Zepsuta historia w FM2007

kubas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.11.2006, 19:17    Pytanie
Witam. Pisałem już przy okazji komentowania newsa o tym co zmeini łatka o problemie z historią klubów, zawodników i rozgrywek. Sprawa wyglada tak, ze ( u mnie juz pod koneic pierwszego sezonu) - po pierwsze nagle znika zapis wszystkich poprzednich triumfatorów danych rozgrywek obojetnie czy LM, Primera Division czy MŚ i zapisany jest tylko aktualny obronca tytułu. Po drugie - w historii wszystkich piłkarzy pojawia sie dziwaczny zapis mowiacy o tym ze zawodnicy w danym sezonie (zawsze niemal jest to sezon poprzedni do tego w którym obecnie gram) i np w mojej Barcei wg gry wszyscy zawodnicy w sezonei wczesniejszym do danego grali w zagadkowej druzynie 2 ligi brazylijskiej...mimo iz przeciez nei grali bocały czas byli w mojej Barcie ( Ronaldinho np przeszedł do tej egzotycznej druzyny na zasadzie wolnego transferu ale i tak gra u mnie) i tak jak mowie jest z kazdym zawodnikiem. Niby nie ma to zadengo wpływu na rozhgrywkę ale zawsze fajnei jest sobie zobaczyc ile sie zdobyło trofeów z kjlubem, jak grali zawodnicy w poszczegolnych zesonach , w koncu jakie sa nasze sukcesy ale nei ma takeij mozliwosci:/ Sprawdziłem na zagranicznym forum - jest tam osobny cały topic załozony dotyczacy tylko tego problemu i okazało sie ze bardezo wielu graczy ma ten sam problem. Pojawiły sie przypuszczenia ze to Antywirus aktywny podczas gry w FM to powoduje (ale co ma piernik do wiatraka?)...jest to dosc powazny bug. Tym gorzej że w liscie poprawek jakie wniesie nowy patch nei ma wogole o tym, wzmianki...:/ Czy ktos z was miałpodobny problem i co wazne udało mu sie jakos mu zaradzic, ewentualnei poznac jego przyczynę? Byłbym bardzo wdzieczny bo jestem juz na maksa zirytowany ta sytuacja cały czas zaczynam gre od nowa i to sam opo pewnym czasie bez wzgledu na to czy zaczynam gre po reinstalacji FM czy nie:/:/:/

Rem-8 Wywrotowiec

Grupa: Moderator
0
16.11.2006 19:50    #1
Nie ma wzmianki, gdyż SI twierdzi, że jest to wina działania programu antywirusowego lub innych, które usuwają pliki temp. Wg mnie - żałosna wymówka
"Hey kids rock and roll, nobody tells you where to go"

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
16.11.2006 20:10    #2
Załosne.

kubas Partyzant

0
16.11.2006 20:24    #3
Heh, pieknie tylko co tu usuwa pliki temp w systemie? Zaden antywirus mi nie chodzi tzn nei jest aktywny a nei wiem czy pliki temp nei sa usuwane automatycznie...:/ kaszana totalna widac że jest to doś ciezki do usuniecia bug skoro chca sie od tego wymigac no ale to ich bład:/

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.11.2006 21:22    #4
ja tak mialem w 2006, u mnie to nawet co na nowo odpalalem FMa, to zawodnicy mieli w historii inne kluby ;p uznalem to za 'zbawienne' dzialanie Save Cleanera, bo cos slyszalem, ze on powoduje takie akcje ;) moze Ty tez go uzywales...

kubas Partyzant

0
16.11.2006 23:41    #5
Niestety, Stary zadnych progrmaów zwiazanych z Fm2007 poza nim samym nie uzywałem...tym bardziej to jest frustrujace bo teraz bede musiał dokładnie poczytac o systemie jak mu wyłaczyc funkcje usuwania plików z Tempa, przejrzec wszystkie działąjące w tle programy które moga meic na to wpływ...mam nadzieje ze SI chociaz ruszy dupe i łaskawie wskaże co nalezy z systemem zrobic by podobne cyrki sie nie wydarzały...ech...

kubas Partyzant

0
17.11.2006 15:18    #6
Wobec tego zwracam sie do kogoś kto gra w FMa i szczesliwie nic takeigo mu sie nei dzieje aby napsiał jakie opcje ma właczane w ustawieniach systemowych (owyłacznym Antywirze nie mwoiac) by to paskudne zjawiosko nei miało miejsca...

Reggie66 Partyzant

0
17.11.2006 17:22    #7
Ja tak nigdy nie miałem i w nowym fm tez nie mam. W systemie nie zmieniałem żadnych opcji, a więc jest tak jak zaraz po instalacji, cały czs włączony mam pakiet Avast i niec się nie dzieje, wszystko jest na swoim miejscu. PS problem ten pojawiał się jak wczytałem 1 ligę, w klubach z innych lig historia graczy często była cokolwiek dziwna, tak jak u ciebie. Nasuwa się więc pytanie - ile lig załadowałeś? Ja gram poprostu na bodajże 11(plus 4ligi z angli, bo tam gram i ponadto je lubię) na średniej bazie danych i pliczkiem ze składami 4 najlepszych klubów z każdej ligi, której nie mam(poza cieniasami jak np. malta). dzięki temu mam ponad 27.000 kopaczy w bazie danych/co mnie zadowala absolutnie/ i gra działa mi bardzo szybko/a gram na szmelcu - duron 1,2 512 ram geforce4. Może spróbuj w ten sposób?

kubas Partyzant

0
20.11.2006 17:22    #8
No nic spoboje ale kurde nie mam zadnego antyvira w sysytemie...specjalnei bee teraz musiał formata robic i osobny dziewiczy system dla FMa tylk robic...? Bez sens wspaniały pokaz lenistwa panowie z SI:/

kamaloo Partyzant

0
20.11.2006 20:23    #9
reggie66 mam pytanie co to za - pliczek ze składami 4 najlepszych klubów z każdej ligi, której nie mam(poza cieniasami jak np. malta) i ewentualnie skąd go wziąść

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.