Macie problemy z rozgrywką? Tu znajdziecie pomoc!

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.06.2012, 12:46    Pytanie
Od pewnego czasu otrzymuje donosy z najróżniejszymi problemami z rozgrywką, taktyką czy nawet nieskutecznością napastników. Mało wygodnie odpisuje się przez donosy, więc jeśli ktoś ma jakieś sprawy związane z grą niech pisze w tym temacie. Tak będzie wygodniej. Mile widziany dokładny opis sytuacji i screeny. Oczywiście pomagać będą mogli wszyscy, którzy mają pomysł na rozwiązanie danego problemu. Piszcie więc śmiało.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

piotrp504 Partyzant

0
30.06.2012 17:56    #10
wolnej chwili dam screna
ale już zaakceptowałem ofertę i koniec czyli nic
pamiętam że w fm 10 grałem na dwa fronty w fm11-12 już nie mogłem sobie pozwolić na prowadzenie dwóch drużyn
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

Budek Partyzant

0
01.07.2012 17:10    #11
Prowadzę sobie półzawodowy Blyth Spartans w angielskiej Blue Square Bet North. Po około 20 meczach nastąpił dość znaczny spadek formy. Miałem 4 pozycję w lidze. W kolejnych 9 meczach miałem 5 przegranych i 3 remisy czego skutkiem jest spadek na 8 miejsce (dość bolesne bo poza strefą barażu). Słaba forma utrzymuje się nadal po "zebraniu zespołu" i rozmowach z zawodnikami. I mam problem bo chciałbym awansować, a przynajmniej mieć szansę ;)

Valdi91 Młody aktywista

0
01.07.2012 19:31    #12

Budek Partyzant

0
01.07.2012 22:42    #13
No tak, przyznaję się. W goryczy porażek od razu poleciałem na forum nie przeszukując zawartości. Poprawię się, dziękuję i zbieram się do czytania :)

Valdi91 Młody aktywista

0
01.07.2012 23:43    #14
Spoko, wielu ludzi tak robi. Po prostu na Twój problem składa się milion czynników, i strasznie dużo czasu zajęłaby analiza i opis zalecanych działań, dlatego o wiele szybciej będzie zaczerpnąć trochę wiedzy z tematów innych użytkowników, borykających się z tym samym problemem.

Ja mam natomiast inne pytanie: Może mi ktoś przybliżyć jak działa ten program 'FM Genie Scout' ? Czy tam wpisuję kryteria, które mnie interesują, np. PA -9, i wyświetla mi wszystkich obecnych graczy z PA -9? Mógłbym sam sprawdzić, ale nie chcę zaśmiecać dysku, i tak komp mi już muli... I od razu drugie pytanie, czy ten program (używany z resztą przez wielu użytkowników) to - że tak powiem - 'legalny dodatek do gry', czy też oszustwo, znacznie ułatwiające rozgrywkę? Z góry dzięki za odpowiedź.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.07.2012 o godz. 23:44

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.07.2012 08:57    #15
Ani jedno ani drugie. Bo to, że widzisz PA zawodnika wcale nie oznacza statusu gwiazdy grajka w przyszłości. Bo może mieć nędzny profesjonalizm i ambicję i nie rozwinie PA do 175 tylko np. 134. W Wyszukiwarkę wpisuje się tylko dodatnie wartości, bo na zapisie z gry nikt nie ma -9, tylko każdy jest przy szeregowany do konkretnej wartości liczbowej. Z danego przedziału.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

TheKronos Partyzant

0
03.07.2012 14:42    #16
Niedawno przerzuciłem się na FM12 z 11 i co by się zbytnio nie stresować, zacząłem rozgrywkę Barceloną. Po kilku sparingach zauważyłem problem z rozmowami motywacyjnymi przed i po meczu. Tzn. co i jak bym nie powiedział to od razu pojawiają się czerwone strzałki i tekst "Wyglądał na zgaszonego" a rzadziej "wyglądał na mniej skoncentrowanego". Przed chwilą wygrałem sparing NY Red Bulls i mówię spokojnie Mascherano, że dobrze się spisał. I zamiast być zadowolonym jest zgaszony... O co chodzi? Albo ostatnio po dobrej grze powiedziałem asertywnie, iż "zagrali dobrze i mają tak grać w meczach o stawkę" a Ci (wszyscy za wyjątkiem bramkarza) byli rozgniewani... Albo nie rozumiem tych tonów (np. kiedy mówić zniechęconym tonem) albo przez całą 11 źle motywowałem. Teraz nie wiem co robić...

Valdi91 Młody aktywista

0
03.07.2012 17:54    #17
Wielu ludzi narzeka, że po rozmowach ich zawodnicy często są zgaszeni. U mnie zgaszeni, mniej skoncentrowani bądź rozgniewani są tylko wtedy, kiedy dostaną burę za fartowe zwycięstwo z totalnym outsiderem, bo gwiazdeczki są przekonane, że właśnie rozegrały mecz życia a ja się na nich drę.

Zwykle przed meczem mówię im, że oczekuję zwycięstwa, bądź jeśli przeciwnik sporo silniejszy, to żeby grali na luzie, bez presji. W przerwie to wiadomo, jeśli wygrywam 1:0 to mówię, że jestem rozczarowany, 2:0 to dobrze, ale stać ich na więcej, 3:0 to jestem zadowolony. Przy wyniku w plecy drę ryja ile wlezie - u mnie działa, nie raz mi już losy meczu odwrócili. Nie można ich zbytnio chwalić w przerwie, bo potem odpuszczają. No i na koniec oczywiście rozmowa adekwatna do wyniku. Jeśli zagrali dobry mecz nie szczędzę im pochwał, lecz jeśli dali ciała będę karał niemiłosiernie :D

repus Młody aktywista

0
03.07.2012 17:59    #18
A ja inaczej to trochę rozgrywam , jeśli widzę iż do przerwy wygrywają 1:0 i przeciwnik nie wychodzi z własnej połowy to mówię im że mogą grać lepiej i potrafią. Jeśli zaś przeciwnik się opiera w wygrywamy to mówię by się nie dekoncentrowali i że to nie koniec . Na końcową rozmowe wpływa to jak grali , jeśli słabo ale wygrali to jestem rozczarowany . Grając z mocniejszymi rywalami mówię żeby zagrali mecz dla kibiców, jeśli do przerwy dają dupy to jestem "Rozgniewany " ton agresywny i się nawracają
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

repus Młody aktywista

0
03.07.2012 18:05    #19
Na co wpływa dokładnie umiejętność ustawiania się ? Czy jest ona przydatna dla rozgrywającego ?
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution