Strona

Pomysły do wprowadzenia w FM 2007

FManager Proletariat

0
09.04.2006, 12:56    Pytanie
Jakie nowe opcje chcielibyście zobaczyć w FM07. Wpisujcie swoje propozycje.

bartex55 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.05.2006 17:12    #90
M8 jest taka opcja w karach za słaby wystep. Mozesz go ukarac brakiem pensji przez 2tyg lub 1, albo tez aby go *ostrzec*
*jesli zrobilem blad poprawcie mnie*

Post pomocny

0
28.05.2006 17:14    #91
spoko ten reportaz^^;>

Post pomocny

0
28.05.2006 17:14    #92
artykuł*

Post pomocny

Rafinho87 Partyzant

0
31.05.2006 07:52    #93
brakuje mi burd.... sie będziecie śmiać, ale grając CSKA moskwa ze spartakiem to po strzeleniu bramki na 1:0 w 90 minucie-> grając derby niby na wyjeździe czułem napięcie w fotelu.... a co dopiero kibice na trybunach!!! powinno coś byc wspomniane o kibicach.... pozatym ligi egzotyczne. nie ma to jak poprowadzić klub na zadupiu np. liga nigeru.... noi mój problem, czyli budowanie nowych obiektów (stadionów) w trakcie gry.... Jak np. Arsenal z Highbury przenosi sie na Emirates... a w cm 03/04 w który gram z sentymentu nie ma czegoś takiego i w nowszych pewnie też nie....

Post pomocny

Rafinho87 Partyzant

0
31.05.2006 08:03    #94
w cm 03/04 są kursy meczowe na faworyta remis itd.... kase zarobioną można by wydawać na obstawianie własnych meczy... a potem tworzyć za to własny klub... noi te szkółki też fajny pomysł....

Post pomocny

Kezman Partyzant

0
31.05.2006 18:29    #95
Mozliwosc przelozenia meczu na wlasna prosbe (np. szpital w druzynie) i statsyki z dana druzyna, np A - B 18 meczy 6 zw, 6rem, 6 por 30-15 w bramakch, moznaby bylo dzieki temu sprawdzic jak z dana druzyha nam idzie

Post pomocny

Sans Proletariat

0
06.06.2006 15:06    #96
możnaby rozpudować własną Karierę, np zeby mozna było coś kupić za pieniądze z kontraktu...i opcje taktyczne moznaby uzupelnic np odzielnymi strzalkami atakując a innym broniąc ...

Post pomocny

tobibobi Proletariat

0
10.06.2006 07:06    #97
Mam pare pomyslow:

Mozliwosc ubiegania sie o nadanie obywatelstwa dla danego zawodnika oczywisci uwarunkowana szeregami zasad.

Dodac troszke wiecej ekonomii i rozbudowac bardziej ta "stadionowa" strone Managera. Nie wiem czy ktos gram w USM (Ultimate Soccer Manager) tam bylo to do tego stopnia ze mozna bylo nawet wybierac reklamy na bandach okalajacych boisko. Ustawic dwie opje gry: Manager i Trener. Manager zajmowal by sie prowadzeniem druyzyny ale takze wszystkimi finansowymi sprawami a trenr zajmowal by sie tylko gra czyli tak jak bylo dotychczas w wersjach FM I CM. Mozna by tez dodac kupno srodka transportu na mecz, rozbudowy stadionu kontrolowanej samemu i wiele wiele innych mozliwosc w trybie gry 'Manager'.

I jeszcze jedno wpadlo mi do glowy.. Przydalby sie jakis wplyw wiekszy na przyznawanie pozwolenia na prace dla zawdonikow...

To tyle, ciekaw jestem czy ktos wogole to przeczyta i wykorzysta w FM 2007 albo pozniejszych ..

Post pomocny

Loopy Proletariat

0
12.06.2006 18:33    #98
Fajnie, jakby do każdego państwa były przypisane regiony, a do nich-duże firmy,koncerny,itd. (nawet fikcyjne). Po osiągnięciu dużego sukcesu takie firmy dawałyby konkretną kasę na sponsoring,a nie jak do tej pory, że nawet zdobywając PUEFA jakimiś ogórkami nie ma szans na kasę na chociaż jednego wartościowego zawodnika.
W lidze angielskiej powinna być opcja, że kiedy zawodnik nie ma szans na dostanie work permit, to kupujemy go mimo wszystko i wypozyczamy do klubu z innej europejskiej ligi.
Atrybuty zawodników częściej powinny mieć wpływ na rozwój sytuacji na boisku, powinno to być uwzględniane w komentarzu (ew. powinna być opcja przepytania po meczu jakiegoś lokalnego Jacka Gmocha,co szwankowało w grze drużyny). Zmierzam do tego, że jeśli np. tracę dużo bramek po strzałach głową, to powinienem w końcu móc ustalić, czy po prostu słaba skoczność, krycie, ustawianie się, itd., jets tego dowodem.
Animacje powinny zostac wzbogacone o dryblingi z obiegiem, zastawianie piłki wylatującej na aut..
Brakuje mi strasznie opcji pozyczki kasy od sponsora,lub z banku na rozbudowe stadionu, kupno jakiegos wymiatacza,itd.
Fajna byłaby opcja ustawiania kilku schematów rozgrywania-jeśli nie specyficznych akcji meczowych (np. dośrodkowań z przepuszcznaiem piłki, markownaiem strzału,itd.), to chociaż stałych fragmentów gry.
W przypadku młodych zawodników z naszej u-21 fajne byłoby, gdyby nie od razu byli opisywani normlanymi wartościami atrybutów, tylko wynikami testów..założmy, że chcemy wiedzieć jak młody pomocnik strzela rzuty wolne-robimy mu test, wyznaczamy bramkarza,ustawiamy mur,odległość od bramki i kolo strzela np. 20 razy,a a podstawie takiego testu asystent menadżera podaje nam w jakich granicach może być ten atrybut (np. zawiasy 11-16) i dopiero kolejnymi testami i treningami ustalalibyśmy, jak chłopak jest utalentowany.

Post pomocny

yyyy Proletariat

0
13.06.2006 14:13    #99
-powinny być realistyczne budżety klubowe np. Man Utd wiadomo że jak oni kupią to wydają trochę kasy, a na starcie zawsze mają po 10mln trochę więcej.Milan także jest bogatym klubem i nie powinni mieć 5 mln funtów tylko przynajmiej 30 mln to się tyczy takze Juventusu,Bayernu.A wiemy że jak gramy z których z tych klubów to oni zawsze ściągają kogo chcą i za ile.A jak wybieramy którą z tych drużyn to nie stać nas na zawodnika który komputer decyduje kogo kupić.
-Oczywiście powinny być wprowadzone realistyczniejsze transfery.Zawsze jak kupujemy to musimy trzy razą większą stawkę wyłożyć niż jego wartość.A inne kluby za grosze kupują to śmiech na sali.
-Dobrze by było miec kontakt z każdych zawodników lub zapytanie fanów kogo by chcieli nowego w lkubie lub odeszli.Ogólnie, aby mieli duży wpływ na klub.A co do kontaktów zawododników to oczywiście kontakt powienien być przed meczem jak i normalnie.Zdarza się że proponujemy kontrakt i zawodnik nie jest zainteresowany niezaleznie od kończącego się kontraktu, wtedy moglibyśmy z nim pogadać czemu nie podpisze,co nie pasuje, czemu chce odejść i takie tam pierdoły.Oczywiście jestem za aby była możliwość budowania szkółek w innych krajach lub wybieranie elementu rozbudowy stadionu i takie tam,testy antydopingowe i takie tam.Dobrze by było też aby zawodnich przed wejściem na boisko wykonywał jakąś rozgrzewkę.Czasami jak gramy to chcemy aby dany zawodnik nie wykonywał dużo fauli bo może się skończyć żółtą kartką i będzie zawieszony, dobrze by było aby mu powiedzieć żeby nie grał ostro czy coś.Jak na przykład z zawodnikiem ktory wrócił z kontuzji i chcemy żeby się nie przemęczał dalibyśmy mu opjcę ,,jesteś po kontuzji nie świruj,, czy takie tam.....No to się rozpisałem.Może się coś powtarza czy coś to sory ludzie.

Post pomocny

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution