Pytanie dotyczące transferów... (podbijanie ceny)

szypon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.05.2007, 20:01    Pytanie
Witam.

Zastanawiam się jak można wynegocjować godziwą cenę za piłkarza (czyt. wyższą niż podana wartość danego zawodnika). Gdy objąłem Newcastle Utd, sprzedałem N'Zogbię bodajże tylko za 5mln funtów, choć jestem pewien że można było go sprzedać drożej. Negocjace trwały zbyt długo (prawie 5 tygodni!). Przez to przewlekłe czekanie na oferty Midlesbourgh i Chelsea nie mogłem kupić żadnego wartościowego piłkarza, bo nie miałem funduszy. Jak zrobić żeby to wszystko trwało krócej i jak umiejętnie podbijać cenę? Gnębi mnie to... wiem że niektórzy z was potrafią to robić dlatego zwraca się do was z tym pytaniem.
Teraz wystawiłem na listę Shola Ameobi (wyceniany na 6mln), jednak jedyną ofertą było ok. 3,2 mln funtów. Odrzuciłem ją stwierdzając że oczekuję wyższej oferty... i nic się nie dzieje, nikt się nie interesuje tym graczem...

I jeszcze jedno: jak robić w drugą stronę? tzn. jak taniej kupować piłkarzy?

PS. Stworzyłem nowy temat bo nie znalazłem na suflerze nic konkretnego.

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.05.2007 20:05    #1
To zależy od tego, czy jakiś klub jest w ogóle zainteresowany danym piłkarzem. Jeśli masz kilku chętnych na N'Zogbię możesz od razu zaproponować cenę równą jego wartości, a potem stopniowo podbijać (tylko bez przesady!). Jeśli natomiast nie ma nikogo chętnego na Twojego zawodnika, możesz wystawić go na listę i zaoferować niską cenę; poczekać aż pojawią się chętni i podbijać stawkę. Może nie gwarantuje to sukcesu, ale wydaje mi się, że to najlepszy sposób.

Użytkownik uznał post za pomocny

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
11.05.2007 20:05    #2
Taniej piłkarzy kupować się nie da [chyba, że użyjesz edytora]. A co do sprzedawania graczy drożej to jeśli interesuje się nim kilka klubów to po prostu podbijasz cenę o kilkaset tysięcy i liczysz, że ktoś się skusi. Jednak jeśli interesuje się grajkiem tylko jeden lub dwa kluby to ceny raczej nie podbijesz.

robinho09 Młody aktywista

0
11.05.2007 20:06    #3
Może trzeba oferować cenę i zaznaczyć opcje "Nie do negocjacji". Wtedy może klub zgodzi sie na proponowaną przez Ciebie cene.

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.05.2007 20:07    #4
Acha, a co do kupowania graczy, to nie ma określonego sposaobu, możesz jedynie sprawdzić w Genie Scoucie, jaka jest najniższa kwota, którą zaakceptuje dany klub.

wisniczanin Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.05.2007 20:08    #5
popieram tz sprzedalem tak goscia wartego 3 mln za 5 mln pomimo ze gralem w rosji,
najtaniej kupowac tych ktorych nikt oprocz ciebie nie chce, najlepiej nie dawac wtedy zapytania, bo dobry dyrektor odrazu wywinduje cene, rywale zainteresuja sie zawodnikime i zapewne go stracisz

0
11.05.2007 20:09    #6
sora za 2 posta
stracisz - kupia go przed toba
i ten post tyczy sie tylko w miare dobrych grajkow

0
11.05.2007 20:11    #7
sora za juz 3 posta z rzedu ale skojarzylem sobie kolejne piekne wyjscie.
gdy potencjalnemu celowi transferowemu konczy sie kontrakt, a nikt chwilowo nie jest nim zainteresowny, kazesz im decydowac szybko i dajesz nienegocjowalne placac okolo polowy wartosci pilkarza. dobrze sie to sprawdza przy mniej znanych zawodnikach

szypon Partyzant

0
11.05.2007 20:14    #8
Ok, jeszcze jedno: co trzeba zrobić aby podbić cenę? jak jest zainteresowanych więcej klubów to akceptować oferty? Odrzucać? bo właśnie z tym mam największy poblem. Nie wiem co robić ...

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
11.05.2007 20:18    #9
Poczekaj dopóki nie minie termin odpowiedzi i jeśli do tego czasu nie bedzie lepszych ofert to zaakceptuj tą, lub zwiększ proponowaną cenę, ale bez przesady, bo możliwe, że klub się na nią nie zgodzi. [Więc zachowja umiar :)]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution