[quote="SuperZiemniak"]Ja tam czekam na turniej finałowy, żeby zobaczyć czy coś ciekawego nie wyjdzie na jaw oraz czy wszyscy uczestnicy przypadną sobie do gustu "na żywo". Pisząc "coś ciekawego" mam na myśli Dobiego i Opelu, bo mi się wydawało i wydaję dalej, że przy kwalifikacjach coś razem wykombinowali. Sadzę tak z powodu kilku rzeczy:
- znają się i mieszkają blisko siebie, z tego co kiedyś pisali.
- obaj grali tym samym klubem (Liverpool), osiągali bardzo podobne wyniki - bardzo wysokie wygrane (w LM po 7-0 z Barcą, w lidze ponad 200 strzelonych goli już koło 5-6 sezonu chyba). Mam wrażenie i chyba sporo osób pewnie podobnie, że takie wygrywanie wszystkiego i to wysoko było możliwe, ale do edycji 2012. W FM 15 jest to raczej fikcja.
- Dobi grał bardzo słabo Borussią, a Liverpoolem tak nagle wystrzelił.
- edytora czy wykorzystywanie bugów ("auty jak rożne", o czym mówił Michellaga i podał przykład Dobiego)[/quote]
Jak zostać "mistrzem" w kilka minut z MFM:
http://strik(...)hrow-in/
[quote="robal15"][quote="SuperZiemniak"]- obaj grali tym samym klubem (Liverpool), osiągali bardzo podobne wyniki - bardzo wysokie wygrane (w LM po 7-0 z Barcą, w lidze ponad 200 strzelonych goli już koło 5-6 sezonu chyba). Mam wrażenie i chyba sporo osób pewnie podobnie, że takie wygrywanie wszystkiego i to wysoko było możliwe, ale do edycji 2012. W FM 15 jest to raczej fikcja.[/quote]
Da się wygrywać tak wysoko.[/quote]
Ale nie wszystkiego jak leci. Taki już jest FM - pierw rozwalasz Barcelone 10:0, by następnie wtopić z ogórami 0:3.
[quote="Michellaga"]Oni na pewno wykorzystywali buga z autami i to już udowodniłem ale to w żaden sposób nie jest oszustwo. Dla wygranej wykorzystuje się wszystkie LEGALNE możliwości. Z tych bugów mógł każdy skorzystać więc nie ma z tym problemu.[/quote]
Dlatego powinno zostać to uznane chociaż jako ta nielegalna możliwość w przyszłej edycji. Zupełnie tak samo potraktowane jak S&L czy korzystanie z edytora. W mojej "osobistej hierarchii oszustw", wykorzystywanie bugów (i to takich, które dają komuś praktycznie zwycięstwo...) zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce, zostawiając daleko za plecami S&L i korzystanie z edytora.
Ja dokładnie rozumiem to, że żaden z uczestników nie złamał żadnego pkt. regulaminu lecz gra w taki oto sposób wypacza wyniki końcowe rozgrywki, próbę wyłonienia tego najlepszego. Dam sobie rękę uciąć, że gdyby każdy korzystał z tego, to zamiast turnieju finałowego, mielibyśmy coś w stylu "dogrywki" po to, by spróbować wyłonić finalistów gdyż w eliminacjach 90% uczestników uzyskało ten sam wynik/wynik kwalifikujący. Gdzie sens? Gdzie logika?
[quote="robal15"][quote="Michellaga"]Oni na pewno wykorzystywali buga z autami i to już udowodniłem ale to w żaden sposób nie jest oszustwo. Dla wygranej wykorzystuje się wszystkie LEGALNE możliwości. Z tych bugów mógł każdy skorzystać więc nie ma z tym problemu.[/quote]
Potwierdzam, w esporcie wykorzystuje się każdego buga.[/quote]
Nie będę pisał (tak jak pewien użytkownik na MFM), że jestem "połprofesjonalnym" zawodnikiem jakiejś tam gry, bo po co? Brałem udział w niejednym turnieju, interesuję się sceną e-sportową od dobrych kilku lat (Quake Live, CS GO, LOL i kilka innych mniej popularnych) i NIGDY nie widziałem by ktoś wykorzystywałby buga, który podnosiłby jego umiejętności/zwiększał szansę na zwycięstwo o 100%. Nigdy. Nie liczę też na to, że takowy mi zlinkujesz (lub kto inny) - na turnieju, bez kary (nie, Rozgrywka "Mistrzów" się nie liczy! ;d).
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.01.2016 o godz. 12:17
Najnowsze posty