Scouci, a zarząd

Gumierpool Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.06.2007, 10:46    Pytanie
Problem prosty, lecz w swej prostocie... bardzo uporczywy.

Załóżmy, że gram klubem X i swoją politykę transferową - jak prawie zawsze - opieram na szeroko rozwiniętej siatce scoutów. Tylko jest problem - zarząd ogranicza mi liczbę zatrudnianych scoutów do dajmy na to 6. I co z tym fantem zrobić?

W prośbach do zarządu nie ma takiej opcji, więc odpada.

Gdy podpisuję nowy kontrakt punktu odnośnie tej sprawy również nie ma, więc też pudło.

Oczywiście raz czy dwa udało mi się szczęśliwie to obejść i zatrudnić o jednego scouta więcej, lecz ciekawi mnie jaki jest uniwersalny sposób, aby zarząd nie miał nic przeciwko temu, że chce zakontraktować 15 scoutów?

Wydatnie by mi to pomogło. Z góry dziękuje.

sachen Młody aktywista

0
09.06.2007 10:50    #1
może twój klub jest zbyt ubogi żeby sobie na to pozwolić. nie ma chyba innego sposobu niż zatrudnienie 1 lub 2 skautów więcej niż zarząd sugeruje :/

pavlov99 Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.06.2007 10:58    #2
To zależy od repuacji i finansów klubu. Im klub bardziej znany i bogatszy tym więcej będziesz mógł zatrudnic scoutów.

kyczy7 Przodownik pracy

0
09.06.2007 12:08    #3
spójrz na Pogoń Szczecin :P heheh ... niby duzo ma tych brazylijczyków ale wszyscy marni oj marni :P i gdyby zarzad pozwolił Ci zatrudnić wiecej scautów to spotkało by Cie cos podobnego jak Pogoń. Nie miałbys finansów z klubowej kasy i Twoi scauci nie mogli by sie rozwinąć ... a wiec zleży to od sytuacji finasowej , reputacji klubu ( jedno z drugim sie równowży )

0
09.06.2007 12:30    #4
Tak, tak, wiem. Im lepszy klub, tym większe możliwości w tej - i nie tylko - kwestii, lecz to nie rozwiązuje sprawy.

Spójrzcie na taką Chelsea. Środki nieograniczone, a jednak tam również jest maksymalna ilość zatrudnianych scoutów (bodajże 12).

[quote="krzyczy7"]spójrz na Pogoń Szczecin :P heheh ... niby duzo ma tych brazylijczyków ale wszyscy marni oj marni :P i gdyby zarzad pozwolił Ci zatrudnić wiecej scautów to spotkało by Cie cos podobnego jak Pogoń.[/quote]

Nie za bardzo rozumiem aluzje. Czy wg Ciebie scouci wysyłani są tylko do Brazylii? Ależ oczywiście, że nie. Przeszukiwana jest bardzo duża liczba krajów czy regionów do czego potrzeba sporej liczby pracowników. Niestety FM to uniemożliwia stawiając barierę w postaci tej liczby.

Poza tym gram Ajaxem - tam 'scoutingowa' polityka transferowa jest najbardziej adekwatna, a nawiasem mówiąc to jest fajna odskocznia od Zniczów Pruszków i innych Górników Polkowic - gdzie przecież pieniędzy nie brakuje (na początku budżet wynosił 6 mln, później wzrósł - po "znacznej poprawie finansów klubu" - do 24 mln), więc w jakim celu zarząd ogranicza liczbę scoutów? Chyba nie po to, by oszczędzać?

kyczy7 Przodownik pracy

0
09.06.2007 15:06    #5
chodziło mi o to ze POGOŃ nie ma kasy na dobrych scautów i zatrudnia jakis badziewnych ludzi którzy nawet swoich "lichych" umiejetności nie moga rozwinąć. Szukaja jakiś talentow a odnajduja samych przestarzałych albo młodych lecz nie nadajacych sie do gry ludzi. Wiem ze scauci nie sa wysyłani tylko do Brazyli ale akurat Pogoń ma takie plany ze wlasnie tam szukaja "talentów" ( :P ) ... powinienes zrozumiec o co mi chodzi a jak nie to nie wiem jak juz inaczej mam Ci to wytłumaczyć :) ..

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.06.2007 15:07    #6
Wiesz, w FM'ie niektórzy Brazylijczycy z pogoni są nieżli min. Mineiro...

kyczy7 Przodownik pracy

0
09.06.2007 15:34    #7
dobrze powiedziany : " NIEKTÓRZY " :P bo wiekszość to cieniasy nie znajace pojecia : FUTBOL ... jeden na 15 sie trafi dobry wiec nie mówmy tu o dobrej polityce transferowej ( w tym scautów )

kyczy7 Przodownik pracy

0
09.06.2007 16:56    #8
Gumierpool i jak coś to KYCZY ... jakbym nie był Reakcjonista to tez bym Cie jakos nazwał ale ze mam taki status to nie bede tego robił bo to grozi banem ... i mysle ze napisałes to specjalnie a istanieje zasada ze jest zakaz wyzywania ... wiec powstrzymaj sie Gumierpoolu :P

0
09.06.2007 19:45    #9
O rzesz w mordę, przepraszam to nie było specjalnie. Naprawdę.

Tak jest jak ktoś czyta szybko. Najpierw spojrzysz na pierwsze literki, a później już się słowa domyślasz. Mój błąd Kyczy.

I nie widzę powodu, abym zrobił to specjalnie, niby po co? Przecież nawet się nie znamy, nic do Ciebie nie mam, jestem tu w zasadzie nowy i w tych statusach też jeszcze muszę się ogarnąć, więc trudno mi zrozumieć Twoje oskarżenia jakoby miałbym przekręcić Twojego nicka specjalnie. Mniejsza z tym, to nie jest miejsce na takie pogaduszki.

To teraz już wiem o co Ci chodzi. Po prostu nie zaglądałem nigdy do sztabu szkoleniowego Pogoni i nie wiem ilu oni mają scoutów, więc z początku nie zajarzyłem o co chodzi.

A FM-ie, zaiste, Pogoń spisuję się bardzo przyzwoicie. Bardzo mocno obsadzone mają przede wszystkim skrzydła i napad, a wygrać z nimi to nie taka łatwa sprawa.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution