Mam kilka pytań!!!

Ciartur Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.06.2007, 21:17    Pytanie
NO sorry że to piszę ale zgubiłem poradnik (oryginalny) i niewiem jakie umiejętności są dobre dla różnych pozycji!
Co się z tym wiążę nie wiem jakie umiejętności wytrenować danej pozycji!
Proszę o pomoc jeśli mógłby ktoś napisać najważniejsze artybuty dla BR,OŚ,OL,OP,LB,DP,DPP,DPL,PL*,PP*,PŚ,OPŚ,OPL*,OPP*,N
*skrzydłowi
Proszę jescze raz niech ktoś napisze lub przynajmniej odkseruje stronę poradnika i i mi przyśle na,błagam
PS
Nigdzie nie mogłem tego znaleźdź mimo iż cały dzień szukałem :/

Ciartur Młody aktywista

0
10.06.2007 21:19    #1
Zapomniałem o drugim pytaniu. Od czego bardziej zależy skuteczność treningu?
Od programu czy od przypisanych trenerów?
Z góry dzięki za odpowiedź :D

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
10.06.2007 21:36    #2
Poszukaj dobrze tego poradnika, polecam sprzątanie pod biurkiem. Można znaleźć wiele wartościowych rzeczy. x]

Gumierpool Młody aktywista

0
10.06.2007 21:38    #3
środkowy obrońca - krycie, odbiór, siła, koncentracja, determinacja, ewentualnie gra głową, skoczność i waleczność.

boczni obrońcy - odbiór, szybkość, przyspieszenie, koncentracja, dobrze by było, aby miał wysokie atrybuty waleczności, dryblingu i dośrodkowań.

defensywny pomocnik - odbiór, krycie, waleczność, determinacja, koncentracja, jeśli stosujesz wyższą szkołę jazdy to jeszcze podania i technika.

skrzydłowi - szybkość, technika, drybling, przyspieszenie, dośrodkowania, fajnie by było jakby waleczność.

ofensywny pomocnik - kreatywność, podania, technika, drybling, waleczność, czasami wykończenie.

napastnik - skuteczność, technika, jeśli szukasz typowego odgrywającego to jeszcze siła, gra głową, skoczność, a jeśli takiego typowego sępa lub walczaka to szybkość, przyspieszenie, waleczność.

Czasami nie rozumiem tego typu pytań. Po co grać w FM-a skoro się nie zna na piłce? Przecież ta gra jest bardzo dokładnym odzwierciedleniem rzeczywistości, więc jeśli ktoś ma pojęcie o futbolu i ogląda mecze to powinien bez problemu wiedzieć czym charakteryzują się poszczególne pozycje.

Mimo wszystko pozdrawiam i życzę powodzenia.

Użytkownik uznał post za pomocny

Gumierpool Młody aktywista

0
10.06.2007 21:42    #4
A co zaś do treningu to nawet najlepsi fachowcy nic nie wskórają jeśli źle ustawisz proporcje treningu. Dlatego wg mnie ważniejsze jest Twoje ustawienie programu treningowego.

Ciartur Młody aktywista

0
10.06.2007 21:43    #5
Ja oglądam każdy mecz który jest w TV! Tylko w FM trochę jednak jest inaczej choć jak na grę jest bardzo realistyczny! I ogólnie interesuje się futbolem!
ale mimo wyszystko dziex! :D

potteromaniak Młody aktywista

0
10.06.2007 21:44    #6
Podane informacji wzialem z tabelki z instrukcji dolaczonej do gry do FM 2007. Mam nadzieje ze pomoglem :)

Bramkarz - chwytanie/refleks (trenuj umiejetnosci bramk. i taktyke)
O P/L - Odbior/ Wytrzymalosc (ode mnie dodaje dosrodkowania)
OŚ - Odbior/gra glowa/ ustawianie sie/ skocznosc
P P/L - Podania/ Dośrodkowania/ Szybkość
DPŚ - Odbior/ Wytrzymalosc/ Pracowitosc
PŚ - Podania/ Wytrzymalosc/ Pracowitosc/ Skocznosc
P/ OP P/L (Skrzydlowy) - Szybkosc/ Dosrodkowania/ Drybling
OPŚ - Kreatywnosc/ Decyzje/ Podania
N P/L/Ś (Napastnik) - Wykanczanie akcji/ Szybkosc (ode mnie gra glowa)
WN (Wysuniety Napastnik) - Wykanczanie akcji/ Gra glowa

sajens Partyzant

0
11.06.2007 09:48    #7
Uzupełnię wypowiedż potteromaniaka, u napstników ważna jest kreatywność oraz opanowanie. U środkowych obrońców zapomniał o kryciu. Do PŚ gra z pierwszej piłki. U skrzydłowych jeszcze podania i gra z pierwszej piłki. U OP także gra z pierwszej piłi, jeszcze drybling i niezłe wykańczanie akcji.

To wszystko pisałem z głowy, nie z poradnika.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution