Spadająca reputacja Legii w FM2010

tosmielc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.05.2010, 11:52    Pytanie
Witam
Mam taki problem ,że prowadzę polski klub (Legie) 10 lat w FMie 2010. Mozna powiedziec ze odnoszę sukcesy, chociaz LM jeszcze nie wygralem ,a nie wygralem bo wciaz spada mi reputacja. Na poczatku bylo 6000 teraz jest 5115 co mnie ogromnie denerwuje bo coraz mniej zawodnikow chce ze mna podpisac kontrakt. U innych klubow sytuacja wyglada podobnie lechowi spadlo do 4793.Gram na latce 10.3

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 13.05.2010, 12:01

tosmielc Partyzant

0
16.05.2010 14:39    #20
[quote2=Pomstiborius]W takim razie jak wytłumaczysz fakt, że beniaminek angielskiej Championship ograł 2:0 Liverpool grający w niemal najsilniejszym składzie? Do tego dorzuć zajęcie 8 miejsca w lidze oraz 10 miejsca 2 lata później, w debiucie w Premiership? Przypadek? Chyba jednak nie. Ba, debiutancki sezon w Premiership był dla mnie lepszy niż kolejny (wróżono mi 15 miejsce, było 10, teraz wróżą mi 10, zarząd chce pucharów, a po 26 kolejkach jestem 13, większość sezonu spędziłem między 13 a 18 miejscem). I to mimo wyższej reputacji oraz silniejszego składu. Czyli reputacja jednak nie ma aż takiego wpływu.[/quote2]
Ej nikt nie mowi ,ze nie mozna wygrac slabszym z jakimis mocarzami(bo jaki sens miala by wtedy gra?,sam przed chwila z manchesterem wygralem :p) tylko ,ze grajac z klubem o duzo wyzszej reputacji masz pod gorke i to wcale nie dla tego ,ze masz gorszy sklad

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
16.05.2010 15:26    #21
[quote=tosmielc]Ej nikt nie mowi ,ze nie mozna wygrac slabszym z jakimis mocarzami(bo jaki sens miala by wtedy gra?,sam przed chwila z manchesterem wygralem :p) tylko ,ze grajac z klubem o duzo wyzszej reputacji masz pod gorke i to wcale nie dla tego ,ze masz gorszy sklad[/quote]

Ok, to dorzucę do tego fakt, że w 7 meczach z Liverpoolem 3 razy wygrałem i raz zremisowałem. W tym sezonie 2 razy zremisowałem z MC, raz z Arsenalem, pokonałem MU i Chelsea. Ponadto zaliczyłem wpadki z zespołami teoretycznie słabszymi (pod względem reputacji, prognoz i miejsca w tabeli). Ba, skazywane na pożarcie Q.P.R. wygrało w tym sezonie tylko 1 mecz (na 26 kolejek), goryczy porażki zaznała Chelsea. United przez większość sezonu błąkało się koło miejsca 13, dopiero zmiana trenera i kilka niezłych meczy poprawiło ich formę (8 miejsce obecnie). Mam szczerą nadzieję, że awansuję w tym sezonie do pucharów i będę mógł sprawdzić te "rewelacje" na arenie europejskich pucharów. W lidze angielskiej tego nie zauważyłem.

PS. Z czołówki ligi najniższe reputacje mają MC i Liverpool. W ciągu 4 sezonów City 2 razy wygrali ligę, Liverpool raz i obecnie są liderem ligi, wyprzedają właśnie "The Citizens". Z kolei West Ham (mimo relatywnie wysokiej reputacji) ostatnie 2 sezony zawalił.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

parachutes Młody aktywista

0
16.05.2010 19:39    #22
[quote=tosmielc]parachute
Przede wszystkim reputacja ligi.Za zwyciestwo w LM mistrzow dostajesz 900 ptk repuatacji za gre w finale chyba 500. To ze na reputacje nie wplywaja wyniki jako takie jestem pewien, gdyz w obecnym sezonie doszedlem do 1/2 LM a moja reputacja dalej jest nie wiele ponad 5000(i pewnie jeszcze spadnie) To, ze repuacja spada regularnie klubom jest spowodowane jak rozumiem tym ,zeby nie po jakims czasie nie bylo nadmiaru klubow z reputacja swiatowa. Reputacja oddzialowuje na wyniki chociazby w taki sposob,ze jak grasz z zespolem o duzo wiekszej reputacji to masz napisane "kibice pogrążeni w czarnej rozpaczy" czy cos podobnego, typy bukmacherów też nie są korzystne dla twojej drużyny.[/quote]
No ja gram Łęczną (jakby ktoś jeszcze nie wiedział :)) i po dojściu do ćwierćfinału LE i dobrych wynikach w lidze jestem na 4 miejscu według reputacji w Ekstraklasie (za Legią, Wisłą, Lechem - kolejności nie pamiętam). Dobrze, że tak wolno wzrasta reputacja. Duża daje przede wszystkim tyle, że mogę lepszych piłkarzy zatrudniać. Wcześniej mogłem tylko Polaków, Afrykanów i mieszkańców Ameryki Południowej. Teraz prawie wszystkie kraje europejskie (Niemcy, Hiszpanie, Francuzi i Włosi się jeszcze bronią). Ale chyba nic nowego do tematu nie wnoszę, więc wyłączam się z dyskusji. Dobre by było opracowanie jak zmienia się reputacja - np. ile za wygrany mecz, ile za awans w LM itd.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

pzremko Partyzant

0
24.05.2010 23:08    #23
Odświeżając temat :
Z ciekawości obserwowałem reputacje na przełomie 1 sezonu i też myślę, że reputacja nie wzrasta w polskiej lidze a wręcz spada. Oczywiście chodzi o te 3 większe kluby. W moim Lechu po zdobyciu potrójnej korony w Polsce i odpadnięciu z grupy LM ale też dojsciu do 1/4 LE reputacja spadła o ok.30 punktów. Przez to coraz więcej zawodników woła o chęć odejścia z klubu. I naprawde ciężko w takiej sytuacji zwyciężyć w LM czy LE.
W 2008 chyba nie spadał reputacja bo coraz lepsi zawodnicy chcieli przychodzic do mojego Lecha, a w 10 mimo sukcesów spada.
Zauważyłem, że forumowicze chcieliby rosnącej reputacji ligi. Ja myślę, że należy najpierw dopracować kwestię reputacji klubu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution