Ustawienie dni tygodnia w których odbywają się mecze.

pel1906 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.08.2012, 19:25    Pytanie
Witam , zrobiłem Polską ligę którą rozszerzyłem do 20 zespołów aby przerwa zimowa nie niszczyla rozgrywki lecz wszystkie mecze odbywają się w tym samym momencie , w edytorze mogę wybrać tylko jeden dzień w którym odbywają się mecze .

Jakieś porady ? Może ktoś już zrobił to co ja i może podesłać link do pliku o ile to możliwe?

stefan1984 Młody aktywista

0
19.08.2012 10:05    #1
To chyba tak w edytorze wygląda. W trakcie gry zaznacz w opcjach "Przenoszenie meczów do TV" i wtedy każda ligowa kolejka będzie rozbita na piątek, sobotę i niedzielę, oprócz może dwóch ostatnich. Jeśli o to chodzi w ogóle =)

pel1906 Partyzant

0
19.08.2012 10:22    #2
Ta opcja jest domyślnie zaznaczona . Trochę od dupy strony to zrobiłem w zakładce terminy w edytorze ustawiłem daty przenoszenia meczów lecz nie działa to idealnie a że mecze często są rozgrywane sobota - środa (20 zespołów w lidze bez przerwy zimowej) to często 5-6 dni w tygodniu są mecze , ale to lepsze niż wszystkie w jednym dniu .

P.S. albo jestem ślepy albo nie ma tutaj opcji edytowania postów , mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości ?

stefan1984 Młody aktywista

0
19.08.2012 10:24    #3
Po jakimś czasie ta opcja znika, i chyba jeśli ktoś napisze coś pod spodem, to też znika.

pel1906 Partyzant

0
19.08.2012 12:38    #4
Niestety kolejny problem ... nie mam pojęcia gdzie w opcjach edytora ( fm 2012 zapomniałem dodać) można zaznaczyć iż zawodnicy do pewnego wieku nie muszą być rejestrowani do rozgrywek , mogę wpisać 99 jako maksymanlną liczebność składu ale to znowu zmniejsza realizm . Jakieś wskazówki ?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
19.08.2012 13:31    #5
Nie da się ustawić, żeby zawodnicy do pewnego wieku nie musieli być rejestrowani do rozgrywek.

Ja bym proponował właśnie maksymalnie 99 graczy zarejestrowanych i np. max 25 graczy w wieku powyżej załóżmy 18 lat. Realizmu to nie zmniejsza, bo gracz np. 17-letni mimo, że w FM zgłoszony być nie musi [w sensie przed edycją ligi] to w rzeczywistości i tak musi być zgłoszony, ale bez żadnych limitów [no bo skąd PZPN wie ile gość ma lat, jeśli się tego nigdzie by nie zgłosiło].
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Amikowiec Młody aktywista

0
20.08.2012 00:36    #6
[quote="Kleyo"]Nie da się ustawić, żeby zawodnicy do pewnego wieku nie musieli być rejestrowani do rozgrywek.

Ja bym proponował właśnie maksymalnie 99 graczy zarejestrowanych i np. max 25 graczy w wieku powyżej załóżmy 18 lat. Realizmu to nie zmniejsza, bo gracz np. 17-letni mimo, że w FM zgłoszony być nie musi [w sensie przed edycją ligi] to w rzeczywistości i tak musi być zgłoszony, ale bez żadnych limitów [no bo skąd PZPN wie ile gość ma lat, jeśli się tego nigdzie by nie zgłosiło].[/quote]

Kleyo, a wiadomo czy w edku do FM 2013 zostanie przywrócony rozszerzony panel? Bo chciałbym sobie zrobić polską ligę na 20 zespołów, tak że 1. sezon przejściowy: jest 16 zespołów i nikt nie spada, a z 1 ligi awansują 4 zespoły i w kolejnym sezonie jest 20 zespołów; 3 spadają, 3 awansują z niższego szczebla.

gmickey92 Partyzant

0
20.08.2012 13:11    #7
No właśnie takie coś jest super. A Editor FM w 2012 jest bardzo ubogi i większość pożytecznych funkcji zablokowali.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
20.08.2012 14:59    #8
Nie mam pojęcia czy odblokują Advanced Panel, podejrzewam raczej że nie, ale liczę że pojawią się jakieś opcje w standardowym edytorze. Z tego co wiem, to zablokowali go, bo przez niego pojawiało się wiele błędów, które potem były zgłaszane jako błędy gry, co utrudniało pracę programistom, bo zanim się orientowali, ze to błąd bazy danych, a nie "czystej" gry trochę czasu jednak mijało.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution