Nauka...

m-a-t-t-e-o Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.12.2006, 22:41    Pytanie
Wiem że nazwa tematu dużo nie mówi ale nie miałem pojęcia jak to inaczej nazwać... Otóż chciałbym się dowiedzieć czym należy się kierować przydzielając juniorom wzór do naśladowania. Próbowałem różnych kryteriów (zgodność osobowości, podobieństwo juniora i wzoru) a efekt i tak był losowy... (junior zgadza się niekryjąc euforii, zgadza się ale i jest lekko zniesmaczony, olewa mnie...). I jeszcze jedno pytanie odnośnie tematu. Wiem że ta nauka daje juniorom np wyuczanie się "zachowań specjalnych" ale co jeszcze?

Gucio10 Młody aktywista

0
07.12.2006 22:56    #1
Wydaje mi sie ze zawodnik uczacy sie ogolnie poprawia umiejetnosci w trakcie nauki!! Pomocnicy w szegolnosci dosrodkowania, drybling i strzaly z dystansu( u mnie Cardenas wlasnie to ogramnie poprawil w trakcie nauki od Joe Cola) Obroncy: Krycie, gra bez pilki, odbior, ustawianie sie ( Lencias od Cannavaro) Napastnicy: Opanowanie, wykonczenie, drybling (Alberto Bueno od Raula) Rozgrywajacy: Przewidywanie, decyzje, kreatywnosc (Gago od Emersona). Ja zawsze ustawiam nauka na podstawie porownania do zawodnika z zespolu i zawsze super sie ucza!!

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
07.12.2006 23:14    #2
Najlepiej kierować się ulubieńcami juniora. Ale ja przydzielam po prostu najlepszych. Co z tego, ze junior kwiczy, ze niewiele sie nauczyl, jak widze, ze wiele :) I jezeli senior ma duzo umiejetnosci specjalnych to juniorzy chca sie od niego uczyc.
Ale i tak najlepszym rozwiazaniem jest wyslanie mlodego do klubu filialnego. To co sie stalo z kilkoma moimi... masakra :)

Użytkownik uznał post za pomocny

m-a-t-t-e-o Partyzant

0
07.12.2006 23:35    #3
A propo wysyłania do klubów filialnych... ja gram Lechem i kluby filialnego jakie udało mi się zdobyć są że to tak ujmę "szare" (mają góra 1 grywalnego zawodnika, nie grają w żadnej lidze). Opłaca się wysyłać graczy do takiego... czegoś? Próbowałem proponować juniorów do wypożyczenia w tradycyjny sposób ale tym sposobem ciężko wypożyczyć wszystkich...

sefko1 Przodownik pracy

0
08.12.2006 08:33    #4
A mi kiedyś Buffon kogoś uczył. I po tej nauce musiałem sprzedać młodzika bo sie pokłucił z gwiazdą. Różnica charakterów :/

m-a-t-t-e-o Partyzant

0
08.12.2006 13:29    #5
Odświeżam temat. (chciałbym usłyszeć odp na pytanie z 4 posta).

111esede Młody aktywista

0
08.12.2006 13:39    #6
Czy sie oplaca? to zalezy... ja staram sie wypozyczac zawodnikow tylko do lig "grywalnych" natomiast osobiscie radzilbym stosowac zasade zeby wypozyczac do mocnej ligi ale do przecietnego zespolu... wtedy jest wieksza szansa ze zawodnik zgodzi sie na wypozyczenie i ze bedzie gral... a mocni przeciwnicy daja wieksza szanse na nauke i ogrywanie sie...

Użytkownik uznał post za pomocny

m-a-t-t-e-o Partyzant

0
08.12.2006 14:40    #7
No tak. Raczej też staram się wypożyczać do grywalnej ligi. Rzecz w tym że ja mam tylko 2 grywalne ligi (1. i 2. polska) zatem wypożyczyć powiedzmy 10 graczy to rzecz niemożliwa. Gdy wypożyczam swoich graczy do "szarych" klubów filialnych to niby nabijają im się mecze, gole, asysty itp. ale nie widać tych meczów (pokręciłem ale myślę że wiecie o co chodzi). I nie wiem czy ci juniorzy którzy nie zostali wypożyczenie do grywalnych lig powinni grać sobie w rezerwach czy "niby" grać w filialnych?

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
08.12.2006 15:26    #8
Ja patrzę tylko na jedno-czy mają akademię piłkarską. Jeśli tak, to co roku będą nowi, zdolni juniorzy. Ja gram Lechem i mam filię Naftan Nowopłock. Kupiłem od nich dwunastu zawodnikow, a o jednego staraja sie naprawde duze kluby. Mieli na poczatku jednego zawodnika.

m-a-t-t-e-o Partyzant

0
08.12.2006 16:27    #9
Ale ja to wiem :) pytam się nie czy warto mieć taki klub filialny, tylko czy wypożyczanie to takiego klubu ludzi ma jakiś sens?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution