Asysta przy karnym?

Falcon Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.08.2009, 19:11    Pytanie
Wiem że może to śmieszne. O ile mi wiadomo asysta to podanie po którym padła bramka. Tymczasem dzisiaj gram w fm, wygrałem mecz 5-0 i jedna bramka padła z rzutu karnego. Patrzę w statystyki pomeczowe a tutaj asystę ma gracz który był faulowany w polu karnym. Czy to jest bug czy po prostu tak w przepisach jest?
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Jadranko Ekspert

Grupa: Ekspert
0
28.08.2009 19:19    #1
http://pl.wikipedia.org/wiki/Asysta

Może znajdziesz tu odpowiedź na swoje pytanie.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
28.08.2009 19:35    #2
Tak jest, ba nawet przy wolnych gracz faulowany zalicza asystę jeżeli wpadnie z tego bezpośrednio gol. Reasumując: ASYSTĘ zalicza gracz który jako przed ostatni dotknie piłki w danej drużynie i następnym który dotknie jest jej strzelec. Jeżeli przejmie ją obrońca i po chwili odbierze mu ją napastnik i strzeli gola wtedy asysty nie ma nikt. Choć w żargonie piłkarskim jest coś takiego jak zaliczenie asysty przy golu rywala, ale to tylko taki dodatek. Nie ma również takich statystyk ;-)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.08.2009 o godz. 19:38

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

zimny777 Partyzant

0
28.08.2009 19:57    #3
Ja miałem także tak, że przy golu samobójczym zawodnik z mojej drużyny miał asystę :)

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.08.2009 13:23    #4
Oczywiście, że zawodnik faulowany w polu karnym na którym jest podyktowany rzut karny który zostaje wykorzystany zalicza w ten sposób asystę.
Dzięki niemu dochodzi do tego karnego, to on wypracował tą jedenastkę i tym samym przy zdobyciu bramki przez jego drużynę, jest jej współautorem i zalicza asystę.
Pozdro.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution