Atrybuty a trening

Yodassss Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2006, 23:28    Pytanie
Jest wiele tematów o treningach, jak i o atrybutach. Ja nie zamierzam pytać o to, jaki reżim ustawić or sth. Moje pytanie jest trochę inne ...
Jakie atrybuty są przypisane do jakich "ogólników treningowych". Chodzi mi o to, jaki trening ćwiczy jaki atrybut, bo w fm jak przytrzymam myszkę nad treningiem siłowym, to pokaże się góra trzy atrybuty i dalej "itp.". A ja chciałbym wiedzieć dokładnie, jakie atrybuty trenuje siła, aerobik, atak, strzały, stałe fragmenty gry, obrona, panowanie nad piłką i cała reszta. Mógłby ktoś dokładnie rozpisać? Z góry dziękuje :)

Yoonec Młody aktywista

0
11.12.2006 13:44    #1
fizyczne atrybuty to ćwiczy trening siłowy i aerobik
trening strzelecki to na pewno strzały z dystansu, wykańczanie akcji itp.
panowanie nad piłką to drybling, podania, technika, dośrodkowania, gra z pierwszej piłki itp.
taktyka to decyzje, gra bez piłki, przewidywanie, ustawianie się, krycie
obrona to głównie krycie odbiór gra głową itp.
atak to strzały, wykańczanie akcji itp.
stałe fragmenty to paprawia rzuty rożne wolne karne ustawianie się krycie itp.
bramkarski to wiadomo, refleks, chwytanie i wogule atrybuty bramkarskie... jak chcesz coświecej o treningu to mogę ci linka podać z dobrym poradnikiem na ten temat

kurak69 Przodownik pracy

0
11.12.2006 13:59    #2
sila i areobik: szybkosc, przyspiezenie, sila, wytrzymalosc, skocznosc, ruchliwosc
atak: kreatywnosc, dosrodkowania, podania
obrona: odbior, krycie i cos tam jeszcze
panowanie: drybling, technika, gra glowa, rownowaga
SFG: rozne, wolne, karne
taktyka: ustawianie sie, przewidywanie, wspolpraca, decyzje

Yodassss Młody aktywista

0
11.12.2006 14:25    #3
O ile dobrze widziałem w grze ... Dośrodkowania należą do SFG a nie panowania ...
Yoonec - na treningu się znam, moi piłkarze rozwijają się świetnie, tylko po prostu interesowało mnie takie zestawienie w celu wprowadzenia ewentualnych rozbudowań na np wysokich napastników (skoczność, gra głową, ustawianie się) i niskich napastników (szybkość, przyspieszenie, wykańczanie akcji, technika).

Yoonec Młody aktywista

0
11.12.2006 14:30    #4
ok a pytanie mam... jaki atrybut u trenera odpowiada za SFG?

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
11.12.2006 14:52    #5
Trening Techniczny (cz tam technika ;]) u trenera...

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.12.2006 14:59    #6
Defensywa= Obrona
Kondycja= Siła i Aerobik
Ofensywa= Atak i Strzały
Taktyka= taktyka :-)
Trening bamkarski= Trening bramkarski :-)
Technika= Pamowanie nad piłką i Stałe fragmenty gry

Ksiaze Partyzant

0
11.12.2006 16:27    #7
Witam!!
Moje pytanie dotyczy"Skutecznosci" a raczej jej braku przez moich napastników!!
Co robicie zeby poprawic skutecznosc?? Stwarzam sobie mnustwo sytuacji w meczu ale moi Napastnicy nie potrafia trafic nawet do pustej bramki:/
Robiłem juz prawie wszystko co mogłoby poprawic ale pomimo moich usilnych staran( zmiana treningu , taktyki , zatrudnienie nowych trenerów itp.) nie przynosi rezultatów - bynajmniej nie takich jakbym chciał...
Jaki jest wasz punkt widzenia ...??
Pozdrawiam!!

lookass Partyzant

0
11.12.2006 17:09    #8
Yoonec mógłbyś rzucić linkiem do tego poradnika?

PS.Mam poważne pytanie ponieważ ostatnio przeżywam niezły kryzys. Jak wy sobie radzicie podczas kryzysu jeśli takowi macie w FMie? Bo ja tak mam ze kiedy zacznie mi spadac trening to nawet gdy po jakims czasie zacznie znowu rosnac to i tak jestem w taki dołku z ktorego nie potrafie wyjsc dlatego rzadko kiedy koncze sezon bo zawsze w polowie albo 3/4 sezonu łapie mnie taki kryzys nie do przezwyciężenia i wszystko przegrywam nawet z takimi ligowymi lamusami dostaje baty... i nawet przegrałem raz z jakimis średniakami 7 : 0 :/ Chodzi mi głównie o trening, który w końcu kiedyś przestaje działać i zaczyna spadać co wtedy? Zmniejszyć na jakiś czas intensywność czy moze dać pare dni wolnego?

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.12.2006 20:29    #9
lookass- jeśli masz taki problem to na pewno nie pomoże ci jeśli dasz zawodnikom wolne!!!
Rozleniwią się i jeszcze bardziej spadają im atrybuty. Poza tym jeżeli zauważysz, że jakiemuś piłkarzowi szczególnie nie wychodzi na treningach to może czas, żeby mu tten trening zmienić. A tego, że przegryważ z cieniasami nie bierz sobie za bardzo do serca bo odnosze takie wrażenie: żeby móc wygrywać trzeba się nauczyć przegrywać. Cierpliwości, bo może się okazać, że po porażce 7-0 z ligowym średniakiem przyjdzie zwycięstwo 4-0 z odwiecznym rywalem. A jeśli to nie pomaga to chyba pora żeby zastanowić się nad wymianą składu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution