Scout szukanie juniorow

miksur Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.06.2009, 15:37    Pytanie
Pytanie mam, czy jak mam scouta z pot i um na 20 i trening juniorski 15+ to bedzie mi znajdywac super juniorow?? w wieku do 18 lat???

Dzwoniu Młody aktywista

0
30.06.2009 15:47    #1
Umiejętność treningu juniorskiego nie ma nic wspólnego ze znajdowaniem juniorów - oznacza tylko jak dobrze dany trener potrafi współpracować z juniorami na treningu. Natomiast ocena potencjału i umiejętności pozwala mu określać z lepszą dokładnością jakie umiejętności prezentuje obecnie zawodnik a jakie może prezentować w przyszłości. Nie ma to jednak wiele wspólnego z wyszukiwaniem talentów- może co najwyżej trafniej określić umiejętności danego gracza. Tak naprawdę wszystko zależy od Ciebie- dokąd wyślesz scouta na poszukiwania. Pamiętaj, że nawet najlepszy scout może pominąć jakiś talent w danym kraju.
Pozdrawiam ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

Black Młody aktywista

0
30.06.2009 15:48    #2
Jeżeli ma pot i um na 20, to raczej tak. Nie jestem pewien, czy ten trening juniorski jest Ci do tego potrzebny, ale na pewno przydałaby się wysoka determinacja.
A żeby znajdował Ci super juniorów, to musisz mu po prostu sprecyzowac, że chcesz, żeby szukał Ci zawodników w wieku powiedzmy 15-18. Bez tego znajdzie Ci wszystkich, 28-letnie gwiazdy też.

Użytkownik uznał post za pomocny

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.06.2009 17:42    #3
jezeli chodzi o scouta to wazne sa ocena potencjalu, umiejetnosci a w dalszej kolejnosci determinacja i zdolnosc do adaptacji..ja zawsze tez patrze jaka dany scout ma wiedze o panstwach

Robi2009 Młody aktywista

0
30.06.2009 23:24    #4
Sporo zależy od ligi, jaką grasz. Dla skauta z Polski Robert Lewandowski to super-talent na 7 gwiazdek. Kiedy chciałem wziąć R.L. do Barcelony, dostał chyba 3 gwiazdki. Więc jak mawiał Einstein: wszystko jest względne.

PS. To w ogóle wada systemu skautingu FM'a. W klubach z najwyższej półki żaden skaut nie przyzna 7 gwiazdek piłkarzowi U-21, choćby nie wiem, jaki to był talent. Wspomnianą Barceloną przepatrzyłem większość znanych super-talentów i maksymalnie mieli po 5 gwiazdek.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.06.2009 o godz. 23:28

There's nothing to fear except the fear itself

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution