Umiejętności piłkarzy a atrybuty

zig77 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.01.2009, 23:18    Pytanie
Zakładam ten temat ze względu na nie do końca dla mnie (myślę, że dla wielu osób) zrozumiałe oceny umiejętności piłkarzy. Chciałbym aby w tym temacie znawcy pomogli rozwiać wszelkie wątpliwości co do tego jak powinniśmy traktować atrybuty piłkarzy ustalone przez researcherów.

1. Czy atrybuty piłkarzy powinniśmy łączyć z reputacją?
2. Czy atrybuty pozwalają nam jednoznacznie ocenić umiejętności (potencjał) piłkarza?
3. Czy piłkarze z niższych lig nie będący jednocześnie jakimiś wielkimi talentami mający atrybuty wyższe niż ci z ekstraklasy (chodzi głównie o Polskę) są lepsi?
4. Czy jeżeli piłkarz 3 ligowy ma technikę na poziomie 16 to znaczy że będzie operował piłką tak samo dobrze jak Roger, czy ten atrybut będzie nie jako oparty o zawodników z 3 ligi, ewentualnie o to jak piłkarz radzi sobie z piłką na tle atakujących go 3 ligowych przeciwników?

Proszę zadawać kolejne pytania jeżeli ktoś ma podobne wątpliwości.

zig77 Partyzant

0
13.01.2009 22:10    #10
di Santo ma z tego co wyczytałem na stronie głównej CA 117 a lewy 121.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2009 o godz. 22:10

pit9991 Młody aktywista

0
13.01.2009 22:31    #11
CA to aktualny status umiejętności, 117 jak na Polskie realia jest dobre,średnie w Europie co do lewego to tzw PA czyli możliwy do osiągnięcia potencjał czyli stosunek między nimi to 4,czyli więcej już się chłopak nie nauczy,czyli raczej to co masz obecnie w jego profilu w atrybutch zostanie na tym samym poziomie;p

zig77 Partyzant

0
13.01.2009 23:09    #12
[quote=pit9991]CA to aktualny status umiejętności, 117 jak na Polskie realia jest dobre,średnie w Europie co do lewego to tzw PA czyli możliwy do osiągnięcia potencjał czyli stosunek między nimi to 4,czyli więcej już się chłopak nie nauczy,czyli raczej to co masz obecnie w jego profilu w atrybutch zostanie na tym samym poziomie;p[/quote]

Dobrze wiem czym jest CA i PA. Pytam o to czy lewy jest lepszy na podstawie ich CA po prostu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2009 o godz. 23:10

zig77 Partyzant

0
14.01.2009 10:28    #13
Teraz miałbym kilka pytań z innej beczki. Musiałbym zakładać nowe tematy więc pozwolę sobie na napisanie ich tutaj.

1.Czy Lewandowski jest naprawdę taki słaby w strzałach dystansu jak w grze (ma wartość 4) i czy Jacek Bąk jest z kolei taki dobry (ma wartość 17)? Podobnie jest z T. Hajto który ma chyba za niską wartość siły i strzału z dystansu.
2. Może ktoś dać linka do jakiegoś fajnie skonfigurowanego pliku ddt, który jednocześnie zbytnio nie zamulałby kompa?
3. Jakie polskie kluby wchodzą w skład klubów zawartych w pliku ddt na stronie ddtgenerator po zaznaczeniu opcji retain major clubs europe?
4. Jaką wielkość bazy danych warto wybrać po wczytaniu pliku ddt - wystarczy średnia?
5. Prosiłbym jeszcze o jasną i konkretną odpowiedź czy Robert Lewandowski jest lepszy od Franco di Santo?
6. Czy może ktoś potwierdzić wartość zarobków Dariusza Żurawia i H. Kasperczaka?

yankess Partyzant

0
14.01.2009 12:07    #14
1. Myślę że z Jackiem Bąkiem to jest trochę przesada. Nie przypominam sobie żeby w reprezentacji strzelał cudowne bramki z dystansu..
6. O kontrakty musiałbyś się spytać klubu lub samego D. Żurawia i H. Kasperczaka:)

Ps. Sławek Święcki naprawdę nie jest złym zawodnikiem. Widzę go co tydzień, gdy gra liga, i wiem że spokojnie mógłby grać wyżej niż II klasa rozgrywkowa.

Użytkownik uznał post za pomocny

zig77 Partyzant

0
14.01.2009 16:44    #15
ma ktoś plik ddt z wszystkimi najlepszymi zespołami z Europy? W tym z polski, poza tym z brazyli i argentyny. kiedys był taki plik na fcmc.

edit: już znalazłem

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 14.01.2009 o godz. 17:12

zig77 Partyzant

0
15.01.2009 20:33    #16
sorka za podwójny post ale chciałem się dowiedzieć kto jest lepszym scoutem w grze Czyżniewski czy Mielcarski (u mnie on ma ocena umt - 15 i ocena pt - 15)? Chodzi mi tylko o wyszukiwanie zawodników (nie musi dobrze analizować rywala).
Proszę o szybką odpowiedź bo wszyscy jakoś zachwalają tego Czyżniewskiego.
P.S. Dlaczego w lechu mam trening defensywny juniorów jakoś zaniżony. Bajor ma tening defensywny 16 i ma tylko 3 gwiazdki a u seniorów chyba 5? Praca z juniorami 15 jakby co.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 15.01.2009 o godz. 20:41

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution