Witam. W jednej z poprzednich wersji (08 lub 09) popularna była taktyka w której dużą skuteczność miały rzuty rożne wykonywane przez naszą drużynę. Jeżeli posiadało się zawodnika dobrze grającego głową (domyślnie środkowy obrońca) można było zdobywać w ten sposób wiele bramek. Spróbowałem użyć takich parametrów w FM 2010. Z tego co pamiętam, wystarczyło "główkowego" gracza ustawić przy bramkarzu. Niestety w tej wersji takie ustawienie skutkuje niewiele. Czy należy dokonać jeszcze jakaś zmianę?

Killer-rogi - też kretyńsko to brzmi - w FM 2010 na patchu 10.3 polegają na ustawieniu jednego zawodnika (najczęściej DP, z silnym strzałem) przed polem karnym. Dwóch ustawiasz z tyłu. I parami resztę: po 2 krótki słupek, po 2 długi słupek, po 2 gdzieśtam w polu karnym. Ustawiasz, żeby były "w pole karne" rzuty rożne wykonywane. I mając bramkarza z tyłu, dwóch na tyłach, DP przed polem karnym, dośrodkowującego w rogu z piłką i resztę w polu karnym na średnio 20% rożnych to gol. Piłka leci do DP i on z całej siły lutuje w światło bramki.
Wydaje mi się, że powinien mieć dobry parametr "gra z pierwszej piłki" (który jest źle przetłumaczonym IMO w grze), bo wtedy mu piłka nie odskakuje. No i wykonawca rożnego musi naturalnie dobrze wykonywać rożne
Facebook
Twitter
YouTube
Twitch.tv
RSS
Najnowsze posty