irytacja siega granic...

geo.adi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.03.2007, 21:50    Pytanie
szlag mnie trafia kiedy to w kolejnym meczu w lidze (serie a, gram palermo, pierwszy sezon) udaje mi sie zagrac tylko na remis... >:| mam 28 meczy w tym 12 remisow i 5 porazek... zajmuje 8 miejsce co jest zdecydoawnie ponizej moich oczekiwan... jednak nie to jest najgorsze. sklad mam calkiem niezly (kilka drobnych modyfikacji wzgledem startu - matusiak, Guzman i tudor z juve + cristian zapata i iaquinta w zimowym oknie transferowym) a zdarzaja mi sie przegrane w granicach 3:0 z ostatnia druzyna w tabeli!!! mecz wczesniej wygrywam w p. uefa z leverkusen w dwumeczu 4:2 (2 x 2:1) i remisuje bezbramkowo z interem ktory gromi wszystkich jak leci... skad takie wachania formy?! nie wiem czy problem jest w grze czy moim stylu gry (gram na zmiane 4-5-1_def i 4-4-2_atak)? jesli macie jakies porady to bede bardzo wdzieczny. choc gram w cm'a i fm'a od wersji
cm 98 to ciagle nie moge wypracowac sobie dobrej taktyki. nie mowie o uniwersalnej na wszystkich, ale na kiepskie druzyny by sie cos przydalo...
pomocy :(

pablito565 Młody aktywista

0
15.03.2007 21:53    #1
czesto zmieniach taktyke ?? staraj sie nie zmieniac i moze troche zmniejsz ociążenia na treningach pozwalaj grac młodziką po 17/18 lat!! wtedy starsi bd czuli presie i bd lepiej grać:D

Użytkownik uznał post za pomocny

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
15.03.2007 21:57    #2
graj jedna taksa.poza tym twoi zawodnicy jesli sa mlodzi to nic dziwnego ze maja wahania formy.mlody wiek ma to do siebie ze jest nie rowna forma nawet u najwiekszych gwiazd np.messi.nie graj zbyt otwaxie nawez z outsaiderem bo pojdzie jedna kontra i po meczu.mozesz grac bardzo ofensywnie ale t odopiero w drugiej polowie gdy wynik cie nie zadowala a gdy jest zadowalajacy to graj defensywniej.i nie mozesz co okienko wymieniac pol skladu.kupuj gdzies 1-2 zawodnikow(wzmocnienia)i kilkku(do druzyny mlodziezowej).

mkanius Przodownik pracy

0
15.03.2007 22:00    #3
moze porostu taktyka twojego przeciwnika jest dobrą taktyką na twój skład albo pogoda lub jeszcze brak motywacji tak mi sie tez zdarzało

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
15.03.2007 22:00    #4
Nie zmieniaj taktyki co chwila, to źle wpływa na zgranie, polecam system 4-1-3-2, działa z silnymi i słabymi przeciwnikami, staraj sie chwalić zawodników po dobrych meczach, gdy prowadzisz to w końcówce graj na czas, przed meczem życz szczęścia zawodnikom, to działa najlepiej.

geo.adi Partyzant

0
15.03.2007 22:20    #5
4-4-2 gram ze slabszym przeciwnikiem a 4-5-1 z mocniejszym. generalnie skutkuje. regula jest to ze jak nie trace bramki to nie moge tez strzelic. jak strace bramke to chlopaki strzelaja wyrownanie a czesto i zwyciezkie gole padaja.
co do tranferow, to zazwyczaj mam trafione. a kupuje tylko jak musze (prezes sprzedal mi barzagliego do chelsea za 17,5 mln Euro to kupilem c. zapate), bo mam dluga kontuzje albo kogos sprzedam. staram sie tez wyporzyczac (malo placisz i masz jeszcze korzysci).
co do obciazen treningowych to przetestuje, dzieki pablito565!!! :)

taktyke 4-1-3-2 testowalem w silnych i slabych klubach zarowno na silnych i slabych i jak do tej pory najlepsze wyniki osiagam grajac 4-4-2 z dwoma def. pomocnikami i skrzydlowymi. w fm05 gralem jeden sezon nowatorsko. 4-4-2 - dwaj srodkowi pom. ustawieni defensywnie a skrajni pomocnicy ustawienie nie jako skrzydlowi tylko jako ofensywna pomoc - efekt - siali spustoszenie w szeregach obronnych. niestety cos sie posypalo po pierwszym sezonie i dalej nie dzialalo :(
zaczalem sie przekonywac od niedawna do taktyki 4-5-1 z dwoma defensywnymi i jednym ofensywnym na srodku + skrzydlowi. skuteczne na mocne teamy...

taktyka jest moim mniejszym zmartwieniem, bardziej sie martwie o wahania formy... moze zmiejszenie obciazen pomoze...

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
16.03.2007 07:37    #6
Przeprowadzaj rotację w składzie [zawodnicy mogą być zmęczeni, nie mieć powdu do starania się, walki, gdyż ciągle gra ten sam/ podobny skład]. Możesz zakupić np. Freddy Adu, Celsinho- znakomici zawodnicy. Urozmaicaj rozmowy motywacyjne.
Mecz:
Dom: Teraz na luzie / Dla kibiców.
Wyjazd: Jesteście w stanie wygrać/ życz szczęścia.
Co do taktyki to polecam 4-4-2: z kontry, ofensywne, swoboda lekko nieograniczona, obrona lekko wysunięta, pułapki ofsajowe, gra na odgrywającego [Iaqinta/ Carraciolo/ Amauri mogą być]. Aha i taktyki to nie powinieneś zmieniać [zawodnicy muszą być zgrani]. Powinno pomóc. P:)

BOSS155 Partyzant

0
16.03.2007 11:07    #7
Dużo zależy też od rozmów motywacyjnych, być może kiepsko z nimi rozmawiasz.

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.03.2007 11:59    #8
ja grając w palermo grałem 4-3-2-1 i szło mi dobrze

geo.adi Partyzant

0
16.03.2007 19:10    #9
zmniejszylem troche obciazenia i dalo efekt w posaci kilku wygranych. zajmuje juz 3 miejsce w tabeli serie a.
nie chwalac sie to ogralem rome 1:0 i 3:0 w cwiercfinale p. uefa :D:D:D:D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution