Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

dygi84 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.07.2014 01:18    #10271     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami
Witam

Mam poważny problem z napastnikami w FM 14. Prowadzę Legię z obecnie najaktualniejszymi składami. Gram 4-5-1 a najczęstrze ustawienie to:
Bramkarz-Boczny wysunięty obrońca-środkowy Obr-środkowy obr-boczny wysunięty obrońca. Przed nimi defensywny pomocnik z rolą walczący o piłkę pomocnik. W samym środku cofnięty rozgrywający. Tuż za napastnikiem 3 zawodników: na bokach w zależności kogo wystawię skrzydłowy lub schodzący napastnik, w środku korzystam najczęsciej z Radovicia jako fałszywego napastnika.

I tu zaczyna się problem, niezależnie kogo wystawię, czy jest to Saganowski, Dvalishvili, Orlando Sa czy Piech nie strzelają bramek. Noty to praktycznie każdy mecz od 6.1 do 6.4. Sporadycznie ok 7 jak jakimś cudem raz na 10 meczy któryś strzeli bramkę. Oczywiście napastnicy w różnych konfiguracjach: Odrywający, cofnięty lub wysunięty lub lis. Co bym nie zmienił pomocnicy i czasem obrońcy strzelają bramki napastnicy nie.

Czy ktoś zna rozwiązanie problemu?

Preferuję grę kontrola - płynny styl gry. Z utrzymywaniem się przy piłce i pozwalaniem na zamianę skrzydłowych.

Dodam, że próbowałem w ustawieniach napastnika ustawiać trzymaj się pozycji i oczywiście nic to nie daje

Ababa12 Partyzant

26.07.2014 00:51    #10272     Sufler - Porady do gry - Pomocy - Rozgrywka
Hej!

Może ktos mi wytłumaczyć jak to się dzieję że biorę drużynę w tym wypadku Lecha/ Lechie i przegrywam KAŻDY mecz. Nie ważne czy gram z legia , czy sparing z jakimś szajsem z 1 ligi czeskiej. Nie rozumiem jak to ogarnąć , ustawiam typowy 1 skład w normalnej taktyce i zaliczam porażkę za porażką.

szymun Partyzant

26.07.2014 00:32    #10273     Sufler - Porady do gry - Skąd pieniądze na pensje?
Cześć,

gram od niedawna w RFM14 i jedyny problem jaki u mnie ciągle występuje to brak pieniędzy na wynagrodzenie dla piłkarzy... mam budżet nastawiony na płace, zgodnie z kilkoma poradnikami na tej stronie próbuję wynegocjować najlepsze umowy, a należy wspomnieć że gram dużym klubem, bo Manchesterem United, któremu raczej nie powinno brakować pieniędzy.

Chciałem przedłużyć kontrakt Rooneya oferując mu 160.000funtów tygodniowo- okazało się, że mam tylko 74.000. Rozwiązałem więc umowę z Youngiem na mocy której zarabiał 120.000 tygodniowo i mimo, że anglik jest już ustawiony jako "wolny transfer" i nie ma go w moim zespole, dalej mogę dać Rooneyowi tylko 74.000. Gdzie te 120tysięcy?

Dzięki za odpowiedzi :)

Brazzo Młody aktywista

25.07.2014 18:41    #10274     Sufler - Porady do gry - Problem
Zostały usunięte ścieżki dostępu do niektórych plików do Twojej gry. Bawienie się w oczyszczanie dysku samemu to nie klikanie i usuwanie jak leci. Reinstaluj grę i wróci do normy.
Dobra rada: Przenieś swoje pliki z gry gdzieś i usuń folder z gra także w Moich Dokumentach.

Primitive Partyzant

ech, ja to wolę sie nie wypowiadać ;] z reguły szukam ciekawych juniorów, im młodszy tym lepiej. kiedy taki junior osiągnie wiek 18, 19 lat zaczynam powoli wrzucać go do pierwszego składu - lubię grać młodzianami ;]

miałem jeden incydent, po którym przestałem szastać kasą na lewo i prawo. nie pamiętam w którym to było FMie - może 12, może 11, a może nawet 10, sprawa dotyczyła Benzemy. zaporowa cena 100 mln euro nie wydawała się dla mnie aż tak zaporowa (grałem Milanem), więc bez wahania rzuciłem tyle na biurko. niestety, wtopa - w 32 meczach Karim strzelił... 6 goli :D od tamtej pory wydaję kasę znacznie ostrożniej.
iha!

misiek993 Partyzant

Mnie zawsze wciągała liga islandzka - polecam. Nie jest to taka ogórkowa liga, jak się może wydawać ale nie jest też słaba i gra się przyjemnie :)

szkagar Partyzant

Też miewam problemy z formą/koncentracja/motywacją zawodników. Aby temu zapobiec albo zmniejszyć ryzyko ...

1. Używam kar:
- najpierw formalne ostrzeżenie i/lub rozmowa wychowawcza zaraz po meczu
- jeśli zawodnik w kolejnym meczu lub kilku znów nawali daję karę finansową (od razu 2 tygodnie bez wypłaty). To już boli i zazwyczaj są niezadowoleni. Wtedy mówię, że zasłużyli na karę.
- Jeśli to nie pomaga odsyłam zawodnika do rezerw i tam gra aż nie zacznie prosić o grę w pierwszym składzie. Wtedy wraca do składu ale dostaje ostrzeżenie o wystawieniu na listę transferową
2. Przygotowania przed sezonowe
- pierwsze 2 tygodnie ZAWSZE trenujemy kondycję i zero sparringów
- później 1 mecz tygodniowo o koncentracja WYŁĄCZNIE na zgraniu.
3. Rotacja składem
- każdy zawodnik pierwszego składu gra. Nie ma sytuacji, że ktoś grzeje ławę :)
- kiedy czeka mnie ważny mecz podstawowy skład odpoczywa jeden mecz przed spotkaniem - mają zachować świeżość :)
4. Motywacja
- asertywnie lub żarliwie mówię, że w nich wierzę + rozmowy indywidualne
- w przerwie głównie asertywnie każe im grac tak dalej albo nie odpuszczać (zależy od wyniku)

Efekty są takie, że rzadko kiedy mam poważniejsze wahania formy. Oczywiście na każdą pozycję mam dwóch piłkarzy i mogę sobie pozwolić na rotację składem. Generalnie nie da się uniknąć spadku formy, ale można zmniejszyć ryzyko :)

szkagar Partyzant

Gram Lechem Poznań z obecnie kosmicznym budżetem transferowym (ok 200 mln euro) i teoretycznie mógłbym kupić każdego zawodnika, ale uparcie trzymam się kilku reguł:

1. Kupuję maksymalnie 2-3 nowych zawodników, którzy mają poniżej 20 lat (oczywiście odpowiednio sprawdzeni wcześniej)
2. Nowi zawodnicy najpierw grają w rezerwach (sezon albo więcej). Zanim zagrają w pierwszym składzie muszą nauczyć się języka :P
3. Zawodnika do pierwszego składu kupuję tylko wtedy jeśli muszę (czyli kluczowy zawodnik odchodzi na emeryturę albo do innego klubu). Zazwyczaj pozwalam sobie na sprzedaż maksymalnie dwóch-trzech zawodników z szerokiego składu.
4. Często kontraktuję zawodników z Brazylii albo Argentyny zanim skończą 18 lat - cena nie jest wygórowana :) a można na nich nieźle zarobić, albo będą świetnym wzmocnieniem (przykład: kupiłem obrońcę za 500 tys euro a później stał się moim kluczowym obrońcą i nadal nim jest choć ma już ponad 30 lat :))

Dzięki temu utrzymuję zespół w zgraniu przez cały czas. Nie ma opcji, żeby skład mi się posypał lub stracił zgranie.

szkagar Partyzant

Kilka uwag gwoli reputacji i ceny zawodników:

1. Słowo wstępu - prowadzę Lecha Poznań 20 sezonów z rzędu i mam obecnie najsilniejszy klub na świecie ;)
2. Wartość zawodników znacząco mi wzrosła (10 krotnie!!!!) po wygraniu pierwszego trofeum Klubowych Mistrzów Świata (napastnik z wartości 1,5 miliona euro wskoczył na poziom 15 milionów). Obecnie mój najdroższy napastnik jest wart ok 40 milionów :)
3. Jeśli twoi piłkarze odnoszą sukcesy w swoich reprezentacjach to ich wartość także rośnie :)

Malciek Partyzant

[quote="KubaRuchaLaski"]Podajcie mi parę klubów które mają dużo kasy na transfery i na płace w FM2013,ogarnięty skład,znana liga w miarę,i nie kluby Real,Bayern,FC Barcelona tylko takie słabsze :D[/quote]

Boże jak ty trujesz dupe. Nie ma takiego klubu, czy zczaisz wreszcie bazę???? NIE MA KLUBU KTÓRY NIE JEST DOBRY I MA DUZO KASY NA TRANSFERY I NA PŁACE, BOŻE! Pytasz się 10 razy, 10 razy Ci ludzie odpowiadają, a ty masz ciągle problem, bo jak zaczniesz bez okienka to nie wzmocnisz składu. A istnieją jeszcze takie rzeczy jak WOLNI ZAWODNICY i DARMOWE TRANSFERY. Wystarczy poszukać.

[quote="Zywo16"]Witam. Szukam klubu z:
-kraju z dobrą ligą (Anglia, Włochy, Hiszpania, Holandia itp.)
-ma duży potencjał (taki żeby można było po 3-4 sezonach pograć w LE bądź LM)
-bardzo dobrą szkółkę i akademie (taka trochę maszynka do "produkowania" przyszłościowych zawodników)
-dobrą sytuacje finansową (jakiś ok budżet transferowy na start i w miarę dobry budżet płacowy)
-dobrą siatkę wyszukiwania juniorów (coś a'la FC Porto :P )[/quote]

Udinese, Fiorentina, Villareal, Sevilla, PSV, Valencia (po odejściu Mathieu, moze byc ciekawa kariera), Athletico Bilbao, Real Sociedad, Malaga. Lazio, Genoa
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution