Kryzys formy(przez puchary?)

dscorp Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.03.2007, 01:33    Pytanie
W poprzednim sezonie zająłem w lidze 2 miejsce(gram Litexem Łowecz) wszystko szło pięknie ładnie. Nowy sezon, mecze sparingowe wygrane wszystkie... zaczęła się liga, zaraz potem puchary... iii wszystko runęło... aktualnie po 13 kolejkach jestem na 12 miejscu w tabeli, z pucharów odpadłem dawno (Chelsea w LM i Standard w UEFA). Próbowałem wszystkiego... rotacji w składzie, dawania szansy młodzikom nawet zebranie zespołu i zmiana muzyki słuchanej podczas gry guzik dała... morale są w fatalnym stanie. Wytłumaczcie mi dlaczego tak jest, że gdy drużyna gra w pucharach, ma tak ogromne problemy w lidze... i jak to sie dzieje, że zespół w jednym sezonie walczy o mistrzostwo a potem bez wyraźnych przyczyn i błędów(jak sądzę) z mojej strony nagle zaczyna grać beznadziejnie... mecze które powinienem wygrywać(Conegliano German-Litex) remisuje 0:0 oddając 22 strzały na bramkę rywala, a mecze "na styku" kończą remisem, bądź porażką... 2 z trzech zwycięstw jakie udało mi się odnieśc to gole na 1:0 w ostatnich minutach, gdy w przerwie dałem swobodę taktyczną nieograniczoną... czy to w takim razie kwestia słabej taktyki... Nie zmieniałem jej poniewaz z tego co wiem, zmiany taktyki źle wpływają na zespół a w poprzednim sezonie tą taktyką osiągnąłem świetny rezultat bynajmniej... Doradźcie coś...bo rozwalę coś w domu jak dalej tak będzie ;p Czy jest jeszcze szansa wydźwignąć zespół z kryzysu, czy w takiej sytuacji raczej powinienem rozglądać sie za nowym pracodawcą? PozDrawiam

Stryju Młody aktywista

0
25.03.2007 05:57    #1
Nie sądzę że to winna pucharów :P może masz za dużo zawodników bo na tym screenie widać ich ponad 20 :P albo masz jakiś wielki kryzys formy ;)

sm1leY Młody aktywista

0
25.03.2007 08:19    #2
Jak patrze na twoja taktyke to jest zbyt ofensywna...
Zagraj normalne 4-4-2 i gra przy przeciwniku czesto , odbior agresywny i zaznaczone kontrataki. Ja gram taka takta i jakiejs znaczacej obnizki formy zespolu jeszcze nie mialem...

Użytkownik uznał post za pomocny

Rem-8 Wywrotowiec

Grupa: Moderator
0
25.03.2007 08:40    #3
Ja też tak mam i na to samo się ludzie skarżą na forum, że bez przyczyny nagle przychodzi załamanie formy. Podobno patch 7.0.1 miał to trochę wyeliminować. Gram teraz na 7.0.2 i pewnie niedługo spróbuję co z tego wyszło.
"Hey kids rock and roll, nobody tells you where to go"

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
25.03.2007 09:45    #4
Poczekaj, kilka meczów, a zobaczysz, że kryzys minie. Tak się często zdarza. Obecnie trenuje Tottenham Hotspur i po pierwszych 11 meczach w sezonie zdobyłem 7 punktów [1 zwycięstwo i 4 remisy], miałem 16 pozycję w tabeli, potem szło coraz lepiej [m. in. z Chelsea wygrałem 2-1]. Obecnie nie ma już śladów kryzysu, jestem 5 w tabeli i wygrywam sporo meczy. Możesz delikatnie zmienić taktykę [kreatywność bardziej nieograniczon, wysuń troszkę obronę Zobaczysz, że kryzys minie. P:)

Dominquez Młody aktywista

0
25.03.2007 09:46    #5
zmniejsz ilosc zawodnikow pierwszego skladu , zmieni taktyke na jakas 4-4-2 , na wyjezdzie graj z kontrataku , a jezeli masz kllopoty z atakiem wez do pierwszego skladu napastnik ktory strzela gole w rezerwach albo sciagnij doswiadczonego napastnik (starego) z wolnego transferu

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
25.03.2007 11:25    #6
Zawsze graj z kontrataku zmień tą taktykę, bo ona raczej zwycięstw Ci nie przyniesie, staraj się stosować rotację w składzie:)

Yodassss Młody aktywista

0
25.03.2007 11:25    #7
Jak dla mnie, to będzie tak:

- Zbyt duża ilość zawodników - ja mam w składzie 21, wszyscy się lubią, zgranie stoi na wysokim poziomie. Jeśli masz ich zbyt dużo, jest ryzyko konfliktów, załamań psychicznych z powodu zbyt wielkiej konkurencji itp. Dlatego sprzedaj większość zawodników, zostaw sobie około dwóch na jedną pozycję.

- Taktyka - Nie jest wcale wielce ofensywna. Mimo to, radziłbym cofnąć środkowego pomocnika do defensywnego (bardzo pomaga w obronie, jeśli jest dobry), zaś jednego z ofensywnych pomocników (tego ze strzałką) wysunąć na napastnika. Uzyskasz taktykę 4-1-2-1-2 lub po prostu 4-4-2 z DP i OP Ś. Moim zdaniem, lepszej taktyki nie ma.

Moim zdaniem to te dwa czynniki świadczą o domniemanym kryzysie formy. Głównie oczywiście zawodnicy. Puchary nie mają nic do rzeczy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution