 4 bo wiem, że jest przeznaczony do wersji FM 2009 ale myślałem, że może zadziała...niestety po podaniu ścieżki, wybraniu piłki normalnej i zimowej nie działa...
Bardzo mi zależy więc proszę o pomoc może ktoś zna sposób jak zrobić, żeby zadziałało :)

Milan Ryker Partyzant

O Łukasz, twoje prace są genialne i się zastanawiam tylko czy ty może nie zarabiasz na tym (graficznym) biznesie :)
Cytując Ciebie ;)
Enjoy ;)

kacperlito Partyzant

03.05.2014 13:57    #10938     Sufler - Inne - Forma
jak kupiłeś nowych graczy, może trening zmień na zgranie ? ;)

Makaronczterojaj... Partyzant

Brawa za ocenę tego badziewia. Dodam od siebie bardzo ciekawe wyniki:

San Marino-Chorwacja 2:2, Andora-Hiszpania 1:1. Moje wyniki na urlopach po restartach: 5:0 by zremisować 2:2 a potem przegrać 1:4.Zabawne jest też gdy wygrywam z wiceliderem u niego 3:1 by w następnym meczu przegrać u siebie z ostatnim zespołem 2:6

Polska pokonuje Anglię 3:2 by za cztery dni przegrać u siebie z Ukrainą 4:0 Po drugim losowaniu wyniku 2:2. Nie chciał bym powtarzać innych opinii negatywnych, więc je tylko potwierdzę. Dodam jeszcze , że istnieją zespoły z którymi ni jak nie idzie wygrać. 20 losowań na urlopie i tylko jeden remis. Ponieważ losowałem z jakimś ogórkiem z końca tabeli należy uznać , że gra dała 20/20 porażek. Ciekawa gra,która nie zakłada zwycięstwa grającego.
Następne losowanie wyników i rozrzuty od 0:6 do 5:0. Ponieważ nikt nie pisał o karnych to napiszę. 38:37, 19:18 11:12 oraz 5:4 to moje wyniki w pucharach. Praktycznie !00 % moich karnych jest trafionych i 95 % u przeciwnika w trakcie meczów ligowych. Grałem z 10 sezonów i jednego nie trafiłem.

Reasumując. Uważam tę grę za pozbawioną logik,i losująca wyniki z kapelusza i nie mającą żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości. Marginalizacja treningu i taktyki kosztem jakichś durnych rozmów oraz nie uwzględnienie pracy na dystans to mankamenty ,które są fundamentalne.
Fascynujące jednak są zachwyty na cm forum nad tym produktem i jego obrona jak niepodległości, gdy faktycznie jest to gniot pozbawiony logiki. Na koniec perełki Prowadzę 5:1 czy 3:0 i mecz kończy się remisem. Dziwne, że w drugą stronę to nie działa. Jeszcze nigdy nie udało mi się odrobić 3 bramek. Dwie bramki komputer w jednym sezonie odrabia dość często.

sanki88 Partyzant

Miałem podobnie tyle że w 13 jak grałem Lechią Gdańsk. W pierwszych 2 sezonach super, dostałem nawet napastnika(PA 170), który z miejsca wskoczył do składu, a w wieku 18 lat dostawał już regularnie powołania do reprezentacji. A później lipa, mimo ulepszenia infrastruktury, lepszych trenerów i sukcesów w Europie. Zrobiłem kiedyś nawet test. Zapisałem grę dzień przed przyjściem juniorów do klubu i patrzyłem na genie scoucie co mi przyszło. Ani razu PA nie przekroczyło 130, kiedy w poprzednich latach dostałem takich zawodników w każdym sezonie przynajmniej 2-3. Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia od czego to zależy, chyba tak już po prostu jest, że tak jakby w pierwszych dwóch sezonach dostajemy od gry trochę więcej niż powinniśmy, no bo nie ma się co oszukiwać- zawodnicy z potencjałem większym niż 130 to już solidni zawodnicy, a tacy w Polsce co sezon się raczej nie trafiają.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution