Zespół rezerw

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.05.2010, 16:01    Pytanie
Ma ktoś pomysł jak zbudować silny zespół rezerw? W 2 i 3 sezonie miałem tam słabych grajków, a byli na pudle w tabeli, natomiast teraz przenoszę tam niepotrzebnych mi w pierwszej drużynie graczy (zazwyczaj tych starszych, w wieku 32+), ustawiam im że są zapleczem lub nie są potrzebni i grają strasznie słabo, a w dodatku sporo z nich ma pretensje, że nie gra w pierwszej drużynie.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
28.05.2010 16:09    #1
W rezerwach najlepiej grają młodzi, perspektywiczni, ponieważ chcą oni przebić się do pierwszej drużyny. Z taką taktyką moje rezerwy zawsze zajmują pierwsze miejsca. Musisz też im ustawić dobrą taktykę, skład i szkoleniowca.
Jesteśmy tu aby pomagać...

Szyna9 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
0
28.05.2010 17:18    #2
moja zasada na zespół rezerw to najlepszych kilku zawodników z drużyny juniorskiej co sezon. Grają w rezerwach max 3 sezony i albo ktoś się przebije przez te 3 lata do pierwszej drużyny albo wyjazd i rezerwy spisują się bardzo dobrze grając w 90 % wychowankami

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.05.2010 o godz. 17:19

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
28.05.2010 21:18    #3
Mój system jest prosty, od juniora do seniora gra się w moim klubie taktyką, która jest używana w pierwszym zespole. Podobnie jak przedmówcy uważam, że mieszanka młodych gniewnych z doświadczeniem wpłynie dobrze na rozwój tych pierwszych. Niemniej najlepiej nie wyrzucać tam wszystkich niepotrzebnych graczy, tylko od czasu do czasu przenieść do rezerw graczy, którzy nie grają w każdym meczu po 90 minut, głównie po to, żeby utrzymać ich kondycję i morale. A zwycięstwa wpadają...
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
29.05.2010 08:26    #4
Ja również gram na wszystkich szczeblach tą samą taktyką. Zespół rezerw prowadzi mój asystent, który ma motywowanie, wiedzę taktyczną i kierowanie zespołem na 20. Zawsze mam co najmniej kilku piłkarzy z pierwszej drużyny, którzy nie mieszczą się w składzie meczowym i są oni udostępnieni. Ponadto udostępniam wszystkich wracających po kontuzji + tych, którzy rzadko grają w pierwszej drużynie, żeby mogli odbudować kondycję. Z juniorami od 3 sezonów mam problem (mimo doskonałej bazy juniorskiej). W tym czasie dostałem zaledwie 3 przyzwoitych zawodników. Konkretnie 2 bramkarzy i prawego pomocnika (gram bez skrzydłowych). Zbytnio nie wzmocnili oni rezerw, zwłaszcza że mam nadmiar bramkarzy u siebie (2 klasowych, jeden bardzo dobry, 2 młodych perspektywicznych, trzeciego z wychowanków musiałem sprzedać, bo wcale nie grał).

Od dobrych dwóch sezonów nie kupuję też młodych piłkarzy z innych klubów, bo za szybko awansowałem do Premiership i ciągle muszę wzmacniać skład (w tej chwili brakuje mi jeszcze klasowego lewego obrońcy, ale nie pogardziłbym też dobrym środkowym obrońcą i napastnikiem), jako że mimo wysokiego budżetu co sezon jestem w stanie kupić maksymalnie 2 nowych graczy (a musiałem niemal cały skład po awansie wymienić). Na młodych nie starcza mi kasy, zwłaszcza że kluby chcą za nich astronomiczne kwoty. Nie to co na początku gry - mój czołowy napastnik kosztował mnie wtedy 1,5 mln, jego partner 325k, a rezerwowy 550k (tyle że to było dobre 5 sezonów temu).
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution