Sezon. problem

k-u-b-a1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.02.2007, 17:10    Pytanie
Witam. Chcicłabym zaznaczyć na samym początku, że w managera gram od roku 01, wiec nie jestem młodzieniaszek. Jednak mam pewien problem. Otóż jaką druzyna bym nie gral, na poczatku jest okej, zdarza sie ze do polowy sezonu mam np. 9 wygranych na 20 meczy, ale nastepnie przychodzi druga czesc sezonu w ktorej notuje 10 porazek z rzadu i nie wiem co robic zeby to zmienic. Zmianiam intensywnosc treningu jednak nic mi to nie daje. To jest denerwujace gdy jestem murowanym pewniakiem do awansu i po polmetku mam przewage 20 pkt nad drugim zepsolem, podczas gdy na 10 kolejek do konca trace te przewage i spadam na 5 miejsce. Gram teraz zespolem Kettering(angielska liga conference polnoc) i wlasnie cos takiego sie dziej. Wczesnien nie mialem z tym problemow. Prosze pomozcie bo odechciewa mi sie juz grac.
peace

0
27.02.2007 17:11    #1
zdarza sie ze do polowy sezonu mam np. 19 wygranych na 20 meczy&
mała poprawka :)

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.02.2007 17:12    #2
zmień taktykę, wyślij zawodników najsłabszych do rezerw na dwa tygodnie, niech nie będą zbyt pewni siebie, po jakimś czasie w rezerwach niech wrócą

Użytkownik uznał post za pomocny

Kozzi Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.02.2007 17:15    #3
Może mają słabą motywacje i nie potrafią się przełamać.
Powinieneś postawić na "młode wilki" które są głodne gry i napewno będą walczyć do końca.

bartex55 Przodownik pracy

0
27.02.2007 17:15    #4
Przyczyną może być stosowanie tej samej taktyki przez dłuższy czas. Zmieniaj ją częściej.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
27.02.2007 17:17    #5
Treningu raczej nie powinieneś zmieniać, lepiej jak piłkarze się przyzwyczają, powinieneś przeprowadzać dużą rotację, zmieniać taksę, gdy słabo idzie. Może problem tkwi w rozmowach motywacyjnych- często ppowtarzasz to samo. P:)

0
27.02.2007 17:23    #6
niestety nie moge robic zbyt duzej rotacji, gdyz nie mam tylu zawodnikow jak np. w chelsea.. mam gora dwoch zawodnikow na jednej pozycji, a ci drufzy to najczesciej zawodnicy ponizej 17 roku zycia. co do rozmow to staram sie ich bardziej zechecac do wygrania mimio wszystko dosyc czesto zmieniam te rozmowy albo tez wlasciwie nic nie mowie. a co do taktyki to rzeczywiscie moglbym cos zrobic

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.02.2007 19:56    #7
Z tego co ja wiem w Anglii jest wiele meczów w tej Conference, pewnie twoi piłkarze są zbyt przemęczeni częstym rozgrywaniem meczów. Tak jak wyżej wspomniano diabeł może tkwić w taktyce(prawie na pewno). Nie polecam grać cały sezon szybko(polecenia dla drużyny), to strasznie męczy zawodników, no chyba, że gra się mocnym(wytrzymałym) zespołem który jest do takich spraw przyzwyczajony. W tym także swój udziałm a pogoda. Z tego co wiem w drugiej części sezonu na półkuli północnej(prawie całej) jest dość ciepło czyli temperatura też mnoży to zmęczenie piłkarzy.
Po za tym możliwe jest, iż źle przepracowujesz okres przygotowawczy do drugiej części sezonu(inne ligi). Radzę raczej organizować więcej sparingów tak miesiąc przed wznowieniem rozgrywek(ja tak robię i kondycję piłkarze mają dobrą).
No, to tyle.

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
27.02.2007 19:57    #8
Mów im często że życzysz im szczęścia na boisku, chwal ich po dobrych występach, po złych meczach nie gań ich, spróbuj nie stosować jednak zbyt dużej rotacji chyba zę po 5-10 meczach, staraj się utrzymywać jeden trening, analizuj grę przyszłych przeciwników, ustawiaj taktykę właśnie pod następnych przeciwników. Analizuj grę zespołu podczas meczu!!! To ostatnie jest być mozę najważniejsze!!!!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution