Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

witja Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="CapsLock"][quote="Patryk96"]Jaką reprezentacje polecacie?[/quote]
Polecam Meksyk, Belgię, Polskę, USA i Australię :)

Ja szukam klubu:
- jest z 2 ligi angielskiej, francuskiej, włoskiej, hiszpańskiej lub niemieckiej
- brak (lub niewielkie) zadłużenie
- ligowy średniak (prognoza miejsc 5-12)
- młody skład (opcjonalnie)
- pieniążki na wzmocnienie składu (opcjonalnie)
Jaki klub pasuje do powyższych punktów?[/quote]

Watford, gram bodajże 7 sezon, Tommie Hoban podpora mojej defensywy mimo, że PA przeciętne!
Do sprzedania Faraoni i jeszcze jakiś inny włoch (sprzedałem go w połowie sezonu) obaj po jakies 10 mln euro, co jak na niższą klase rozgrywkową dosyć sporo. Kolejny talent to Sean Murray ale u mnie sie nie rozwinął jakoś specjalnie :D Ogólnie no polecam bo naprawde super się nimi gra. Aha, jakoś w okolicach 3 sezonu zmiana właściciela :) Brak długu :)

SalutaryVermin Partyzant

19.06.2014 16:37    #10562     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Chętnie zagrałbym w lidze polskiej. Objętnie czy I czy Ekstraklasa. Liczy się dobra zabawa! ;)
Dostępny praktycznie cały czas, tylko czasami jakieś wyjazdy lub chwila odpoczynku.
Proszę o kontakt. lub poprostu napisz na PW!
Pozdrawiam Salutary.

SalutaryVermin Partyzant

19.06.2014 15:30    #10563     Sufler - Porady do gry - Rezerwy polskiej ekstraklasy
Kolego, trzeba pobrać moda który dodaje II,III,IV ligę polską jako grywalną. Np. Lech gra w III Kujawsko - Wielkopolskiej (bodajże). Poszperaj na cmrev, a napewno coś znajdziesz ;)
Jak by co pisz na PW.
Pozdrawiam

SalutaryVermin Partyzant

Mam pytanie, jeżeli piszę w złym dziale to przepraszam, ale do rzeczy. Otóż na początku kariery Lechem, zauważyłem że mój piłkarz (Paulus Arajuuri dla dociekliwych) ma uraz biodra który wyłącza go z gry na 6-7 miesięcy. No, dobrze ale po tych 7 miesiącach umiejętności spadły mu z 3,5 gwiazdki na 2,5 gwiazdki. I tu rodzi się pytanie, czy jeżeli będę mu dawał grać regularnie, to znów będzie miał 3,5 gwiazdki, czy już będzie mizernym 2,5 gwiazdkowcem?

Pozdrawiam, Salutary

buczek93 Młody aktywista

19.06.2014 13:03    #10565     Inne - Piłka nożna - MŚ 2014 w Brazylii.
Oooo, ktoś tutaj mnie punktuje. I bardzo słusznie!
Nie oglądałem meczu Hiszpania-Holandia (zadowolił się niewybredny student highlightsem) - ale co racja, to racja. Babole Ikera to wyglądały naprawdę słabo. Z resztą, gość od pewnego momentu grał raczej tak sobie. Nie chcę tu pisać, że kontuzja wyszła mu na dobre (bo to było bestialskie i chamskie), ale unaoczniła, że nie jest to święta krowa, która MUSI BRONIĆ, bo ma tak na nazwisko. Oglądam Real dosyć regularnie od 4 lat - pierwsze 2 sezony Mourinho były naprawdę mocne w jego przypadku. Jeśli nie wychodziło, to albo cała drużyna dawała ciała (0:5 z FCB), albo rozklepanka (vide 0:1 ze Sportingiem Chichot). Ok, ten tragikomiczny kiks z Saragossą (2:3) śmierdział jak zbuk na fermie. Ale uznałem, że bywa, każdemu się zdarza. W drugim sezonie było bardzo dobrze - ale ponownie, to cała drużyna weszła na swoje wyżyny, i to naprawdę absolutne. Przyszedł trzeci sezon, a wraz z nim katastrofa. Do dziś pamiętam choćby wyjście z Espanyolem - 90 minut, prowadzi Real 2:1 (grał słabo, ale była szansa dowieźć wynik), rywal ma korner. Kopie na pałę, "święty" wychodzi, mija się z piłką (to tak w jego stylu) i pusta bramka, 2:2. Mnóstwo goli i punktów tak zawalił do momentu kontuzji, nie wspominam już o tym, że atmosfera w linii defensywnej robiła się niemrawa - wykopki byle dalej, wpadanie na siebie. Z resztą - brak komunikacji to był powód, dla którego złamał kość w ręce.
A co się działo potem, to wiemy - przychodzi rzekomo cienki jak barszcz Lopez...i dzieją się nagle cuda. Z miejsca gość pokazuje, że jest twardy, nagle gra obronna zaczyna się kleić. Jestem pewien, że gdyby w rewanżu z United zagrał Iker, Real znowu wróciłby do "chwalebnej" tradycji 1/8.
I masz 100% racji, że gra w kadrze niestety za zasługi. Holendrom podarował gola na 3:1 (bo jak to inaczej określić, faulu szukał skacząc do góry?), przy 1:5 został potężnie ośmieszony (aż się gościa żal zrobiło, mimo tego całego kretowania i miękkich jajeczek). Z Chile to samo - przy golu na 1:0 wyszedł zupełnie bez wiary, przy 2:0 też - 3 lata temu doleciałby do tej piłki klatą, teraz nie starczyło mu siły na muśnięcie palcami.

Co do Alonso - helou, to w końcu strzelec JEDYNEGO gola dla Hiszpanii na tym mundialu. Skoro taki słaby, to gdzie przy nim jest ogrodnik, Fabrega$, Pedro, Multiwitamina czy (uwaga, uwaga) KRUL TORRES? Ok, karnego to i ja bym trafił, ale nie powiesz mi chyba, że nie był ważną postacią Realu w zeszłym sezonie. Z resztą - zobacz na ligę, gdy nie grał do listopada z powodu kontuzji, przyjrzyj się finałowi bez jego udziału - na moje, to różnica widoczna bez szkieł.
Ramos? Nie da się ukryć, że trudno jest chwalić obrońcę, którego drużyna po 2 meczach z nim w składzie daje sobie wbić 7 goli. Wczoraj, przy golu na 1:0 chyba rezerwował wakacje na Kanarach, albo wybierał ciuszki dla maluszka. Z Holandią też się nie popisał - bo i jak określić kogoś, kto daje sobie załadować 5 goli w czasie poniżej 45 minut? Ale, jedno trzeba mu oddać - coś się chociaż starał w przodzie. Pigwa stał jak Pan Deska z pewnej kreskówki i pewno nawet, jakby był sam na sam, to wolałby podryblować niż strzelać. Zawsze może być gorzej, co nie zmienia faktu, że oni to chcieli tytuł w snach obronić, a nie na serio.
PS. Występ Ochoy widziałem, więc, w mojej skromnej skali, Ikera nie idzie nawet porównywać do występu Azteka z fajnym fryzem. Bo to obraza dla tego pierwszego, ot co.

robal15 Młody aktywista

19.06.2014 12:16    #10566     Sufler - Porady do gry - Czegoś tu nie rozumiem...
Aha, czyli według Ciebie jest okej, jeśli taki Real potrafi wygrać z Rayo 6-0, a po ponownym wczytaniu gry przegrać 0-6? No nie powiem, bardzo realistyczne:P

Przypominam, że to jest gra. A gry opierają się na logice, więc skoro masz lepszy skład, genialną taktykę, wysokie morale to powinno nie być takiego randomu. Jeśli jesteś programistą, to zrozumiesz do czego piję.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

robal15 Młody aktywista

19.06.2014 12:06    #10567     Inne - Piłka nożna - MŚ 2014 w Brazylii.
Oj Buczek, oj Buczek... ależ z Ciebie fanatyk Realu. A piłkarzy tego klubu już nie łaska skrytykować? Casillas to jest jakieś nieporozumienie od dwóch lat - co mecz to jakiś kiks. Gra w kadrze tylko za zasługi. Jednak Mou dobrze się na nim poznał. Xabi Alonzo - TO JEST MUNDIAL, a nie jakaś wycieczka dla emerytów. Ramos też poruszał się jak jakaś zagubiona owieczka. Co chwilę był ośmieszany przez rywala.

Musiałem to napisać, bo każdemu zawodnikowi Hiszpanii należy się krytyka, ale jakoś w wypowiedziach Buczka zawodnicy z mega klubu Real byli zawsze pomijani:P Najwidoczniej dla Buczka oni grali fenomenalnie, a Casillas bronił jak Ochoa w obu spotkaniach...

Sprawiedliwości stało się zadość... i teraz chyba już nikogo nie pominęliśmy z Hiszpanii. Każdy został skrytykowany:P Nawet trener:P Masażyście się jeszcze nie oberwało...
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

buczek93 Młody aktywista

19.06.2014 10:58    #10568     Inne - Piłka nożna - MŚ 2014 w Brazylii.
Haha, trochę "szacunku". Ja się pytam, za co?
Serio, 600 podań na mecz, z czego ~400 wszerz boiska albo do tyłu jest takie atrakcyjne? Jak dla mnie, to jest usypianie widza i traktowanie go pavulonikiem. Nie dziękuje, postoje. Dość powiedzieć, że ten "cudowny i efektywny" styl uśpił mnie na finale 4 lata temu. Finału euro nie oglądałem, bo wiedziałem, że skończy się tym samym. I do dziś wszyscy, którzy mieli "przyjemność" oglądać ten mecz, mówią, że była taka nuda, że brak słów.
A szacunku do pewnego selekcjonera nie będzie, bo gość ma ewidentny ból i hemoroidy od kilkunastu lat. Odgrywa się jak jakiś śmieszny koleś na Realu, klepiąc ciągle te same nazwiska i nie zauważając (albo przymykając oko) na formę piłkarzy Realu. Skoro na MŚ pojechał taki drewniak jak Fabrega$ czy ogrodnik czapi, to jakim sposobem w kadrze nie zmieścił się Isco? Czemu nie było szany przetestowania Jese - albo chociaż przychylnej wypowiedzi w mediach? Co w kadrze robił stary debiutant Juanfran? Przecie w Atletico to on (jak i połowa tego zespołu) potrafi tylko kopać rywali i faulować. Wybór napastników to przecież jest jakaś pieprzona żenada - Torres nie strzelił gola od ponad roku (sorry, ale PK i karety wbitej Tahiti nie liczę), poważnemu rywalowi nie trafił jakieś 2 lata. W Chelsea gra takie ogony, że każdy menedżer z głową już by go wypieprzył. I jestem pewien, że Mou zrobiłby to samo - ale zostanie mu wtedy stary i drewniany Eto'o i tyle. A nikt nie będzie chciał bulić "mistrzowi" Torresowi takiej kasy, jaką goli od Romka. Ile jest wart Costa - pokazały mecze. Do plucia i kopania to się nadaje znakomicie, ale żeby z 5 metrów trafić do bramki, to za duży wysiłek.
Jakim cudem grał w pierwszym zespole słabiutki Pikwe, ogrodnik, Pedro (mam ochotę rżeć ze śmiechu, jak widzę jego "popisy";), Costa, to nie pojmuję do teraz. Ale mamy namacalny dowód na to, jak krótkowzroczna jest gra jednym składem i samymi nazwiskami. Jakby Koke dostał wiecej szans, to wyrzuciłby żelusia z Kataru na trybuny. Co czapi pokazał przez 180 minut? Jedną piłkę do Costy, tak to ciągle na boki/do tyłu.

Diablo5555 Partyzant

19.06.2014 03:42    #10569     Inne - Piłka nożna - MŚ 2014 w Brazylii.
[quote="buczek93"]I bardzo dobrze, że tylko zwiedzili. Przecież lista powołanych przez Sfinksa to była jakaś kpina. Jak się gra tylko gwiazdeczkami i nazwiskami (pominę milczeniem to, ilu wypalonych "miszczuf" z Barcelony się załapało), to tak się kończy. Plus sriki-sraka i mamy efekty po oglądaniu, jak po mieszkaniu kiszonych ogórów z mlekiem.
Liczę teraz na Chorwatów i Meksyk - kogoś z nich stać na powalczenie z Brazylią o wyjście z grupy. Nie obraźcie się, ale pana Eto'o niespecjalnie mam ochotę dalej oglądać :D[/quote]

Nie jestem zwolennikiem tiki-taki ale może troszkę szacunku do tego stylu?
Każdy ma styl jaki ma i tyle, każdemu należy się szacunek, czy to wróg czy przyjaciel.
A tak a propos mistrzostw to liczyłem, że Hiszpania zdobędzie jako pierwsza po raz drugi MŚ. Teraz liczę na Belgię.

koliba92 Partyzant

19.06.2014 03:41    #10570     Sufler - Inne - Trening bramkarzy u-18
A no w sumie, dopiero zauważyłem, że same "szaraki" pośród młodych bramkarzy... :D a co do treningów, to nie wiem jak u innych, ale u mnie nie ma przypisywania do programów treningowych, jest tylko opcja na których atrybutach bądź rolach mają się w trakcie treningu piłkarze skupić (co uważam za plus dla fm14)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution