Pomoc w wychowaniu talenty.

NiiQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.04.2012, 17:36    Pytanie
Witam, grając sobie wczoraj moją Sparta Praga nadszedł czas na wysyp talentów więc patrze do szkółki a w niej kilku przeciętniaków i jeden gość który w wieku 15 lat mógłby grać w 1-szym składzie, gra na OP(Ś)/N. Dałem mu 10 min. w superpucharze Czech żeby sobie zadebiutował. Dziś włączyłęm Scoutmeisera tylko żeby zobaczyć jak się on prezentuje i co? Gość ma 101 CA i 188 PA (no kur*a) i teraz nie wiem co zrobić by go nie zmarnować. Nie jestem jakimś mistrzem w FM bo gram od niedawna.
Więc jeśli możecie to opiszcie co robicie by z juniora zrobić gwiazdę światowego formatu :D

P.S Jeślli ktoś chce to zarzucę save'm z gry albo SS tego koksa.

dooomiiin Młody aktywista

0
07.04.2012 17:43    #1
Ja z reguły trzymam młodych w drużynie juniorskiej, ale jeśli któryś jest bardziej utalentowany, to tak mniej więcej jak ma 17-18 lat to zaczynam powoli go wprowadzać do pierwszego składu żeby się ogrywał. I tak stopniowo coraz więcej.
by dooomiiin

NiiQ Partyzant

0
07.04.2012 17:46    #2
Tak właśnie robię, nawet gola strzelił w juniorach. Może jakiś specjalny trening? Bo gracz zapowiada się naprawdę obiecująco.

Może mu szybciej skill podskoczyć gdy gra nieraz w lidze? Wprowadzałbym go za Horave na ostatnie 10 min.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.04.2012 o godz. 17:47

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
07.04.2012 17:59    #3
Dziesięć minut w czeskiej lidze? Jak masz wynik to dawaj mu grać więcej. Doświadczenie meczowe nawet przez pół godziny da mu więcej niż treningi.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

NiiQ Partyzant

0
07.04.2012 18:06    #4
Dałem mu 10 minut w superpucharze żeby miał "debiut" i osiągnięcie w profilu. Na OP(Ś) na jego nieszczęście mam Horave i Śtilica ale chyba Horavę będę wystawiał w lidze a Śtilicia w LM. No nie wiem, muszę zrobić coś z treningami bo niektórym moim zawodnikom spadają atrybuty. Ogólnie moja polityka transferowa to ściąganie najlepszych graczy z ligi Czeskiej wyprowowywanie ich i sprzedawanie na zachód to samo z juniorami.

Jeszcze jedno pytanie, czy zbyt częstym chwaleniem zawodnika mogę go jeszcze bardziej zniechęcić do przejścia do mnie?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.04.2012 o godz. 18:09

Mar1992 Przodownik pracy

0
07.04.2012 18:27    #5
Mam bardzo utalentowanego napastnika w Heraclesie i trzymam go w pierwszej drużynie, ale udostępniam go do drużyny rezerw. Tam sobie gra i strzela gole, a czasem włączam go do 18 meczowej. Ma dopiero 16 lat. Do tego odpowiedni mentor i z utalentowanego grajka wyrośnie świetny gracz.

NiiQ Partyzant

0
07.04.2012 18:31    #6
Dobrym pomysłem będzie dać temu środkowemu pomocnikowi Libora Sionko który gra na skrzydłach? Będzie to miało jakieś znaczenie?

Mar1992 Przodownik pracy

0
07.04.2012 18:49    #7
Mentor musi mieć wyższą determinację (lub taką samą), bo uczeń przejmuję ją od starszego kolegi. Jeśli go zechce, to nie szkodzi, że skrzydłowy uczy środkowego. U mnie tego napastnika uczy OPŚ.

Rodzyn7 Partyzant

0
07.04.2012 19:02    #8
Nie wiem na ile jest silna liga czeska, ani jakie ma atrybuty (możesz wrzucić SS?), ale ja jak mam jakiegoś zdolnego grajka (a Twój jest cholernie zdolny), to zawsze staram się go dawać w pierwszym składzie. Nawet czasami kosztem wyniku. Jeśli wynik nie zadowala i młody gra słabo, to wtedy zmiana.

raul.7 Partyzant

0
07.04.2012 19:53    #9
Wystawiaj w meczach z 'ogórkami'. Zawsze możesz zmienić w przerwie czy coś. Wstawiaj wtedy, jeżeli masz korzystny wynik, lub przeciwna drużyna gra słabo. Ot, cała filozofia. Ja wysłałem swoich scoutów (Brazylia, Argentyna, Meksyk). Wyszukali mi kilku niezłych grajków. Kupiłem tych, z których może coś być. Na dzień dzisiejszy chłopacy z Brazylii i Argentyny, którzy 2 sezony temu dopiero wkraczali w wielki świat piłki dziś spokojnie udźwigną wagę spotkania np. z Manchesterem City, Liverpoolem, Chelsea a mają dopiero po 18-19 lat (gram Newcastle). Posiadam także solidnego środkowego obrońcę (17 lat, gra w kadrze U-21 Anglii). Jest to wychowanek, który jest u mnie kapitanem (znaczenie 19, determinacja 19). Rozwija się dalej fantastycznie, wpuszczam go na mecze pucharowe, czasem LM, nigdy nie zawodzi (praktycznie każda nota powyżej 7.00).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.