Dziewny przypadek nieskuteczności

niemamocnych Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.06.2009, 13:33    Pytanie
Mam taki trochę dziwny przypadek... Kupiłem 2 sezony temu na początku gry piłkarza. Nic nie strzelał wyporzyczyłem go do Argentyny (Estudiante) tam w 16 meczach zdobył 12 bramek a u mnie w 11 tylko 1. Na drugi sezon wrócił do mnie ale szło mu średnio więc znów go wyporzyczyłem. Ale szybko ściągałem go spowrotem bo zarząd sprzedał moje gwiazdy. I teraz znowu to samo nie strzela pomimo bardzo dobrych jak na polską ligę statystyk. Wrzucam jego screena może wy coś w nim zauważycie. Aha może się wydarzać że strzelił w 8 meczach 7 bramek ale to były dwa mecze przeciwko słabszym klubą gdzie zaliczył w jednym 4 w drugim 2 trafienia i jeden gol ten 7 to był czysty przypadek (dający mi zwycięstwo nad Legią ;D) pomurzcie co z nim jest nie tak?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.06.2009, 13:39

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
06.06.2009 14:47    #10
Przecież on ma psychiczne beznadziejne. Waleczność, determinacja, ustawianie się, decyzje, waleczność. :)

niemamocnych Partyzant

0
06.06.2009 14:51    #11
to się u niego jeszcze wyrobi. czy może to zależy od treningu?

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.06.2009 14:55    #12
Jego osobowość, ukryte psychiczne atrybuty i tym bardziej determinacja nie ulegną zmianie. Atrybuty tego typu nie da się wyszkolić na treningu.
Ewentualnie pod opieką mentora w odpowiedniej formie mógł by się psychicznie w tych elementach poprawić ale nie szczególnie.
Także mając psychikę, osobowość i determinację na takim poziomie nie będzie z niego dobrego piłkarza.

szfedo Przodownik pracy

0
06.06.2009 15:14    #13
Tam, zależy ja kupowałem Andreya Ushenina, dobry środkowy obrońca, i potem patrze łojezu on ma determinacja 1! Ale właśnie to on nie zawodził w meczach ze Spartakiem czy CSKA więc mogę się mylić, ale może ta determinacja, aż tak ważna nie jest. A i miałem podobną sytuacje z Kikinem Fonsecą, staty mega na maxa, sparingi jego wuchte bramek, a w lidze cienizna na maksa. Nic nie grał. Weź go sprzedaj w cholere i kup innego, może i trochę słabszego technicznie, ale lepszego psychicznie (co ciekawe Kikin psychicznie też miótł, więc pewnie może te ukryte staty) i zobaczysz będzie walił bramę za bramą jak go dobrze ustawisz.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.06.2009 o godz. 15:17

Guezmir Młody aktywista

0
06.06.2009 18:32    #14
[quote2=nesete]
Możliwym jest także fakt, że po prostu dajesz mu złe polecenia indywidualne:D[/quote2]

Nie ma takiej opcji misiu nesete:D

Poza tym moje spostrzeżenia a propos proporcji między napastnikami a resztą drużyny, oparłem nie tylko na własnych doświadczeniach. Gramy w sieci w czwórkę i zauważyłem u każdego z nas jak niewielki jest procent bramek zdobywanych przez napastników, w porównaniu do dwóch pierwszych łatek. Mi to bynajmniej absolutnie nie przeszkadza, mam bramkostrzelną drużynę, strzelają wszyscy. Dokładne liczby podam późnym wieczorem lub jutro rano, bo nie mam teraz dostępu do gry.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 06.06.2009 o godz. 18:35

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Guezmir Młody aktywista

0
06.06.2009 18:42    #15
[quote=bioly]Ja od siebie napiszę tylko tyle... zawodników z tak niską determinacją i walecznością się nie bierze.
Rada na przyszłość - Unikaj zawodników z tak niskim poziomem determinacji, choć by nie wiem jak dobre miał pozostałe atrybuty. Zwracaj uwagę na psychikę zawodnika, osobowość i jego słabe strony.[/quote]

Zgadzam się w 100%. Też tak robię i sobie chwalę :)
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Guezmir Młody aktywista

0
07.06.2009 23:27    #16
Moi napastnicy strzelili 38.5% wszystkich bramek drużyny w tym sezonie. U kolegów, z którymi gram jest podobnie.
Obiecałem to sprawdzić. To nie spam ;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 07.06.2009 o godz. 23:28

dr taktyka Młody aktywista

0
08.06.2009 00:06    #17
Może powiedz mu przed meczem żeby zagrał na luzie :) niektórym to pomaga ;P Pamiętam jak grałem w fm 08 klient po takim tekście strzelał, kiwał, harował jak wół na całym boisku a był napastnikiem... miał lekkość we wszystkim, bo presja na nim nie ciążyła... to samo może być z Twoim grajkiem...

Pozdro

Szemek Ekspert

0
08.06.2009 00:25    #18
[quote3=Guezmir]Gramy w sieci w czwórkę i zauważyłem u każdego z nas jak niewielki jest procent bramek zdobywanych przez napastników, w porównaniu do dwóch pierwszych łatek. Mi to bynajmniej absolutnie nie przeszkadza, mam bramkostrzelną drużynę, strzelają wszyscy[/quote3]

mi to przeszkadza, 12 z 36 goli strzelili moi napastnicy. Nie mam bramkostrzelnej drużyny i pomimo przewagi w wielu spotkaniach, mam duże kłopoty ze skutecznością.
"To tylko Internet k*rwa."

Sirch Partyzant

0
08.06.2009 11:15    #19
[quote]EDIT: Musze się przyznać, że z moich obserwacji wynika, że gole napastników padają w mniejszym procencie w stosunku do reszty drużyny, w porównaniu z łatkami 9.1 i 9.2. [/quote]

Wszystko zależy od stylu drużyny - dla porównania u mnie na 34 bramki aż 30 należy do napastników.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution