rozwój piłkarzy

ziel Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.01.2007, 16:04    Pytanie
Witam.
Moje pytanie jest następujące:
Czy rozwój piłkarza "zatrzymuje" się w pewnym momencie? Czy może jestem niecierpliwy.
To jest screen Blaszczykowskigo (2-gi sezon) http://img18(...)uii4.jpg
Przez 1,5 sezonu rozwijał się bardzo dobrze z wartości 1 mln podskoczył do 5,25 mln wartość wzrasta ale nie jego umiejętności. Trening jest ustawiony na intensywny specjalnie "pod" piłkarza. Co jest zle?
Pozdro

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
12.01.2007 21:15    #10
Widziałem zawodnika miał bodajże 21 lat i osiągnął prawie maksymalnie umiejętności ;) Chyba 4 czy 5 mu brakowało do maxa. I co ciekawe - Polak grający za granicą (Hiszpania - Sevilla).

ziel Partyzant

0
13.01.2007 12:38    #11
pisze że najlepiej się rozwijają w wieku 27-31 lat czy jakoś tak. Ale jednak to jest tak jak mówi Grzechoo... taki sam trening, trenerzy... klub walczy o największe cele ale... koniec rozwoju zobaczę co będzie ze kilka miesięcy... dzięki

bartex55 Przodownik pracy

0
13.01.2007 12:46    #12
@ziel

W wieku 27-31 lat piłkarz osiąga maksymalne umiejętności, a nie jak mówisz, że najlepiej się rozwija.

ronaldinho10 Partyzant

0
13.01.2007 13:42    #13
Ja zaobserwowałem, że jeśli zawodnik ma ustawione obciązenie na lekko lub ledwo średnio to wogóle się nie rozwija...może któryś z administratorów da kilka rad co do obciążen bo w sumie to mnie najbardziej nurtuje...

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.01.2007 13:49    #14
No bo jak dajesz trening na mocny to piłkarza ćwiczy to na prawdę mocno, nie powinno się mieć treningu mocnego podczas sezonu, a tylko gdy piłkarze "rozgrzewają się" przed sezonem ale też bardzo krótko(jakieś 4-5 dni), bo łatwo wtedy o kontuzje. Raczej powinno się mieć ustawione tak żeby trening był średni(ok. 2 kliknięcia od tej "linii";). A jeżeli zawodnicy są zmęczeni i mają ok 3 dni przerwy to jeszcze trochę słabszy. O kontuzje się nie martw... niekiedy same przychodzą ;-).

ziel Partyzant

0
13.01.2007 17:13    #15
@bartex55
przepraszam za omyłkę

@Menadzer5
nie wiem, jakoś nie jestem przekonany do tego co mówisz(piszesz) bo u mnie intensywny trening przypisany jest do 15 piłkarzy głównie młodych i kontuzje występują tak samo jak u innych. podatność na kontuzje wynika chyba bardziej ze statystyk a nie treningu.

krajfik Młody aktywista

0
13.01.2007 17:32    #16
ziel,jakiego używasz skina i skad go masz?bardzo bym prosil o odpowiedz,b im sie podoba.

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.01.2007 17:53    #17
Nie Menadzer5 tylko Menedzer5. Ziel kontuzje wynikają m.in. z treningu. I to co piszę zawsze jest przeze mnie sprawdzane, nie gadam(piszę) tego tylko żeby dostać "pozytywa". Trening intensywny stosuję tylko i wyłącznie gdy zawodnikowi coś kompletnie nie wychodzi, a ma wysokie statsy na tej umiejętności- robię to baaardzo rzadko i prawie zawsze kosztem innego treningu umiejętności, bo piłkarze nie mogą się przemęczać. Trening mocny ustawiam tylko napastnikom na "strzałach".

ziel Partyzant

0
14.01.2007 11:29    #18
moja skórka to lightning skin 07 Jeśli coś Ci to mówi, przepraszam za omyłkę przy przepisywaniu Twego nicku Menedzerze5 jeśli Cię uraziłem to tez wielkie przepraszam ale ja tak uważam i tak będę grał :P

AFC Ajax Partyzant

0
22.02.2007 16:47    #19
Jak dzielicie treningi?? Robicie jeden ogólny (czyli wrzucacie razem obrońców pomocników i napastników) czy dzielicie terning na poszczególne formacje?? Ja osobiście to mam treningi podzielone na ŚRODEK_OBRONY SKRZYDŁOWYCH(w tym bocznych obrońców) DEF_POMOCNICY ŚRODEK_POMOCY i NAPASTNICY i dla każdej formacji mam inny trening tzn. kładę nacisk na inne formy treningu.
Np. skrzydłowi mają więcej areobiku niz inni (ponad norme ale mniej niż wyskoki) opanowanie piłki i stałe fragmenty mam wyskoko; def pomocnicy za to mają wysoko taktykę i obronę itd.

a jak wy robicie?? bo np. rozmawiałem z kolegą to mowil ze miał jeden ogólny (podział na zawodników z pola i bramkarzy) a jak za moja radą zmienił trening na poszczególne formacje to przestali grać zespołowo i zaczął przegrywać

piszcie swoje opinie na ten temat

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.