Strona

Porady taktyczne

necrosodomic_cor... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.03.2012 21:25    #431
Osobiście nie stosuję ustawień pod przeciwników. Zmieniam jedynie szczegóły, przesuwam trochę suwaki (tempo rozgrywania, swobodę taktyczną itp.). To jest jak najbardziej wystarczające, przynajmniej według mnie.

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.03.2012 21:26    #432
znacie jakas dobra taktyke do fma? gram realem

Bardzo zabawne, na pewno koledzy z maryni przyklasną /Seju

// Edytowano 6 razy, ostatni raz 23.03.2012 o godz. 09:02

Uderz na forum, a trolle się odezwą.

wikthor Partyzant

0
22.03.2012 22:06    #433
Mam problem. Gram Liverpoolem pierwszy sezon, no i wiadomo niby to walko o mistrza. Ale jak tu grac o mistrza jak się tyle punktów traci na wyjeździe. Dysproporcja miedzy meczami u siebie, a na wyjeździe jest moim zdaniem jest dość duża. I pytanie: Tak jest skonstruowany Fm2012? To kwestia motywacji? Kwestia taktyki?
Tabela po 23 meczach: mecze na wyjeździe ( http://img68(...)awid.png ) i u siebie ( http://img83(...)awid.png ).
I dla porównania: mecz na wyjeździe ( http://img83(...)nfor.png ) i u siebie ( http://img84(...)rmac.png )

Czym to jest spowodowane?

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 22.03.2012 o godz. 22:11

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
22.03.2012 22:55    #434
@wikthor

[quote]Tak jest skonstruowany Fm2012?[/quote]
Poniekąd.
[quote]To kwestia motywacji?[/quote]
Zdecydowanie
[quote]Kwestia taktyki?[/quote]
A i owszem.
Do tego dochodzi też chociażby rozmiar boiska czy też pogoda. Potrafię przejechać cały sezon na jednej taksie, którą na spokojnie ogarnę mecze wyjazdowe. Ale ta sama taksa da mi 70-80% zadowolenia w meczach domowych. Więc praktycznie jakiej drużyny bym nie prowadził zawsze mam dwie taksy - domową i wyjazdową. Na słabszych rywali pozwalam sobie czasem na wyjeździe wyjść taksą domową. Ale grając nawet Arsenalem na MU, City czy Chelsea nie ustawię zespołu tak samo w domu i na wyjeździe.

@hidalgo
Pytasz poważnie? :)

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 22.03.2012 o godz. 23:00

You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

wikthor Partyzant

0
23.03.2012 23:09    #435
@Kolazontha
Dzięki!. W pewnych przypadkach na pewno masz rację! Gdy za mocno się poczułem po wygraniu z Chelsea i zagrałem radosny futbol z City i do stałem 3-0. Ale męczarnie z Norwich, przegrane ze Stoke czy Swansea to już co innego! Przecież nie zagram z kontrataku Liverpoolem z zespołami okupującymi strefę spadkową!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.03.2012 o godz. 23:10

GrzegorzK Partyzant

0
24.03.2012 08:46    #436
Ja prowadzę Fiorentinę i mój problem jest następujący. Gram ustawieniem 3 (ŚO) 2 (WO) 2 (DP) 1 (OPŚ) 2 (N) i nie wiem jakim tempem i jaką szerokością grać, próbowałem już różnych ustawień i żadne mi nie pasuje, bo raz wygrywam z Milanie 2:0 a tydzień później na tej samej taktyce remisuje u siebie z Lecce i przegrywam w Novarze. Z kolei nie chce zmieniać ustawienia, bo bardzo pasuje do zawodników których mam i w tym ustawieniu mam już całkiem dobre zgranie, ale jeśli to będzie konieczne to zmienię taktykę. A więc podsumowując, czy moje ustawienie jest dobre i jak radzicie jakim tempem grać, oraz jak szeroko ustawić graczy ??

Nygga147 Partyzant

0
31.03.2012 22:58    #437
Witam!

Mam taki problem: gram 3 sezon w FM 2009 Barceloną, coś tam udało się wygrać, ale styl mnie kompletnie nie przekonuje. W pierwszym sezonie grałem sztandarowym ustawieniem Katalończyków, czyli 4-3-3, jednak mimo świetnych, kreatywnych pomocników i nie gorszych grajków z przodu strzelałem bardzo mało bramek, a i sporo traciłem. Po sezonie zmieniłem ustawienie na 4-1-3-2 i było ciut lepiej, jednak dalej leszcze typu Racing, Recreativo czy Sporting Gijon bez problemu odbierali mi punkty, a w LM takie ekipy jak Roma, Lyon czy nawet kijowskie Dynamo potrafiły mnie całkiem zdominować. Teraz jestem po 10 kolejkach 3 sezonu i już to ustawienie się w ogóle przestało sprawdzać. Próbuję zmieniać tempo rozgrywania, nastawienie, kreatywność, ale nic to nie daje.
Czy ktoś byłby mi w stanie cokolwiek poradzić, zaproponować jakieś ustawienie i schematy taktyczne? Tylko od razu mówię, że kiepsko u mnie ze skrzydłowymi (co akurat w systemie gry Barcy jest dość oczywiste), więc ustawienie z bocznymi pomocnikami raczej odpada, tym bardziej, że sprowadziłem jeszcze dwóch kreatywnych pomocników: Carlosa Eduardo i Renato Augusto. Z góry dzięki za pomoc.

danielinho Partyzant

Grupa: Ekspert
0
07.04.2012 12:57    #438
Co zmieniacie w taktyce na mecze wyjazdowe ze słabszymi rywalami? Mam całkiem spory problem w takich meczach.

repus Młody aktywista

0
07.04.2012 22:05    #439
[quote="danielinho"]Co zmieniacie w taktyce na mecze wyjazdowe ze słabszymi rywalami? Mam całkiem spory problem w takich meczach.[/quote]

Mi tam odpowiada posiadanie piłki 60 % na wyjeździe z jakimiś outsiderami, zazwyczaj wygrywa się, lecz wystawiałem wysoko obronę to były niemiłe niespodzianki.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

KreciKo Partyzant

0
09.04.2012 12:34    #440
Mam problem, gram QPR i zajmuje 18 miejsce w Premier League stosowałem swoje taktyki ale słabo mi to szło, zaczałem grać taktyka GoalsGalore 2012 Beta, na początku bardzo dobrze mi szło jednak nie potrafie wygrać meczu już od ponad miesiąca, ostatnio mam bardzo łatwy terminarz z drużynami z mojego poziomu jednak przegrywam lub remisuje. Proszę o jakąś pomoc.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.