ODDAJCIE PIENIĄDZE!

fab Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.07.2007, 00:45    Pytanie
Mam pytanie... W pierwszym sezonie (Arsenal Londyn) dostałem koło 15 mln F na transfery. Sprzedałem paru graczy, kilku kupiłem i wyszedłem na + zarabiając jeszcze na tych transakcjach, dzięki czemu miałem na koncie 21 mln F. Gdy sezon dobiegał ku końcowi otrzymałem ofertę przedłużenia kontraktu z klubem. Bardzo się ucieszyłem, gdy zobaczyłem, że jest w nim napisane: fundusze na transfery: 15,5 mln F. Z wielką radością i entuzjazmem podszedłem do końca sezonu. Odpocząłem równy tydzień [urlop] i wróciłem do przygotowań przedsezonowych [lipiec + sierpień = mecze towarzyskie + turnieje]. Z myślą o posiadaniu 36,5 mln F otworzyłem panel transferów i zorientowałem się ile kosztuje Robinho. 23 mln F - nie jest złą kwotą jak za niego. Pomyślałem - KUPUJĘ GO! Z przyzwyczajenia zerknąłem na dół okna, na ilość pieniędzy dostępnych na transfery. Szybkim wzrokiem połączonym z myślą o 36,5 mln F na koncie, otrzeźwiła mnie zaskakująca suma 15,5 mln F - czyli tyle ile miałem w kontrakcie. Byłem jakby to skromnie ująć wściekły - ucierpiało pudełko od FM - ach twarda pięść... - na zarząd. Gdzie są moje pieniądze z poprzedniego sezonu? 21 mln F poszło w kosmos? Ulotniło się? Dlaczego pieniądze się nie zsumowały i nie przystąpiłem do nowego sezonu z kwotą 36,5 mln F? Mój kolega od paru sezonów gra bez ruszania pieniędzy [transfery tylko darmowe - wolny transfer] i pieniądze sumują mu się sezon po sezonie [uzbierał ok. 120 mln F]. Dlaczego tak się dzieje? Czy zrobiłem coś źle? Powinienem coś zaznaczyć w kontrakcie? Dlaczego pieniądze transferowe z poprzedniego sezonu przepadły? Może mi ktoś to wyjaśnić?

Pozdrawiam

PS.
Gram drugi sezon [minęło mi 16 dni lipca, a ja z kwotą 15,5 mln F nie mogę kupić wielu potrzebnych mi zawodników] Arsenalem. Mam update 7.0.2 i skin Hellenic2007.

BoHuN Młody aktywista

0
24.07.2007 13:40    #10
jesli sprzedajesz w ratach to co miesiac twoja klubowa kase zasila kwota z raty transferu... wychodzi na to samo ylko ze tu kase dostajesz odrazu a tak to w ratach co miesiac jakis tam procent... a dostajesz tyle samo...

Bartez Przodownik pracy

0
24.07.2007 14:49    #11
Czasem lepiej sprzedać gościa za np 15M w ratach, o ile chce się go sprzedać, bo przeważnie chętny klub właśnie taką propozycję składa. Ja tak robię, ale nie przyjmuję takiej oferty w pierwotnym krztałcie, tylko zmniejszam nieco raty, a podwyższam kwotę płaconą od razu. i jest Git.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution