Ile sparingów

skurczybyk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.01.2007, 14:51    Pytanie
Cześć wszystkim. Gram Wisłą Kraków i mam takie pytanie:
Ile mniej więcej powinienem rozegrać sparingów w przerwie zimowej? I co ile dni?
Z góry dzięki.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
30.01.2007 14:55    #1
Nie ma określonej liczby sparingów, jaką należy zagrać. Ogólnie rzecz biorąc, polskie kluby rzadko organizują w FMie sparingi zimą - częściej wystawiają swoich zawodników w rozgrywkach rezerw. Ja sparingi ustalam u siebie (zawsze to można coś zarobic ;)), mniej więcej co tydzień. Zostawiam również swoim grajkom 7-10 dni wolnego przed inauguracją rundy wiosennej, aby mogli odpocząć i nabrać świeżości.

bury86 Młody aktywista

0
30.01.2007 15:14    #2
Polskim klubem zimą gram na początek jakiś sparing z słabym zespołem,później jadę na jakieś turne do ciepłego kraju(Grecja,Hiszpania,Portugalia,Cypr), rozgrywam tam 3-4 sparingi , potem jakiś puchar u siebie z kimś mocnym z Europy(duża kasa nawet), i na koniec 1 lub 2 sparingi mniej więciej z 10 dni przed meczem ligowym.

Użytkownik uznał post za pomocny

kurak69 Przodownik pracy

0
30.01.2007 15:24    #3
ja zawsze dziele przygotowania na 2 etapy. Pierwszy w ktorym cwiczy sile i areobik na intensywnie gram 2-3 sparingi ze slabymi zespolami. kazdy zawodnik gra max 45 min. (wtedy jest male ryzyko kontuzji) W drugim etapie gram 3-5 sparingow z dobrymi duzynami zawodnicy graja juz w wiekszosci po 90 minut (trening wtedy juz nie jest taki intensywny). W drugim etapie druzyna sie ma zgrac i dojsc do formy. Ostatni sparing jest zawsze 7 dni przed pierwszym meczem zeby zawodnicy weszli w cykl meczowy.

oczywiscie zawsze w zimie jest wiecej sparingow niz latem bo taki mamy w polsce terminarz

Użytkownik uznał post za pomocny

Mattii Przodownik pracy

0
30.01.2007 15:34    #4
Ja zawsze organizuję sparing najpierw z rezerwami poźniej z "chłopcami do bicia" później tournee po jakimś kraju(najlepiej po cyprze,węgrzech,włoszech) tam 4 sparingi,później turniej z trzecioligowcami polskimi i na koniec znowu rezerwy a jak starczy czasu to spróbuj zarobić troche kasy na ostatnim sparingu zapraszając np.Barce,Real,Arsenal,Man Utd,Chelsea,Liverpool,Milan,Juventus,Inter,Palermo,Rome,Bayern,Schalke,Lyon,Ajax,PSV itp.

Mattii Przodownik pracy

0
30.01.2007 15:34    #5
Ja zawsze organizuję sparing najpierw z rezerwami poźniej z "chłopcami do bicia" później tournee po jakimś kraju(najlepiej po cyprze,węgrzech,włoszech) tam 4 sparingi,później turniej z trzecioligowcami polskimi i na koniec znowu rezerwy a jak starczy czasu to spróbuj zarobić troche kasy na ostatnim sparingu zapraszając np.Barce,Real,Arsenal,Man Utd,Chelsea,Liverpool,Milan,Juventus,Inter,Palermo,Rome,Bayern,Schalke,Lyon,Ajax,PSV itp.

cerowaAG Partyzant

0
30.01.2007 16:45    #6
Zgadzam się z Mattiim ale najlepiej te najlepsze teamy ustaw w polowie okresu przygotowawczego tak, żeby po tych meczach w ktorych najczesciej przegrywasz zostalo kilka (co najmniej 2) mecze w ktorych wygrasz na luzie lub rozgromisz przeciwnikow i poprawisz morale

tyran16 Partyzant

0
30.01.2007 17:29    #7
najlepiej w przerwie zimowej robic sparingi co 3 dni tylko trzeba ustawic odbiór piłki na delikatny zeby mniej kontuzji byłlo... a tydzien przed runda wiosenna zrobic piłkarzom wolne zeby nabrali świerzości...

Kozzi Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
30.01.2007 18:27    #8
ja w przerwie zimowej nie rozgrywam zadnych meczy tylko daje piłkarzom intensywność treningu na największą i żadnych problemów nie mam

tabalugg Młody aktywista

0
30.01.2007 18:59    #9
ja gram lechem robie turniej lecj,inter ,ajax , benfica i mam zamiar go wygrac :D a tak serio to rob takie sparingi jakie chchesz jak chcesz zarobic kase to rob z bogatymi i daj im polowe kaski a w kazdym meczu obojetnie z kim zmieniaj prawie caly zespol to nie bede sie tak meczyc ! pozdr

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution