Pytanko....

Papajos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.05.2007, 12:57    Pytanie
Witam gram na patchu 7.0.2 i występuje w nim dużo kontuzji. ale chcę zmienić to w edytorze i teraz pytania:
1. czy muszę po koleji jedną z osobna kontuzje zmieniać tzn. jej wartośći by rzadziej występowała? nie mogę poprostu tak ogólnie dać zmiejszenia kontuzji?
2. i jeżeli muszę pojedyńczo to którą wartość trzeba zmienić ? choć i tak nieiwem czy będzie mi się chciało tak po koleji zmieniać te wartości dla każdej kontuzji ;/ (ale jednak chyba myśle,że tak bo te kontuzje mnie dobijają :/)
nie posiada może ktoś już zmienioncyh tych wartości? nitk się w to nie bawił kiedyś? jak takto proszę o jakiegoś linka. :) dzięki z góry POZDRAWIAM !

Papajos Partyzant

0
02.05.2007 00:02    #10
a jak w trenignu ogólnym dam na lekkie albo średnie obciążenie to będą mocno spadać atrybuty piłkarzom? bo jak mam na maxa obciązenie to lecą w góre ale qwa mam 7-8 kontuzji !

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
02.05.2007 00:17    #11
Ok...

Ja nie mam problemów z kontuzjami, a z tego co się orientuję wy macie je dlatego, że dajecię obciążenie treningowe dla wszystkich zawodników na "bardzo wysokie" czy tam "wysokie", a ono powinno oscylować w okolicach wartości ŚREDNIE! Max - górne granice ŚREDNIEGO obciążenia!

Wartości wtedy rosną (nawet bardzo przy dobrych trenerach, dobrej bazie treningowej), a i probelmu z kontuzjami nie ma.

(chociaż czasem gra oszukuje i bardzo często zdarza mi się, że zawodnik, kóry jest w bardzo wysokiej formie [wysokie noty, albo bramkostrzelny] łapie kontuzje z niczego... to jest akurat troche denerwujące...)

Użytkownik uznał post za pomocny

Turbocik Partyzant

0
02.05.2007 10:57    #12
Jak grałem na patchu 7.0.0 to mi w Celticu miałem 10 kontuzji.I praktycznie z rezerw i z U19 brałem :p i dużo wartość im przyniosło i wykreowałem pare gwiazd.

Kontuzje to - i także +.

+młodzi nabierają doświadczenia
+można wykreować gwiazde/gwiazdy.
-tracisz swoje gwiazdy 1 zespołu

AandrzejJ Partyzant

0
02.05.2007 11:03    #13
Może jak masz kontuzję przed meczem ligowym z jakimś słabym klubem to jest plus bo młodzi się ograją ale jak masz mieć mecz np. w pólfinale LM z Realem i masz kontuzje kilku czołowych graczy to jest kiepsko, młodzi nie dadza rady ich zastąpić.

sefko1 Przodownik pracy

0
02.05.2007 12:30    #14
Mnie nawet nie wkurzaja ilość kontuzji, ale ich częstotliwość. Nie wiem dlaczego, ale moi zawodnicy łapią kontuzję po 2-3 naraz. To wkurząjące. Naszczeście w większości dzieję się to w przerwie zimowej, gdy nie ma meczy. Ale zgadzam się z TUrbocikiem. Kontuzja to szansa na rozwój innych graczy. Gdyby nie było kontuzji w składzie wystarczyło by 16 graczy. A tak przynajmniej Ci rezerwowi się nie buntują bo mogą trochę pograć.

Papajos Partyzant

0
02.05.2007 20:21    #15
Rapechuck.....dzięki
ustawiłerm w treningu ogólnym na obciążenie średnie i kontuzji nie ma :) tzn. jakieś tam są ale np. 1-2 a nie qwa 8 ! :) i zauważyłem, że także rosną atrybuty piłkarzy :D Może nie jakoś ostro ale jednak lecą :) bo z tego co zauważyłem to nie spadają jakoś tragicznie :) ale jest też tego minus...po obniżeniu intensywności treningu mój zespół/zawodnicy stracili na skuteczności :/ nie wykorzystują wiele dogodnych sutyacji ! ! a to boli...bo przez to gubię pkt. w lidze :/

Bartez Przodownik pracy

0
02.05.2007 20:28    #16
więc musisz zmieniać każdego grajka z osobna. A wartości to Injury Proneness i prawdopodobnie Dirtiness

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution