1)Przy „grze na odgrywającego” rozgrywający wcale nie musi być wysoki. Może być np. szybki, tylko wtedy trzeba w taktyce zmienić „podania na odgrywającego” z „na głowę” na „na dobieg” . Z mojego doświadczenia wiem że gra na odgr. Sprawdza się przy wysuniętej obronie przeciwnika. Gdy jest wysoki to często ładnie odgrywa głową prostopadłe piłki. Gdy jest szybki to dostaje dużo prostopadłych i często staje sam na sam z bramkarzem.
2)Można stosować kontratak zawsze. Nie tylko na wyjazdach. Gram defensywne 4-4-2 z dwoma DP w środku, cofniętą linią obrony, gra z kontry, podania bezpośrednie. Wystarczy mieć przeciętnych napastników, byle by byli szybcy (np. Jańczyk). Goli jest masa i choć często po meczu piszą że wygrałem fuksem, a bogowie byli w dobrych humorach to fakt jest taki ze grając Napoli potrafiłem wygrać 4:0 z Interem na wyjeździe, zdobyć puchar Włoch będąc jeszcze w Serie B i to grając raczej przeciętniakami.
3)Na prawą obronę polecam Matia Casani (jakoś tak) z Palermo. Chetnie się go pozbędą.
Najnowsze posty