Isco jest "napisany" idealnie. Tak jak kolega wyżej napisał - kozacki sezon w Maladze, Golden Boy 2012. To właśnie Isco ciągnął gre Realu na początku sezony, kiedy wystawiany był na swojej nominalnej pozycji. Później Carlo zmienił ustawienie i Isco musiał przystosować się do nowej pozycji oraz do rywalizacji z Di Marią i Modriciem - a tej nikt by obecnie nie wygrał, bo Ci dwaj panowie byli w kosmicznej formie, szczególnie Angel. Tak czy owak - Isco jest jednym z najwiekszych talentów w obecnym footballu i jestem pewien że w przyszłości bedzie prze kozakiem.
Jese moim zdaniem jest "napisany" jeszcze za nisko. Tak, tak, nie przesadzam. Szczególnie jego atrybuty psychiczne są mizerne. Każdy kto widział go w akcji, wie że w przyszłości bedzie lepszy, nawet od Isco. To właśnie Jese jest prawdziwym diamentem. Wg mnie to on powinien dostać potencjał -10. Dlaczego? A dlaczego dostał go Januzaj? Tak to również wielki talent, ale nie tego kalibru co Jese. Ale w tym przypadku chodziło pewnie o wiek, ponieważ Jese jest 2 lata starszy. Szkoda tylko że złapał konuzje, ale sądze że w przyszłym sezonie wróci jeszcze silniejszy.
Ogólnie research piłkarzy Realu Madryt już od kilku edycji FM jest źle i nie obiektywnie zrobiony. Czasami mam wrażenie że researcher Realu to kibic Barcelony
Ronaldo - opanowanie na poziomie 14? Luka Modrić - obecnie jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy środkowy pomocnik świata - PA tylko 170? Coentrao w najnowszym FM jest taką miernotą że nadaje się tylko na sprzedaż, a jak gra w realnym świecie - każdy wie. Dani Carvajal - PA 164, podczas gdy taki Gino Peruzzi znany tylko kibicom Serie A i eFMmaniakom - PA 171 i w późniejszym czasie najlepszy prawy obrońca świata! Bitch please! Gareth Bale był chyba nie ruszany od czasów kiedy gral jeszcze jako lewy obrońca w Spurs. Podnieśli mu tylko lekko PA i nic więcej, a przecież każdy wie że to zaraz po Ronaldo i Robbenie najlepszy skrzydłowy/schodzący napastnik świata - statystyki z poprzedniego i tego sezonu nie kłamią. Varane - jedna pechowa kontuzja, która przydaża się wiekszości i już kochany researcher daje mu podatność na kontuzje - 16. Poza tym dostaje PA - 175 co moim zdaniem jest również za nisko. Bedąc obeiktywnym, zestawmy obok siebie Varane'a - 175 Phila Jonesa - 174 i Nastasica - 178. Czy Jones zasługuje na PA 174? Raczej nie. Tym bardziej Nastasic nie zasługuje na 178 - bo jesli tak to Varane powiniem miec min 180. Zaraz ktoś powie, że jestem kibicem Realu i chce przypakować swój ulubiony klub przynajmniej w grze. Okej. Ale takich bubli jest o wiele więcej. Czemu El Shaarawy, który od 1.5 roku albo gra piach, albo leczy kontuzje ma ciągle potencjał 182? Czemu Koke - nazywany nowym Xavim ma tylko 164? Czemu Antoine Griezmann ma PA tylko 167 a np taki Lamela 180? Czemu Reus ma strasznie chujowo rozłożone atrybuty? Czemu Lukaku dostał PA 170, a taki Facundo Ferreyra 172? Czemu Balanta dostał -10 skoro są inni środkowi obrońcy, którzy bardziej na to zasługują? Taki kruczków jest ogrom. Dla mnie najwiekszą patologią FM jest potencjał losowy. Bo wielokrotnie komletny no name z -9 losuje potencjał przykładowo 175-180, a talent który jest znany wszystkim i który w realnym świecie zapowiada się na naprawde dobrego grajka losuje 160. I teraz za pare sezonów, kiedy obaj się rozwiną jeden jest przeciętniakiem a drugi kozakiem, chociaż w realnym świecie zapewne o jednym z nich nigdy nie usłyszymy. Dla mnie losowy potencjał w FM to powinna być jedna z pierwszych poważnych zmian w FM15 lub FM16. Niestety fakt jest tak że research Football Managera jest często kiepski i nie obiektywny. Możemy oczywiście korzystać z fun'owskich uptade'ów, ale i one w wiekszości są również źle zrobiony - najcześciej - w drugą strone, czyli dużo zawodników jest prze koksowanych. Jeśli ktoś jest fanem piłki może sobie sam poświecić dzień w edytorze i z dużym obiektywizmem "poprawić" to co researcher robi źle.
Jese moim zdaniem jest "napisany" jeszcze za nisko. Tak, tak, nie przesadzam. Szczególnie jego atrybuty psychiczne są mizerne. Każdy kto widział go w akcji, wie że w przyszłości bedzie lepszy, nawet od Isco. To właśnie Jese jest prawdziwym diamentem. Wg mnie to on powinien dostać potencjał -10. Dlaczego? A dlaczego dostał go Januzaj? Tak to również wielki talent, ale nie tego kalibru co Jese. Ale w tym przypadku chodziło pewnie o wiek, ponieważ Jese jest 2 lata starszy. Szkoda tylko że złapał konuzje, ale sądze że w przyszłym sezonie wróci jeszcze silniejszy.
Ogólnie research piłkarzy Realu Madryt już od kilku edycji FM jest źle i nie obiektywnie zrobiony. Czasami mam wrażenie że researcher Realu to kibic Barcelony

Najnowsze posty