Na maturę ustną z polskiego wybrałem temat: "Różne środowiska - różne sposoby komunikowania się, na przykład gwara uczniów szkół średnich,kibiców sportowych, informatyków - komputerowców, miłośników wędkowania itp. Omów na wybranych przykładach." Moje pytanie brzmi: czy znacie jakiś film, który przedstawia sposoby komunikowania się kibiców piłkarskich? Bo to jest jedna z grup społecznych, którą przedstawiam.
Drugą grupą są więźniowie, a tu idealnie pasuje film "Symetria". I sprawa druga: czy polecacie jeszcze jakąś grupę społeczną, którą mogę dodać do prezentacji? Mile widziane ciekawe pomysły, żeby zagiąć komisję.
Drugą grupą są więźniowie, a tu idealnie pasuje film "Symetria". I sprawa druga: czy polecacie jeszcze jakąś grupę społeczną, którą mogę dodać do prezentacji? Mile widziane ciekawe pomysły, żeby zagiąć komisję.

Do końca tygodnia mamy oddać, czy do kiedy? Btw. ze "Skrzydlatych Świń" polecam pierwszy monolog Ferdka (wróć! Andrzeja Grabowskiego, pan Andrzej wybaczy...), który zaczyna się od słów "Jaki spalony!?", Tym fragmentem na pewno zagniesz komisję. A i możesz spróbować obejrzeć film "Zawód dziennikarz". Nudny, ale możesz zapunktować za "zainteresowania polonistyczne". No i pada tam sporo terminów charakterystycznych dla środowiska dziennikarskiego (z tego co pamiętam).
Facebook
Twitter
YouTube
Twitch.tv
RSS
Najnowsze posty