Dnipro Czerkasy

pundu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.04.2007, 12:29    Pytanie
Na początek Witam, bo jestem tu nowy, choć w FMa gram już kilka lat. Mam FM2007 z ostatnią łatką, mam kilka pytań i liczę na waszą pomoc. Gram w lidze ukraińskiej, klub Dnipro Czerkasy, idzie mi dość dobrze jak na moje dotychczasowe osiągnięcia w grze dlatego liczę na Waszą pomoc. Otóż
1. W trakcie okna transferowego, inne kluby w kółko proponują mi piłkarzy, nawet jak razy tych samych, można jakoś dać do zrozumienia, że jak będę chciał piłkarza to sam sie zgłoszę?
2. W każdym meczu notowania bukmacherów są 1-50, że wygram, chociaż po 15 kolejkach jestem szósty, to nawet jak gram z kimś z dołu to tamci są zdecydowanymi faworytami i ja mam liczyć na cud. Czy to jakiś błąd w grze?
3. Mam problem z graniem przeciw taktyce 442, nie bardzo wiem jak efektywnie wyłączyć grę skrzydłami przeciwnika, nie tracąc przy tym siły ofensywnej.
4. Nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi czy gracie na widoku 2D, czy w trybie tekstowym. Ja aktualnie gram na widoku 2D bo to dużo przyjemniejsze, ale wcześniej grając innymi klubami, często zmieniałem tryb na tekstowy jak mi nie szło i nie miałem już pomysłu , moim zdaniem czasem pomaga
5. Czy FM2007 uczy się taktyki mojej i czy przy grze nie zmienioną taktyką lub podobną przez kilka meczy może wystawić taką antytaktykę, że nie mam szans. Podobno w CM 03/04 tak było. I jestem w skłonny w to uwierzyć, bo często odczuwałem ten syndrom. Objawiało sie dużą liczbą sytuacji i bliską zeru skutecznością, tu wracam do poprzenidego pytania, bo mam wrażenie, że grając w trybie 2D można tego uniknąć

Będę wdzięczny za Wasze rady, pozdrawiam.

Sufler to nigdy nie było, nie jest i nie będzie forum. Proszę, abyś o tym zawsze pamiętał. Pozdrawiam.
dop. Grzechoo

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
08.04.2007 12:37    #1
1. wydaje mi sie ze nie mozna aczkolwiek nie spotkalem sie z taka sytuacja ale skoro jestes zainteresowany takim graczem o moze po prostu zaakceptuj oferte danego klubu?
2.mysle ze przed sezonu byles kandydatem do spadku i buki w Ciebie nie wierza ale to sie zmieni ja gram Tottenhamem i jest to najlepsza druzyna w Anglii w mojej grze i teraz nawet jak gram z Chelsea czy MU to jestem faworytem :P potrzeba czasu i dobrych wynikow oczywiscie :))
3. moze probuj cos z podwajaniem krycia ? zainwestuj tez w szybkich bocznych obroncow x]
4.mnie sie wydaje ze to nie ma wplywu na gre ja gram na textowym i jest ok. pamietam np. za czasow gry w CM 03/04 gdy przegrywalem zmienialem... skina i stzelalem bramki :D po prostu masz takie wrazenie ale to raczej na pewno nie ma wplywu na gre x]
5.he he no to jest ciekawe ale podobnie jak w pkt 4 - moze Ci sie to wydawac chociaz nie wiem :D :P

milej gry x]

giersik Przodownik pracy

0
08.04.2007 15:35    #2
1. Nie można. Jeśli klub chce sprzedać niepotrzebnego zawodnika, to będzie ci proponował go za grosze. Po jakimś czasie, jak nie znajdzie się kupiec, to zawodnik zostanie zwolniony z kontraktu.
2. Nie jest to błąd. Przed sezonem byłeś stawiany na straconej pozycji. Jeśli dalej będziesz wygrywał, to twoje notowania u bukmacherów będą lepsze.
3. To jest twój problem. Nie znam twoich zawodników, twojej taktyki.
4. 2D zdecydowanie lepsze.
5. Wydaje ci się :)

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
08.04.2007 15:47    #3
1. Nisetety nie.
2. Nie, to nie błąd. Widocznie masz słaby [przynajmniej na papierze] zespół i to dlatego.
3. Może zmień nieco taktykę. Nie atakuj tylko skrzydłami, mlecz także środkiem.
4. 2D jest klasyczne dla FMa, mnie tam pasuje.
5. FM na pewnno nie uczy się taktyki. Czasem można mieć takie złudzenie, że rozszyfrował naszą, ale tak nie jest.
P:)

pundu Partyzant

0
08.04.2007 17:01    #4
3. Gram 4 obrońcami w linii, 1 defensywny pomocnik przed nimi, 3 pomocników (skrzydła i środek), jeśli chodzi o atak to różnie, albo ofensywny pomocni i napasatnik, albo 2 napstników. I właśnie nie wiem, może źle ustawiam krycie, ale zazwyczaj jak przeciwik gra ofensywnym 442 to ze skrzydel tylko śmigają dośrodkowania i mnie to denerwuje, wolałbym wcześniej te akcje przerywać.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution